Má dieťa nosiť na doma topánočky, papučky či na boso?

lulu19
19. dec 2011

ako je spravne ma mat dieta vnutri ked bezka papucky topanocky alebo je najlepsie na boso.raz citam ze je dobre davat papucky ,inde ze s trym nicim nozicku .tak ako je to dakujem

hoogy
19. dec 2011

@lulu19 my chodime doma na boso len v ponozkach. mne doktorka vzdy odporucala tak ze nech mu kupim bud kvalitnu obuv alebo nech ho necham na boso.

janemari
19. dec 2011

@lulu19 my sme tento týžden kúpili prvé papučky,ja som ani tak neriešila,či papučky,alebo na boso kvôli tomu či to treba kvôli vývoju nožičky,ale preto,že od spodu je zima a aj ked mala pančuchy a ponožky bola studená ako žaba. A ked kúpiť papučky tak kvalitné v obuve a nie od čínana,alebo podobných obchodoch.

tea333
19. dec 2011

naboso, v ponozkach alebo ak napriklad mate doma zimu, tak celokozene capacky s makkou kozenou podrazkou, aby syncek pouzival pekne svaly nohy. nie je vhodna ziadna pevna obuv s tvrdou podrazkou, to az ovela neskor a na von.

lulu19
autor
19. dec 2011

@janemari no mojma teple nozicky vzdy .ja sommu kupila jedny zimne a jedny papucky tie prve topanocky co sije partizancke zimne ma vysli 36€ a tie topanocky 27 € .len nikede citam ze s tym sa nozicka deformuje a niekde citam ze sa ma obuvat

macamac
19. dec 2011

@lulu19 no-my máme podlahové kúrenie,tak ja ju nechám v ponožkách, občas sa vyzuje-naboso....
ale-babka je kúpila také štýlovky-také niečo ako čižmy na jar/jeseň s brmbolcami,krásne-ale malá ich obula bábike-a hotovo 😀
inak-máme papučky od RAK, otorená špica,pevná päta-ale ona ich nechce nosiť. ja by som bola radšej,keby bola obutá,ale...čo už

vodnarky
19. dec 2011

my sme chodili a stale chodime len v ponozkach,alebo v pancuchacoch..zalezi,ci je zima,alebo teplo...snazila som ju ucit na papuce,ale je po maminke(ked som bola ja mala),lebo ich nedokaze mat dlho obute.. 😀 dokaze ich mat na sebe asi tak 10 min. 😅 ale doktorka nam tiez povedala,ze je to lepsie.. 😉

heln
19. dec 2011

asi by som to riešila v závislosti od podlahy a tepla, ak máte doma teplo a koberce, kľudne na boso, ak máte dlažbu a chladno papučky (ale normálne, buď na šnúrky, alebo sandálkovité, určite nie také všelijaké mäkké z teska a podobne), ak máte podlahu, asi tiež radšej papučky, v ponožkách by sa mohol pošmyknúť, alebo protišmyskové ponožky.

masinka
19. dec 2011

nam ortoped hovoril ze naboso chodit ak mame koberce (alebo vonku po trave), po parketach, resp. inej tvrdej podlahe treba vraj topanocky. kym sa baby len ucili postavit, tak sme mali kozene capacky a na prve krociky sme pouzivali Chicco sandalky s pruznou podrazkou

spalka
19. dec 2011

teraz v zime hrubsie protismykove ponozky alebo kozene capacky, v deviatich mesiacoch urcite nie topanocky alebo papucky...moja ma uz 2 a pol roka a stale doma nosi protismykove ponozky, papuce ju otravuju 😉

luciaaaaa
19. dec 2011

urcite papucky na doma, neviem,kde ste citali,ze netreba... to nezavisi od teploty prostedia, ale ved je logicke podla mna,ze ak dietatko nema stabilnu nozku pri prvych krocikoch,tak sa potom nauci zle chodit...do dvoch rokov, kym sa dieta uci chodit a behat, zarucene papuce! poznam par deticiek, kt. papucky nemali a potom do troch rokov chodili strasne divne, mamicky ich pri kazdom kroku museli upozornovat, lebo kadejako si chodidla vykrucali...

lucia375
19. dec 2011

Záleží na podlahe, ja mám v kuchyni dlažbu, určite by som ich tam nepustila v ponožkách, len v papučkách. V izbe na koberci môžu kludne iba v ponožkách. 🙂