Ahojte, keďže sa nevyznám, potrebujem radu. Pred mnohými rokmi sa o tom toľko nehovorilo a teda ... Chcem kúpiť monitor dychu , lenže neviem aký kúpiť. Ani neviem popravde ako to funguje.☺️ Viem že sa to dáva pod matrac v postieľke dieťatka a v prípade keď je problém, spustí sa alarm. Bábätko bude spať v postieľke vedľa mňa, ja budem na posteli. Nezachytí to môj dych? Matrac detský máme 10cm, nie je príliš hrubý?
A teda k veci, akú kúpiť? Ktorá je taká, že je dobrá a nestojí 200e? Ale kľudne odporučte aj drahšie, pozriem prípadne aj bazár. Z bazaru sú spoľahlivé, či radšej nové? Dokedy je dobre takto ju používať? Do roku veku dieťatka? Ďakujem za každú radu, veľmi mi pomôže.
Nezachytí tvoj dych ale postieľka nesmie byť úplne prirazená k vašej. Používa sa kým sa dieťa nezačne veľmi hýbať, potom už neplní funkciu poriadne.
urcite odporucam ho mat. je vela inych veci pre babatka, ktore su zbytocnosti, ale monitor dychu je fakt dobra vec.
ak máš dôveru požičajú ti ho na polroka zadarmo . Ja monitor nemám … teda mám … dostala som ho , je založený pod matracom , ale nie sú v ňom baterky doteraz a ani neviem či by fungoval správne keďže mala spí v hniezde. Prvé dni som ho chcela , ešte vtedy zháňala riešila , ale kým som sa k tomu dopracovala zistila som že už ani netreba a mala bude mat o pár dni 3 mesiace. Asi by som infarkt dostala kebyže stroj začal blbnuť v noci a všetci + malá by sme sa vyľakali na ten hluk a pritom by mala bola v poriadku a spokojne by spala.
http://www.nadaciakrizovatka.sk/ my máme zapožičané odtiaľto.. nemusím riešiť potom, že čo s ním, keď ho už nebude treba .. len ho proste vrátim 🙂 my sme ho mali na pol roka a teraz sme si ho predĺžili na ďalší pol rok.. chceme ho mat proste do roku života našej malej ... A ja som spokojná.. lebo viem, že ju v noci aj ten monitor stráži... Keď sa zobudím, že už sa mi zdá, že nejak dlho spinká bez nočného papania.. tak sa len pozriem na monitor, že či pekne bliká na zeleno a je všetko okej.. a spokojne spím ďalej.. pravdaže sa niekedy stane, že ju vezmem s postieľky a zabudnem ho vypnúť tak potom pípa.. ale aspoň viem, že spravne funguje 🙂
@monsterablue žijem v zahraničí a úprimne si myslím, že tu taká možnosť nie je. Čiže asi len kúpiť mi ostáva...
Kupovala som nový za stovku asi a používala dlhšie ako bolo odporúčané, tuším do necelého roka, dcéra sa narodila maličká. Neľutujem, kúpila by som znova a ako už bolo napísané vyššie, kúpila som aj väčšie somariny, na tomto by som nešetrila. A to že by aj pipal “zbytočne, falošne” - radšej 10x falošne ako vôbec a niečo sa stane. Samozejme, nebudeme teraz robiť paniku, ale mňa existencia monitora upokojovala.
@iivancova a čo ešte by si odporúčala? Okrem monitoru dychu prosím ?
da sa aj zapozicat v porodnici. sestra tak mala. zbytocnost to nie je, hlavne nie ak mas rizikovo narodene babatko ale tak isto kvoli tomu syndromu nahlelo umrtia.
Mam3deti a nemala som monitor. Dcerka najstarsia ma teraz3mesacneho tiez to nema..ak chces kup alebo pozicaj.
Ak by som si mala vybrať len jednu vec pre dieťa, je to monitor dychu. Nestojí tak veľa, že si ho človek nemôže dovoliť. O tomto som ani neuvažovala, že ho nekúpim a udivuje ma, koľko ľudí ho nepoužíva. Ale tak, každý ako uzná za vhodné.
Mojej neterke zachránil monitor život 💕 odporúčam na 150%, aj moje deti obaja mali monitor v postieľke
Hmmmm asi také blbôstky ako napr. nočnú lampu s tlmeným svetlom (mám z Ikei, je super), u nás fičala zavinovacia plienka, úplne zbytočný je za mňa digi teplomer, v živote nenameral dobre, takže určite si zožeň rektalny teplomer. A krém na bradavky - Lanolín, ten pomohol na bolestivé bradavky nezvykneté na to, že ich vkuse dieťa žužle. Mám aj taký zoznam čo som si spisovala s poznámkami, ak chceš, môžem ti poslať.
U prveho dietata som monitor nemala. U druheho mam a spi sa mi lepsie, ked viem, ze dieta je monitorovane.
moj nazor... monitor je moderny pristoj dnesnej doby. volakedy sme ich nepouzivali. zasane som ho pouzivala len pri detoch ktore mali zdravotne problemy, predcasniatka, srdcove ci dychacie problemy. zo skusenosti viem, ze ak bola postielka nalepena na manzelsku postel stacilo pretocit sa na posteli a monitor zaregistroval pohyb mna a vyhodnotil to ze dieta je ok. museli sme mat odsunutu postielku od postele. a to som mala deti, ktorym pravidlene pipal monitor a museli byt na kysliku. mnoho rodicov si casto neuvedomuje tieto detaily a mysli si ze ok mam monitor mam pokoj nemusim sa bat... tak napr. pouzivaju monitor v kociku kde je total neefektivny kedze kocik sa hybe sam o sebe a zaznamenava nie len pohyb dietata ale aj pohyb kocik a mylne vyhodnocuje...
@monsterablue prosím aká poisťovňa to prepláca?
kup na nohu a budeš mať istotu aspon kamošky odporucaju
ja som ho nemala , pocula som ked sa syn len chcel pohnuť takže mi ho nebolo treba
@slavomira236 však to že pred rokmi niečo také nebolo... mám 15 a 13 ročné, čakám teraz tretie. Pri prvých dvoch som nemala a to jedno sa mi narodilo v 37tt. Preto kupujeme len základ ☺️ a zaujímaju má názory druhých... Napríklad manžela presvedčiť na Isofix bola celkom sranda, teda auto máme nie dlho, deti sa nevozili keď boli malé a z pôrodnice kociarom a sme všetci tu. ☺️
@kacena4 a koľko musí byť postieľka od manželskej postele? Stačí 3-5cm?
Sestra mala monitor na nohu (mudra ponozka ci ako sa to volá), pekne v apke na mobile mohla aj sledovat tep a tusim aj ine veci to snimalo.... a mozes to mat hocikde, v kociku, na dovolenke.... kedze sa to navlieka na nohu. Nevyhoda je vyssia cena. Ale vyhoda ze je to pomerne novinka a predas potom na bazari za slusnu sumu.
Uzitocne to bezpochyby je, ale mne to nevyhovovalo, jednoducho mi je praktickejsie spolocne spanie a dojcenie poleziacky s babatkom, podla mna pri zdravom novorodencovi ma mamicka akysi vnutorny radar, ja som prve tyzdne po porode hned precitla, ked zmenili babatka rytmus dychu a podobne. A obzvlast, ze sa chceli vacsinu casu dojcit alebo byt prisate na prsniku... myslim ze si treba zvazit aky styl starostlivosti mamine vyhovuje a zariadit sa podla toho.
Monitor povazujem za najdolezitejsiu vec pri malom babatku (kedze ide o zivot). Ja osobne mam, ako sa hore spomina (monitor dychu na nohu) Owlet sock. Nie je to typicky monitor dychu, ale meria tep a saturaciu. Podla mna najlepsia investicia, hoc by som kocik nemala, ale toto by som opat kupila. Mam babatko narodene v 36tt. Skus si popozerat o tom, teraz som videla nejake zlavy na Owlet. Kedze sa to dava na nozku, da sa to pouzivat kdekolvek (v posteli, kociku atd.)
@andaluzia12 vsetky poistovne
@jaond19 a kde si prosím kupovala? Vieš mi prosím poslať link?
Určite si ho zadováž! Presne minulú noc mi pípal,malý (6m) nedýchal. Vďakabohu,že niečo také vynašli. Pri prvom synovi sme ho síce veľmi nepotrebovali,ale to blikajúce svetielko v noci ma ukľudnuje. Už teraz sa bojím čo bude túto noc. My máme babysense,ale aj Nanny je dobrý.
Owlet smart sock pozri napr na Alze 279€.
My sme mali nový, využívali sme tuším do 10m a za mňa najlepšia investícia, asi 2x malému zachránil život (a to je presne na termín narodený). Falošný poplach sme mali, len keď už cestoval po postieľke a zišiel úplne do roha mimo monitoru.
Posunula som ho kamošom, zobudil ich uprostred noci, keď ich mesačný syn prestal dýchať, tiež narodený na termín.
Bohužiaľ, poznám aj prípady, kde monitor nebol a nedopadlo to dobre.
Za mňa je to must have. Radšej nekúpim drahý fusak či hračku ako riskovať.
Lebo áno, povedia ti, že nemali, nepotrebovali, prežili.
Ale keby sa im stalo nešťastie, už by také hrdinky neboli.
A čo sa týka postele, tuším odporúčajú 15-20 cm postieľku mať od postele (my sme dali nočný stolík medzi nás). A hrúbka matraca je okey, bude ti to snímať.
@samik88 verím, že dnešnu nič budete mať kľudnú, nemaj strach 🙏 ale ako čítam v tvojom prípade sa oplatilo to kúpiť 🙏.
@jaond19 je to mimo moje finančné možnosti, keďže som nezamestnaná...
@vkatush if lenže my sme natesno a 20 cm nebudeme mať , možno tak 5cm... veľmi malá spálňa...
Pozicaj si z nemocnice za cca 50 eur na pol roka. Preplati ti to zdravotna poistovna. Viac info najdes medzi benefitmi tvojej zdravotnej poistovne.