Ahojte aký máte názor na hopsadlo pre bábätká? Malá má 7 mesiacov. Máte doma niekto? Je to dobrá vec?
@gaia14 prvé dieťa sme dávali do chodítka cca od 10 mesiacov a nijak jej to neuškodilo... Len 7 je ešte asi málo...
@gaia14 skôr tie nosiče sú podľa mňa hrozné, keď vidím, ako tie bábätká sútam všelijako pokrútené 😱
Hopsadlo je tá vec kde dieťa visí za rozkrok a ledva dočiahne na zem?
V nosiči je dieťa podsadené a opreté o telo matky. Ak je tam samozrejme správne.
Nie je nosic ako nosic. Klokanka je na prd a skodliva. Ergonomicky nosic, alebo satka je skor prospesny pre vyvin dietata.
To, ze to dietatu nieco neuskodilo mozno zistite za par rokov, nie teraz. Je to kazdeho vec, len si nastudujte aj odporucania od fyzioterapeutov.
mna by zaujimalo, ako vies, ze to prve dieta nijako neposkodilo, ked to sa moze ukazat pokojne po tridsiatke. (zle drzanie tela)
moj syn musel chodit prvy rok na rehabilitacie a VSETKY lekarky a fyzioterapeutky sa vyjadrovali proti akymkolvek pomockam typu choditko, hopsadlo...
@domiklik obezita, životospráva...genetika... Sú rôzne faktory. Je to všetko hrozne individuálne. To čo hovoríš, sú len konšpiračné teórie, nie je vedecky dokázané, že chodítko to spôsobuje. Ja si zase myslím, že pokiaľ to dieťa tam je chvíľku denne nemôže až tak uškodiť. A keď si niekto kúpi nejaký nosič ergonomický a myslí si, že aké to je super zdravé pre dieťa, záleží aj od výrobcu a či to človek správne uviaže atď... Všetci predaji jasné, že napíšu aké to je super pre dieťa, keď chcú predať
Pochybujem, že rodičia si všetko nastudujú tak dopodrobna všetky parametre, nájdu na internete v popise produktu, že je ergonomicky a veselo v tom nosia bábätká
Ja len nerozumiem preco sa pytas, ale odpovede neberies do uvahy.. 🤷♀️ to si len chcela rozprudit vasne?
Nikto, kto sa aspon okrajovo o tieto veci zaujima, ti hopsadlo ani choditko neodporuci..
@lol2219 ešteže som písala anonymne, lebo som vedela, že budú takéto reakcie.
Ja beriem do úvahy odpovede, ale nie zase také, že sa všetky choroby sveta môže chodítko a podobne. Že ma tu pomaly ukrižujete, že som dieťa dala v minulosti do chodítka a teraz sa pýtam na hopsadlo..
A hlavne takí ľudia, čo vychvaľujú nosiče, ja keď to vidím ako tam sú tie bábätká všelijako pokrútené sa mi nožík vo vačku otvára...
Co sa tyka nosicov, rada od rehab lekarky je ergo nosic ok ale nie na dlhe hodiny, tak polhodka hodka denne max.
@lol2219 mimochodom, ja som sa pýtala na hopsadlo, nie chodítko... Hopsadlo nie, gaia ma presvedčila.
Ty si tu ides svoje, nam je totalne u prdele v com budes mat decko zavesene. Nepytaj sa nikoho a daj ho tam.
Ked sa niekto rozhodne dieta spravne nosit, tak si k tomu aj nastuduje a popripade sa opyta na spravnych miestach. Existuju aj nosiace skupiny kde su zeny, ktore maju vzdelanie ohladom zdraveho nosenia a nosic pomozu nastavit. Ja som este nevidela dieta nespravne pokrutene v nosici, ci satke. Tak si ten svoj nozik pekne schovaj.
@cimage oprava: chrápu
Nevedela som, ze sa pozname, ze si ma dovolujes opisovat. Ale bohuzial ani jedno z tvojho opisu na mna nesedi. Pekny vecer
Vážená autorka, namiesto utočenia na druhých stačí vyhľadať info, či škodí hopsadlo/choditko dieťatu. Odpoveď je áno škodí, ako opísala už vyššie komentujúca. Vyjadrujem sa tu ako fyzioterapeut, nie je to vôbec za žiadnych okolností vhodná pomôcka. Či už choditko alebo hopsadlo dieťaťu nedovoľuje prirodzený pohyb jemu vlastný, teda nepodporuje sa správny vývin. Hopsadlo - zla záťaž na chrbticu, trpia bedrové kĺby, robíš mu zmes rôznych pohybových problemov, deformit ďalej do života. Choditko - dieťa neschopné samostatnej chôdze s radosťou využije túto pomôcku a vy rodicia sa len tešíte ako je šikovné. No nie je. Vsetko co sa týka psychomotorickeho vyvoja ma svoju naslednost... Môžeš dieťaťu spomaliť vývoj, znovu problémy v neskoršom veku. Radím nechať dieťa co najviac objavovať, to akým spôsobom sa vie hýbať, nedávať do žiadnych pomôcok, nevlacit za ruky aby vedelo co najrýchlejšie chodiť. Nechať ho obchádzať nábytok, stvornozkovat, chodiť na plávanie, hrať sa s ním cielene aby posilovalo. Nosiče su samotná ta kapitola,ale to co ty tvrdíš nie je vôbec pravda. Nosič dieťatu neškodí, pokial je správne nastavený.. Každý kto dieťa nosí si nájde spôsob ako sa naučiť dat dieťa správne do nosiča. To že tebe to príde ze tam visí, len preto ze dieťa nevieš mať v nosici, to už je tvoj problém. Sú rôzne typy nosičov, niektore určené aj na nosenie vpredu co ja neodporúčam hlavne nie pri malých detickach.
@katusik456 ja utočim?
@katusik456 ona zaútočila na mňa, len pre to, že mám iný názor ako ona.
@katusik456 Vlastne nie na mňa, ale na moje dieťa. A ja na koho som útočila? Zato, že som si povedala svoj názor na nosiče? To som útočila? Uznala som, že hopsadlo je hlúposť, ale prvé dieťa som na chvíľku dávala do chodítko ( na chodítko som sa ani nepýtala a nijako jej to vo vývoji nepoškodilo, ani nešpickovala a okrem plávania jej pomohlo aj chodítko... A nemusíš útočiť, že neviem si dieťa dať do nosiča, ani som sa o to nepokúšala, príde mi to prichytene za vlasy celý deň vláčiť dieťa na hrudi...Keď ty nenosis rúž alebo neviem čo, ti nepoviem, že to nevieš... A to, že vy ste videli všetkých ľudí na svete je zaujímavé, nechápem ako môžete hovoriť, že všetci to nosia správne. Vy ste asi všade boli, a všetko viete a všetko ste videli..
@katusik456 a keď už si taká šikovná fyzioterapeutka ako sa prezentuješ, tak by si mohla vedieť, že niektoré deti ani nestvornozkuju, nedá sa dieťaťu rozkazat, že teraz budeš stvornozkovat..Mala plazila a potom si sadla a začala a už dvíhať na nohy, stvrornozkovanie úplne preskočila...Ako si napísala za tie nosiče (pokiaľ je správne nastavený...) neviem kde berieš istotu, že všetci rodičia si to nastavili dobre....
Načo sa pýtaš keď si rozhodnutá si tam dieťa dať? Veď daj. 🤷
Stvtnozkovanie je najvyznamnejsi najprirodzenejsi najpodstatnejsi vyvojovy mylnik vo vyvine dietata ak ti ho preskocila nevesti to vobec nic dobre.. nebude mat dotrenovane striedanie hemisfer to zistis neskor pri korculovani bicyklovani plavani a v poslednom rade pri nastupe do skoly realne hrozi nabeh na poruchy ucenia.. mam doma take dieta a prve co sa ma pri diagnostikach pytali bolo ci stvornozkovala a ako dlho.. ak sa ti este nepustila chodit skus ju k tomu stvornozkovaniu vratit bude to pre nu velmi prospesne.
@saxana000 má 5 rokov 🙂 Niektoré deti to vraj preskočia, nevedeli sme ju donútiť k tomu. Z plazenia si rovno sadla, potom sa sama postavila a dali sme ju do chodítka..Pár minút denne nie celý deň ako si mnohí predstavujú. Dlho tam ani nevydržala...Ani keby sme chceli.
@saxana000 bicyklovať sa naučila v 2,5 roku s kolieskami a keď mala 4 necelé roky už lietala na bicykli bez pomocných koliesok.
To je snad este horsie ako choditko. Chrbatik neprimerane zatazeny, bedrove klby nezacentrovane, panva vystrcena, kolena pretazene, clenky so skracujucimi sa achilovkami, prsty nachylne k deformovaniu plus vsetky negativa ako u choditka.