Prosim vas poradte kde kupit nabytok a postel do detskej izby. Nechcem az tak dersky nabytok. Potrebujem postel kvalitnu aby mu vydrzala az do puberty 🙂)) aspon.
My sme kupovali nábytok od firmy Cilek. Maju neskutočnú kvalitu fakt. Super doplnky. Madrace su parádne, kvalita opracovania super. V skriniach zabudované svetlá atď. Za mna top nábytok.ma vyberieš si určite z modelov pre chlapca/dievča. Sice boli tie komplety drahé jak šľak ale viem ze čo to vydržia...😉
Syn ma nabytok ( zle to napisem) bleck ret weit. Prvy co super sedel, nic nechybalo a cena predychatelna. Seria strezalka...
my sme dali urobit u stolara na mieru - ale je to vlastne uz studenstky nabtok (az kym neodide z domu :D ). Kupovat vyslovene detsky su podla mna vyhodene peniaze. Postel je klasicka - masiv, ostatny nabytok - drevotrieska. Kombinacia - buk, oranzova. Doplnky na stenach a hracky napovedaju, ze je to detska izba.
Mame francuzsku znacku Sauthon...najprv izba pre babatka a potom detska izba kludne az po studentsky vek kedze posgielka a komoda sa rozklada na postel astol pisaci nocny stolik a sgolik so suplikminpri stol
ja vylucne IKEA. lebo som ikea pozitivna a tie ceny tam nebolia. postupne sa da vsetko dokupit, nabytok z ikea je variabilny, moderny, jednoduchy, lacny a prakticky. izbu som im poskladala z Kallax kniznic, dala do nich take boxy, konecne je ich bordel schovany. mala ma postel uz klasicku 200x90, neutralnu, aby na nej mohla spat aj ako puboska. hore som jej supla baldachyn a na stenu nalepky motylov. nocny stolik lacny vo farbe a k posteli kobercek, svietila od radosti a stastia ako slniecko. buduci tyzden ideme kupit malemu postel, on uz do puberty vliezol, tak nech ma svoje sukromie a opat Ikea a poschodova postel STUVA. ma dole stolik, naboku skrinu a policky, hore spi. uplne idealne. este malej kupim potom novy stolik tiez seria kallax z ikea, je pripevneny stol na regal, velmi prakticke. moje deti prezili bez detskeho nabytku. mali vzdy taky nejaky prakticky a aj tak im to bolo fuk, pretoze sa hrali na zemi, kreslili na zemi, pripadne sa presuvali vzdy so vsetkym do obyvacky a v izbe len spavali 😀
Ďakujem za každú radu. tiež neplánujem úplne detský nábytok,chcem niečo, čo môže mať aj ako pubertiak
@lucyapaviel pozri si ikeu a inspiruj sa 🙂 ved zatial babtku staci postielka, potom uz moze spavat na svojej normalnej posteli. akurat mozno po par rokoch vymenis madrac. a prikupis stolik na pisanie. medzitym moze mat maly stolik a stolicku. podla mna je zbytocne vyhadzovat pri detoch za nabytok. aj tak z toho nic nemaju a dekorovat a ozivit sa da hocico. mrnkni na ikei inspiracie do detskej izby. urcite nieco vyberies 🙂
ja za seba napisem, ze mam velky odpor k tytm klasicky seriam nabytku. neviem, ale mat nieco desat a desat a viac rokov mat jeden a ten isty nabyto, neokuka sa vam to ?
ja by som kupil;a univerzalnu postel s kvalitnym matracom, nejaky rolldor, ak sa da.
no a policky, komody a stolik menila podla potreby
Dá sa aj na mieru. Nemusíš sa trápiť. Prídu k Tebe, pomerajú, Ty si povieš čo asi chceš, nakreslia Ti a vyrobia aj nainštalujú. Žiadny problém.
Ja som malej vymyslela jednu skrinu v neturalnom style, aj tak tam bude mat iba aktualne veci co nosi... postel a stolik bude ma tpodla potreby, lebo rastuci sa mi nepaci :D a dekoracie sa budu menit podla potreby... Ale napr. my sme ako deti mali jeden nabytok.. neokukal sa, bol perfisny, dal sa poukladat na milion sposobov, cize som si to prehadzala ako sa mi pacilo :D
Co sa tyka obchdoov neviem.. posledne mi bolo na grc aj v ikei.. tolko veci a sama haraburda, nabytky v okoli (kadeco polske) tiez nic moc.. takze ak najdem nieco co sa mi bude pacit budem rada :D Na mieru sme dopadli tak, ze nam za 3x cenu ako v obchode vyrobili nabytok co sa nam nakoniec ani nepacil :D
Postel by som kupovala vacsiu, podla priestoru v izbe.. s vymenitelnym matracom :D lebo ten asi bde trba menit .. a ta sa da veru kupit hocikde... podla vkusu 🙂
@natalym hej pekne drahe a na dve veci. cumis stale na to iste. suhlasim s @nyusika ze zaklad nejaky a zvysok obmienat a dekorovat vselijako. tiez nemusim taku nejaku stenu, ktora je stale rovnaka. u nas doma to zije a tak musi byt aj byt zariadeny. zivo. a vlastne o tom je detska izba. variabilna, ktora rastie s dietatom a da sa vzdy zaujimavo prerobit, preskladat bez toho, aby si musela rozmontovavat nejaky nabytok.
@simca06022011 ikea ma nastavene nabytky tak, ze kupis aj lacne z lacnych matrosov, ale aj kvalitnejsie. ano, postel nech je masivna.. ale ostatne doplnky nemusia byt neviem ake drahe. a matrac sa vymeni. mne sa paci, ked kupim nieco za 5-10 e, za rok, dva to mam amortizovane, bud podarujem alebo za euro dve predam a kupim dalsie - nieco novsie alebo podla potreby. to je na tom to najsuper.
@natalym ale hej videla a nepotrebujem sa zaradit k tym, co si iny nabytok nekupia aj keby chceli a len preto, ze henten na mieru bol na mieru a taaaaaaaky drahyyyy. asi tak. minimalne to vidim u nasich v kuchyni. tolko za nu vyhodili penazi, teraz by chceli inu, ale ved tolko stala... a detto pomaly kazdy clovek okolo mna. najprv huuu, budeme In, budeme coolovy, mame na to, vsetko na mieru a potom sa im to prestane pacit. co uz. ja mam rada slobodu v zivote aj v byte 😉 a nie, detska izba nemusi byt palka.
@mawka no ja som nic za 5-10EUR nevidela, pozerala som regale na knihy a pod 200EUR ani nesli ;) A to boli ako z makoveho kvetu... masivne co by celkom isli boli este drahsie. Stol bol po roku takyyy amortizovany... ze isiel do srotu a tiez nestal 10EUR :D
@simca06022011 tak lack a kallax su dost lacne veci, takze ked sa aj znicia, tak to neboli, fakt 🙂
@mawka no mna prehovarat nemusis:D ja si lacne veci nekupujem a tiez ma to neboli 🙂)))) Svoje riesenie som napisala a nam to tak vyhovuje 🙂))
@simca06022011 ja ta neprehovaram. ako pises ty svoje skusenosti, tak aj ja. ja by som zase nekupila polsky nabytok. ani trebars z decodomu. mame v rodine bohate skusenosti a rozpadaval sa aj tak. rodinny prislusnik mi robi v ikei, takze mam skolenie, co ano a co nie. tiez tam hocico nekupim 😀 doslova mi bolo povedane, co je latane na kolene a co sa oplati. napriklad mozem ti povedat, ze regale ma neseru tak ako postel, to som v ikea sliapla vedla a dost. takze do tej riadne zainvestujem. myslim tu moju v spalni. ved sa na nej neda ani toto.... normalne rozhegana a vrze a cestujeme s nou po celej spalni 😀 😀 mna by zase to zaujimalo, ktory vyrobca ma velmi pevnu a kvalitnu postel.
@lucyapaviel Ahoj, urcite odporucam nabytok z IKEA. Je variabilny, prakticky, cenovo dostupny. Konkretne nabytok STUVA. Kupili sme skrinky STUVA + pisaci stol studentsky, tiez z ikea (ina seria) + postel, tiez z ikea (ina seria), rozmer uz 140x200. Vsetko krasne ladi a sme skutocne maximalne spokojni.
@lucyapaviel my sme si davali robit na mieru od stolara a izbička je taka študentska,nechcela som žaidne obrazky nikde na nabytku ako bolo spomenute doplnky a hračky robia detsku izbu krasnu ,tie daš lahko prec a zostane izba študentska bez toho aby si musela menit nabytky.
@mawka no my sme si vybornu kupili.. a mala by byt dokonca slovenska, masivna, co sme potrebovali prisposobili :D je to leonradov svet.. ale na webe som tu nasu nenasla a teraz je zlozena tak ani ju neodfotim :D A dcera ma zhodou nahod ikea postel a tiez sme s nou spokojni. V decodome a este nejakom nabytku kde som hladala kuchyne pred par mesiacmi som skoro plakala od stavu ich nabytku :D
Mna regale veru seru, lebo ked sa mi to strepe na dieta alebo rozsipe s milion knihami tak sa nepotesim :D
@simca06022011 decodom, to je ina kapitola. skusim pohladat. lebo fakt, postel nesmie cestovat, nech s nou robis cokolvek 😀 neviem ako ine, ja som preto detom nakupila kallax regaly, lebo sa daju ukotvit k stene a celkovo su pevne, ked su plne knih. minule som tak premiestnovala regal, sak reku co budem vsetko vytahovat, pohodlna jak hovado a ledva som s nim pohla, resp. vobec, tak som aj tak nakoniec te knihy davala prec, aby som s nim pohla 😀 napriklad ja mam fobiu zo zavesenych polic. furt sa bojim, ze spadnu. neviem preco. aj ked su na hmozdinkach, proste nehrozi, aby som detom dala nad postel nejake police. asi nejaka moja fobia, rpicom nikdy ani na mna ani na deti nic nespadlo. tak maju hento, v tom boxy, bordel spratany a vsetci spokojni. inak keby som nebyvala v prenajme, tak by som skor volila roll dor po sirke jednej steny. kdesi som to videla v detskej, cast skrina, cast na hracky, supnes dverami a je upratane 😀 naparadu.
My máme vyskladané z tohto sektoru http://www.novynabytok.sk/bog-fran-200/codi-227...
Slúži nám už štvrtý rok a pomer kvalita - cena je super. Posteľ máme s úložným priestorom, je pevná a má veľmi dobrý matrac, jediná nevýhoda je že je matrac spolu s roštom a teda je ťažký na prezliekanie. Ale dobre sa spí- mám odskúšané 🙂
My mame z Kiky dansky masivny Flexa,super odporucam,vyskladas co chces,mame ju uz 4 roky teraz sme len vymalovali,vymenili doplnky a super.Sice ma uz tukance,ale mame chalanov,tak vieme z coho 🙂
@katkasofi ahoj, prosim ta mohla by si mi napisat tvoju skusenost s matracom od Cilek? my kupujeme od nich nabytok a rozhodujeme sa, ci aj matrac. nejako tam maju vela vrstiev materialov, vratane pruzin a vobec tomu nerozumiem, ci je to kvalitne.. Aj tie ich rozmery su nestandardne, takze viacmenej, ani nemame velmi na vyber, takisto co sa tyka postelnej supravy. Dakujem
@datelinka31 ahoj.matrac aj posteľné prádlo uplne doporučujem. Neskutočná kvalita. Aj vankúš a paplón úplne top...ja som prádlo ešte aj dokupovala. Teraz budeme riešiť ďalšiu izbu pre naše tretie a kúpime prádlo aj do spálne. A ktorú izbičku kupujete? Maly ma koberec červený, s tým som není veľmi spokojná, ale staršia dcérka má perfektný...
matrace od cílek sú super, máme už šesť rokov, aj nábytok, postele. odporúčam 🙂 🙂 🙂
@katkasofi super, velmi si ma potesila. noo, my praveze cakame chlapca, ale velmi sa nam paci Romantic Baby, co je sice mozno skor pre dievca, ale zase je biely, neutralny, tak verim, ze so spravnymi doplnkami sa nam to podari doladit a urobit peknu izbu pre chlapca.. Prosim ta a ktore vnutro do postielky ste vybrali pre chlapca? lebo nam sa nejako ziadne nepaci, iba tie, co su pre dievcata. A koberec ste pre dceru ktory objednavali?
@martina2005 Vdaka za odporucanie! 🙂
ahoj aj ja som rovno kúpila študentský nábytok, ako ja si myslím, že ak to vydrží tak sa neoplatí kupovať detský a teraz ti napíšem niečo nechutné sorry 😉 ono to treba dávať pozor čo na tom deti robia, my ako malý sme vybrali zo skrini jednu policu a hrali sme sa, že je to záchod...doslova 😀 to nábytok nevydržal 😀