Čo nakúpiť pred príchodom bábätka?

evinkakub
21. jan 2019

Dievčatá, ja som bezmocná... ja neviem, čo mám nakúpiť ... netuším, čo mám mať doma, až sa babatko narodí.
Zariaďovať detsku izbu ešte pred narodením, alebo až po?
Zariadiť ju ako pre novorodenca, alebo uz ako pre staršie dieťatko? Veď aj tak bude spať v postielke pri nás prve týždne(mesiace)
To mi vytvara ďalšiu otazku, kúpiť jednu postielku do detskej a jednu k nasej posteli, alebo postačí jedna? Co vsetky tie veci okolo flasticiek, cumlikov, plienok, ja absolútne netuším čo potrebujem!!!!
Prosím poraďte!!!

beky1813
21. jan 2019

Hlavne nadych a vydych, staci postielka k osteli, komoda na veci a detská sa moze zariadit, ked bude dieta starsie. My sme buducu detskú pouzivali ako hernu, mala tam oblecenie, hracky. Flasu a cumek som kupovala az po narodeni, aj tak to nechceli. Ako mozes mat 1 cumel, uvidis, ci ho dieta bude chciet. Plienky potrebujes, newborn do nemocnice a domov staci aj velkost 1, nekupuj vela, 1-2 baliky stacia, nevies, ake velke babo sa narodi

myj
21. jan 2019

@evinkakub myslim,ze zariadit izbu lepsie pred,aby si mala pokoj,postielku mam hned od zaciatku prenosnu,je na kolieskach,cize lahko ju prestahujes do izby a zbytocnost kupovat dve.izbu pre starsie,asi ano,ale nie zbytocnosti,lebo aj tak bude za chvilu behat,takze zariadis neskor.plienky pampers,flaska 1mozno budes kojit avent,v lekarni ti poradia a tam hmed kupis aj cumlik,staci jeden zatial,lebo moje deti nechceli vobec,je dobre ak mas kupeny,detsky olej aviril,sudocream na zadok,lieh na pupik,cipky na teplotu,nasivin do nosteka pre novorodencov,vlhcene utierky,morsku vodu,kamilkovy caj,bavlnene plienky,nohavicky na rozsirenie noziciek,rukavicky,keby sa skrabala,dobra je aj klokanka,ja som ju uplne vyuzila,odsavacku na mlieko zatial nekupuj,da sa kupit v nemocnici a aj na odsavanie soplikov do vysavaca a od narodenia to davali uz v porodnici detom fenyklovy caj.neviem co by si chcela este vediet.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
myj
21. jan 2019

@evinkakub tu izbu som zle napisala,ako pise vyssie uplne staci,komoda,aby si mala kam dat veci,k postielke som mala aj prebalovaci pult,ale vyuzila som ho 2mesiace a samozrejme teplomer a vanicku.

myj
21. jan 2019

@evinkakub a neviem kde budes rodit,kazda nemocnica je ina,nam poskytla vsetko okrem plienok,pampers,staci si tam zavolat,alebo pozriet na internete,alebo oslovit nejaku mamicku a povedia ti co budes potrebovat.

pininka
21. jan 2019

Neboj, bude to ok, hlavne čo potrebujes sú plienky, nám do nemocnice kázali C2 a deti mám všetky veľké, takže aj doma sme začínali od čísla 2. Cumlík jeden stačí, ozaj nevieš či budú chciet, z vlastnej skúsenosti fľašu dopredu nekupuj ak chces dojčiť. Čo sa mala už do pôrodnice bol čaj pre dojčiace matky, mne veľmi pomohol, masť na bradavky z DM. Pre bábo som brala veci ak do pôrodnice, lebo ktovie čo by muž doniesol, navyše mala grckala a oni ju nechávali v mokrom, tak som jej dala svoje veci, aj deku do pôrodnice pre bábo som brala. Postieľku sme vždy využili,aj keď každé dieťa v nej spalo inokedy. Keďže bývame v poschodovom dome, dole som používala kolísku, resp kôš na kolieskach, neskôr ohradku. Ešte by som si kúpila na domov aj kvapky proti kolikam. Z oblečenia som mala všetko aspoň po 5 kusov, teda body s dlhým, krátkym rukávom, natelniky, polobody nohavice, resp dupačky, overaly na spanie. Aspoň dva svetriky, svoje nohavíc na vonku, jeden tenší overal na von, aspoň dve čiapočky. Ostatné v závislosti od ročného obdobia. A jasne obyčajne textilné plienky aspoň. 10 a tri veľké plienky na kúpanie, ale to nieje nutné, niekto používa osušky, mne to však bolo pohodlnejšie.

lejka01
21. jan 2019

My sme do detskej kupili komodu s prebalovacim pultom, vrchna cast sa da zlozit a teraz je to ako komoda plus postielka k tomu a dali sme si vyrobit nizku policu so 4 vsadenymi boxami z ikey kde ma deky a plienky a tak a navrchu ma hracky...cestovnu postielku sme mali dole v obyvacke a vyuzivali sme ju aj ked sme isli niekam na dovolenky,aspon sme si nemuseli prenajimat postielky...dalej cumel,flasa,odsavacka,plienky, bavlnene plienky...samozrejme kociar,vajko,oblecenie...babo toho vela nepotrebuje, len mliecko, suchu plienku a spanok a mamu 😀 netreba vela veci kupovat...dokupit sa daju vzdy 😉 horsie je ked nakupis vela veci a zistis neskor ze vlastne ich ani nevyuzijes

siska53
21. jan 2019

@evinkakub ja som.kupila kocik, postielku, prebalovaci pult. Vanicku mi pozicala kamoška.
Flasky aj cumlíky som.sice kupila,ale v podstate boli zbytocne. Flasku sme vyuzili iba obcas, na rad prisla neskor. Cumle vôbec, nasi nedudlovali. Maly nam to vypkuval,malu z toho napinalo.
Plienky som mala.kupene aj latove na odgrgnutie a aj take osuskove a plus deky,perinky,oblecko..krem.na zadok. Ja aj fudak,lebo som.nevedela,ake bude pocko a plus som chcela,aby to pasovalo do kocika hned, nie tesne pred zimou nahanat. Ostatne sa kupovalo potom, oblecka som vela nemala, mne aj kamoska pozicala, mozno daka hracka.
Detsku sme dlho nezariadovali, spali pri nas. A aj tak hlavna bola obyvacka, odkial som na nich z kuchyne videla. a sice som.kupila,ja naivna,ohradku, blbost najvacsia, bolo to len skladisko hraciek.

barruna
21. jan 2019

Na zaciatku bude babo vacsinu casu aj tak s vami v izbe, takze staci uplne postielka k posteli, nejaka skrina na veci lebo tych si myslim, ze budete mat dost, mozno prebalovaci pult ak mate v spalni dost miesta. Detsku staci zariadit aj potom neskor

evalin88
21. jan 2019

Ja som zistila co naozaj potrebujem az v porodnici.doma sme mali iba postielku, prebalovaci pult a kocik. Par suprav detskeho oblecenia 56 ktore sme dostli. Vsetja detska kozmetika kupovana vopred mi bola nanic + samozrejme hluposti ako vankuse do postielky, miniaturne topanocky.. rukavicky...
Z porodnice sme isli rovno do obchodu pre šnurovaciu perinku.. do lekarne pre masť s rybym olejom na zadok a lanolin na bradavky

evinkakub
autor
21. jan 2019

Dievčatá veľmi pekne ďakujem za všetky vaše odpovede, velmi ste mi pomohli a hlavne ma ukludnili.... ešte raz ďakujem❤

hettinka
21. jan 2019

@evinkakub čo sa týka izbičky, mala som v nej na začiatok prebalovací pult, skrinku s vecami pre dieťa a cestovnú prenosnú postieľku. V spálni drevenú postieľku. Moje deti spali obe v rychlozavinovacke, mala som vysielačku a pri druhom aj pozicany monitor dychu.
Zoznam oblečenia nájdeš na nete, fľaše a cumel nakúp až podľa potreby, ak nebudeš kojiť.
Radšej menej treba kupovať, dokupis v pohode aj na nete priebežne.

ukulela
21. jan 2019

@evinkakub milion zien, milion nazorov 🙂 za mna: prve dva roky potrebujes tak akurat detsku postielku (neskor aj ohradku na hranie), nejake policky a skrinu/komodu na destke veci. najlepsie suplikovu/policovu. miesto na odkladanie veci, ked babo vyrastie a vela boxov na hracky 🙂 ja by som postielku dala do spalne a do detskej obycajnu nejaku valendu, ked by sa ocinko potreboval vyspat bez placu 🙂 kamoska ma dve deti a obom zariadoala izbicky az s nastupom do skolky, - to kupili skrune, detsky stolik, uz vacsiu postel ... aby im to vydrzalo aspon ten prvy stupen skolsky ... tie miminkovske izbicky su pekne, ale je to zalezitost roka-dvoch.
flasky - kup si jednu (ak by bolo treba dokrmit) a ak bude treba viac, uz len chlapa posles po dalsiu. neboj, kupit sa da vsetko a vzdy.

vierusik5
6. feb 2019

Žienky,ak by ste náhodou chceli..mám ručnú odsávačku avent nepoužitú,predám za 25€ a prebaľovací pultík s centimetrom za 12€ 🙂

melmacka
13. feb 2019

@evinkakub čo pre bábätko domov a do pôrodnice je dobre popísané napríklad tu: https://mamapark.sk/co-kupit-pre-novorodenca-de...