dievcata,co pouzivate,ked ma babo stolicu....vlhcene utierky,alebo umyvate zadok vodou...ja som pouzivala ,aj pouzivam vlhcene utierky,ale kdesi som zaposluchla,ze obsahuju nieco skodlive,co ide cez kozu priamo do telicka......dakujem za prispevky
ja pouzivam odjakziva utierky, v porodnici som mala umyvadlo hned po ruke, tak som umyvala malu mokrou vatou... ked je ale velmi pokakana tak ju umyvam v umyvadle 🙂 Velmi som sa chysstala ze vlhcene ani nebudem pouzivat, ale prost tolko zhonu.., musim si aj ja nieco zjednodusit 🙂 aspon trosku.. a teraz si to ani neviem predstavit pri tejto mojej tazkej dlhani, co sa ledva necha prebalit, ze sa s nou budem bit aby som ju mohla poumyvat 🙂
@babajaga nam hrozne utierky skodili, stale zapaleny zadok...odvtedy len cistou vodou a mame pokoj...
@babajaga vlhcene obrusky sú predsa len napustene chemiou. Ja som zadoček vždy umyvala, dokonca aj teraz ked ma maly už 2,5 roka. Ak ti ale vyhovuje spôsob utriet a hotovo - odporúčam prirodnu alternatívu k vlhceným obruskom : olej na zadocky medvidek (riadis s vodou, nastriekas na ritku a utries buď obruskom perlicka alebo toaletným papierom) http://www.naturalnarodinka.sk/naturalnarodinka...
Vlhcene utierky su super vec, ked nie je po ruke cista voda... Fakt si neviem predstavit ako by som zvladla kakaciu katastrofu niekde vonku na prechadzke, v meste a tak... Ale doma jednoznacne cista vodicka, to je pre babo to najlepsie 😉
@babajaga - my sme prevazne utierky, ked to bolo fakt moc, tak pod vodu. Moje deti mali zadocek vzdy v pohode, asi aj zalezi od znacky, co clovek pouziva.
ja som od porodnice pouzivala utierky babylove, vobec malinkemu neskodia. nastal sice omyl lebo mu strasne scervenala ritka a 2 tyzdne sa to nevedelo zahojit, umyvala som len vodou, pouzivala masticky na zapareniny a ziadna nezabrala. nakoniec sme zmenili plienky a opat mozme pouzivat aj utierky, ale rano aj vecer umyjem ritku vodickou, predsa len, treba poumyvat. ale ked sme niekde vonku nie je realne umyt vodickou
@babajaga je super rozhodnut sa radsej pre vodu...len ci sa to bude tak jednoducho dat zakazdym zrealizovat (nemyslim vonku) Neviem si predstavit ako by som malu umyvala uplne od narodenia v umyvadle... jednoducho sa mi smyka, tlacim jej brusko a pod....ja nedam dopustit na vlhcene obrusky
Uz v porodnici som iba umyvala pod vodou. Po kazdom kakani, teraz, ked je vacsi, tak po kakani a rano a vecer. Vlhcene vynimocne, ked sme niekde na pikniku. Mne sa to hnusi utierat, umyt je pre mna prijatelnejsie a moj nazor je, ze aj zdravsie.
ja pouzivam len vlhcene obrusky a mala ma krasnu ritku 🙂 znacka Johnsons baby alebo som odkukala co pouzivali v porodnici Seni Care..
my sme umývali čistou vodou po každom pokakaní, keďže bola kojená tak to bolo aj 5-6x denne. akosi sa to odrazil na pokožke nôh, ktoré boli vysušené z našej tvrdej vody a museli sme začať riadne mastiť, čo sa mi tiež nepáčilo. odvtedy umývam len ráno a večer pred spaním, prípadne pri väčšom náklade 🙂 inak používam vlhčené
umyvam vodou, pre mna je to jednoduchsie ho odniest do kupelne a umyt ako donekonecna utierat s tymi vreckovkami, nikdy sa mi nepodari vytiahnut iba jedna a aj tak mu to iba rozotieram po celom zadocku, takze vodou, po kazdom kakani.
Keď sme doma tak iba vodou v umývadle (zatiaľ mi to nerobí žiaden problém a to už má niečo cez 15 kg) a máme 2 roky a 7 mesiacov. Je to podľa mňa praktickejšie ako sa babrať s vlhčenými. Takto šup pod vodu a je to. Ale keď bude väčší a ťažší, tak budem používať vlhčené.
...My doma aby sme usetrili, tak utierame zasadne obruskami..a po oplachujeme teplou vodou...studenou neodporucam..i ked treba si zacat zvykat na horsie casy... 😀
ja od zaciatku umyvam pod prudom vody v umyvadle, utierky by som pouzila len ak by nebolo kde umyt 🙂
Ja som umyvala vodou, ale mali sa od roka pyta pri kakani na serblik takze uz len toaletny a zabalim. Ak sa aj pritrafi vynimocne nehoda tak pod vodu.
vždy pod vodou a kde nie je voda, tak potom sú obrúsky... 😀
iba vodou..vzdy, aj meste v restike 🙂
my po ... (aj ked je to do nocnika, pripadne plienky) pouzivame vodu (samozrejme ak sa to da) - to uz mame 17 mesiacov, ak je to niekde vonku, tak su super obrusky.
doma sme vždy umývali pod tečúcou vodou bez mydla, keď sme boli vonku tak vlhčené utierky 😉
ja používam vlhčené utierky a nemali sme žiadny problém, tiež si neviem predstaviť ako by som ho dostala k umývadlu pod vodu, lebo sa metá jedna radosť a takto to je veľmi rýchle a bezbolestné 🙂
ked bola malinke babatko tak som to "velke" utrela utierkou a potom som ešte šupla pod vodičku a oplachla zbytok 🙂 zvlast ked je zaparený zadoček tak treba iba oplachovat pod vodou, žiadne vlhčene utierky!.... a teraz ked je väčšia( 2.5 roka,) tak normálne bud vlhč.utierka, toal.papier, servitok ....
Doma voda, vonku bio utierky (bez chloru a kadejakych skodlivin).
@babajaga ahoj, ja mam od huggies tie pure vlhcene utierky - to su len vodou napustene ( aj prach sa s tym dobre utiera😀 )
ked sa maly viac pokaka tak pod vodou ale normal len tymito utierkami...
skodia tie vseliake parfumovane ale myslim ze hlavne detom s citlivou pokozkou... ja som aj take parkrat pouzila a ani jedno moje dieta s tym nemalo ziadne problemy...
Mne sa velmi utierky neosvedcili lebo dcera napr. kakala casto a stale jej potom ostalo na kozi take zlte. To proste treba umyt mydlom a vodou jednoznacne. U syna to iste, ale kedze mal silny reflux a grcal vela tak som musela z casoveho dovodu umyvat v umyvadle pod vodou. Na podlozke to bola hotova odysea, skoro stale sa pocikal, obgrcal a ja som bola na nervy. V umyvadle je to rychle a urcite je lepsie umyt vodou ako len utriet utierkou. Ved vsade sa hovori, ze ich mas pouzivat len ak si mimo domu a nemas moznost umyt vodou. Ked som aj pouzivala utierky tak neparfumovane.
vodou, vlhcene utierky boli len ozaj v nevyhnutnom pripade......
Prve 2-3 tyzdne som pouzivala utierky, lebo som prebalovala v spalni, po porode som sa nevladala hybat. Potom som si dala prebalovaciu podlozku na pracku hned ku kupelni a odvtedy az doteraz doma pouzivam len vodu (a ked je velmi zle, tak detske mydlo :D). Vonku, ked nie je moznost umyt, tak samozrejme vlhcene.
doma vodou - bud pod kohutikom alebo v lavoriku vodou a jemnou spongiou. ked sme chodili po vonku tak vlhcene utierky.
@babajaga ja som odhodlana, ked budem doma umyvat ho vodou.. beriem to podla seba. co mi je prijemnejsie? ked sa umyjem vodou alebo utriem vonavou vreckovkou?