Ahojte, tie, čo máte záhon, záhradku, čo plánujete sadiť? Čo sa vám osvedčilo pestovať? Prezeram si zásobu semiačok a premýšľam, čo ešte dokúpiť.
Ja zvyknem mrkvu, petržlen, reďkovku, cviklu, kaleráb, šalát, kôpor, tekvice rôzne, cuketu.
Ktorú odrodu tekvice mate obľúbenú a dobre sa pestuje?
Rajčiny,papriky, uhorky, cuketu, hrášok,reďkovku, mrkvu, cibuľku, zeler, hlávkový šalát,kôpor, cesnak/už je/
ja iba hrach, cibuľku, cviklu, rajčiny, cukety, petržlen na vňať, zeler na vňať a uhorky nakladačky, kôpor. To je všetko. Inému sa u nás nedarí
Ja busem prvykrat sadit a budem rajciny 3 druhy..papriku..jarnu cibulku..jahody..nizkokmenne jablko.hrasok..mrkvu.kalerab.uhorky
@martakop hrášok, paradajky, uhorky, cibuľu, papriky, cesnak, cuketa, petržlen na vňať, zeler, mrkva a žltý melón pre radosť. Aj fazuľku a reďkovky.
Máme malú záhradku, ale nám úplne stačí. Máme jahody a bylinky - ligurček, tymián, oregano, majoránka, medovka, mäta - tie už samé rastú, vysemenia sa. Kúpili sme novú jabloň - odroda Topaz, tešíme sa na ňu.
@martakop po mizernych rokoch kedy sa nedarilo redkovke, mrkve, paprikam, kalerabu, salatu, kupim uz len priesady rajcin, maslovu tekvicu a salatovu uhorku ktora sa minuly rok osvedcila. Planujem dokupit este nejaky ovocny krík (ribezla, egres) nakolko z ovocia je to jediné co sme minuly rok videli... marhule a broskyne pomrzli, ceresne vydzobali drozdy.
Paradajky budem mat 25 odrod, 24 odrod bude len po jednej sadenici, paradajky Roma vysadim 4. Tekvice mame semena asi 5 odrod, okrem nich cuketa a patizon, medzi tekvice kukurica a k nej tahava fazula. Cervena a zlta cvikla pojde medzi cesnaky co su nasadene od jesene. Mrkvu klasicku oranzovu a fialovu, 3 farby cibule. Papriky mam vysiate asi 5 odrod, neskor vysejem nejake uhorky. Niekde najdem miesto pre mangold, kaleraby a hrasok, Vo vvyysenych zahonoch kde pojdu papriky su uz vysiate redkovky, V lete este vysejem kuceravy kel a ked sa mi podari kupit tak ysadim aj baklazan a par brokolic. A to je zo zeleniny vsetko.
Paradajky, papriku, šalát, rukolu, špenát, mrkvu, petrzlen, zeler, redkovku, por, hrasok, uhorky, žlté melony, patizón, cuketa, tekvica, ruzickovy kel, por, cibulu, luskovu fazulku, zemiaky, physalis a este bylinky. A tekvicu mam najradsej "orange" od garafarm.
@martakop Crown Prince F1 je dobra tekvica, masita, vyborne chuti a na suchom mieste ju mozes skladovat az do marca
Muscade de Provence je uz celkom velka, chutna a tiez dobre skladovatelna
Blue Kuri ma mensie plody, takze nie je problem ju spotrebovat celu, vyborna je pecena
Uchiki Kuri je dobre hokaido
@vafinka zltu cviklu pouzivame rovnako ako cervenu, ale vacsinu z nej zjeme rovno na zahrade, upecieme ju ked mame grilovacku, ked sa dostane aj domov, bud pecena ako priloha miesto zemiakov alebo z nej robim salaty
A tych paradajok nie je az tak vela, cherry paradajky sa vyzobavaju priebezne, robi sa z nich salat. Tie velke ako ktora a tie co sa nezjedia koncia v zavaraninovych poharoch bude ako leco, lupane paradaky, pretlak, kecup alebo sa ususia. No a tie paradajky su pre tri domacnosti co sa na zahrade zivia, takze vobec ich nie je vela. A kazda paradajka ma iny tvar, farbu aj chut, takze mame to peke pestre, akurat Roma prednostne koncia v zavaracich poharoch, lebo su duzinate a maju malo semien
@martakop u nas kazdy rok klasika - rajciny,zemiaky,cibula, cuketa, hrach, fazula.