Mam doma 6,5mesacnu dcerku. Od narodenia odmieta vsetko -mlieko, jedlo. Najprv bola chvilku kojena ale museli sme dokrmovat lebo za 45min vytiahla len 10ml. Ani na flaske sa to nezmenilo. Jednu davku mlieka povedzme 120ml pila bezne hodinu az hodinu a pol. Kazdu jednu. Neskor aj to zacala odmietat a zistila som ze ciastocne je ochotna vypit v spanku. Tak cca od 3-4mesiaca pije mlieko iba v spanku. Ale pije ako pije- niekedy mi zo 140 necha 30, niekedy celu davku necha tak. Zatial je na odsavanom zahustovanom materskom mlieku, ale skusala som aj 3druhy um ci jej nechutia viac a ziadna zmena. Za den vypije dost malo mlieka na svoj vek ale co ma najviac hneva casto stoji na vahe alebo nepribera ci chudne. Zacali sme kvoli refluxu v 5tom mesiaci prikrmy
Ani raz mi neotvorila na prikrm za vyse mesiaca a pol usta, dostanem do nej lyzicku len tak ze sa priblizujem s cumlom a vtedy. Teraz uz ani tak. Skusala som uz snad kazdu zeleninu, ovocie zatial banan, broskynu a jablko. S tym je to este horsie ako zelenina. Rovnako odmieta kase. Uz fakt neviem co na nu skusat. Skusala som do ruky chrumky ci rozok. Nezaujima ju to lebo to je jedlo. Ako sa jej dostane kusok z rozka na jazyk, uz si ho neprosi. Nejake rady? A ano uz som skusila aj takmer poleziacky, aj v stolicke jedenie, aj s rozpravkami, aj neviem ako...len ma vidi s miskou ci stolicku uz place a po 20minutach tam uz vrieska od nervov. Ked jej dam za tym mlieko nech si da, odhodi mi flasu a to som skusila len aby si dala 30ml.
@iwka_77 skusila som 10druhov flasiek aj cumlov..jedine MAM flasu bola ochotna zobrat. Ano pediatricka sa nas snazi vsemozne posielat ale aj ona je uz zufala lebo psychomotoricky vyvoj ma este aj popredu a ani na sone ci rtg a gastre ine ako reflux a priecny zaludok co ale vraj problem nemoze sposobovat. Nie je chuda lebo na uvode sa jej darilo priberat ale teraz napr.za dva tyzdne to je ledva 70g
Ja viem, že somarina, ale krajné situácie žiadajú krajné riešenia trochu cukru? Alebo príkrm posoliť?
Ale zase predstav si, že celý život štíhla.🙂
@saslavka73 ano aj krajne riesenie a dat hroznovy cukor do mlieka som skusala, bez uspechu
@saslavka73 Jasné, treba do mlieka cukor, jedlá osoliť. Aj ja som tak robila. Síce jedáčku doma nemám, ale aspoň mlieko vypije.
@nikusiak9 aj my to mame podobne, od malicka pila velmi malo mlieka kojena bola 4 mesiace ale vzdy aj dokrmovana, do cca 11 mesiacov nevypila nikdy viac ako 120 ml aj to nie naraz... prikrmy papa ale len par lyzic 5-6 a je najedena, cely prikrm alebo vyzivu mi zjedla vsetkeho mozno 3 krat... teraz ma 14 mesiacov a najviac co vypila mlieka bolo 150 ml to bol ozaj rekord... ale pribera aj ked pomaly, teraz vazi 8300 g... vysetrenia ma urobene vsetko ok tak doktorka neriesi.. narodila sa mensia tak vraj ma svoje tempo a ja som tiez dost stihla tak asi je po mne. Vasa kolko vazi?
Skúšala si ju aj nejako zabaviť? Posadiť ju do stoličky,pustiť rozprávku a nenápadne jej dávať napr.jablckovu výživu? Alebo by som jedla s ňou,dala by som ju do detskej stoličky,nachystany tanierik s jedlom a nech sa kŕmi sama,ty zatial obeduj spolu s nou za stolom.
@lucinika samozrejme. Aj som pisala vyssie ze ms pustene rozpravky, ci uz v stolicke je alsbo inde aj pesnicky z youtubu ale zatne usta a nepusti. Pravidelne je pri nas ked jeme aj robi ustami niekedy ten pohyb ale hocikedy priblizim aj vtedy k nej lyzicku nechce. Milion hraciek rozosmievat a kde co som skusala.
@laura_222 ma 7kg, narodila sa 3120. Pri kg dotwraz problem nebol lebo proste sedela som nad nou aj hodinu a pol az dve kym sme to mlieko nedobojovali... ale odkedy nema 8davok mlieka a ked je hore neda si ani hlt a skusame prikrmy je to horsie a horsie aj s vahou, jej chudnutim plus este chudne aj preto ze cely den je v pohybe. Je strasne akcna a plazi sa zatial.
Ako keby mi zjedla 120 nech zje, ale dobrovolne. Flasku si ani nechyti kedze ona jedlo ne. Este si eobi zo mna srandu ze nahlce mlieko do ust a potom vypusti. Ale ako vravim kym nespi nie je ochotna vobec si dat
@nikusiak9 Pardon nevšimla som si. My sme mali takýto problém s nejedenim ked mal syn 2 roky,vymyslal,nedal obed ani len do pusy. Bola som nahnevaná,bolo mi do plaču... Nakoniec som sa ukludnila a povedala si fajn,nedala som mu obed a šiel spať hladný. To isté sa zopakovalo na druhý deň. Na treti deň do seba obed nahadzal. Držím palce 😉
ahoj..
mne keď mala mala afty a nič nechcela dať do úst,lebo ju to bolelo velmi,(ale videla som,že je hladná,že papať chce) tak som zobrala striekačku a tou som do nej aspoň mlieko a vodu dostala... vtedy sme sa aj cumla zbavili,odmietla aj ten..
žiaľ,sú aj deti,ktoré odmietajú prikrmy a tuhú stravu ... nateraz by som sa snažila do nej aspoň mlieko nejak dostať ,možno jej idú zúbky a preto odmieta (mojej keď šli zúbky,tiež všetko odmietala).. dala by som jej trošku pauzu a potom skúsiť znova,deti veľa vycítia ,ak sa na necelých tlačí,zatnu sa ešte viac..
@nikusiak9 My sme robili tak, že vonku v kočíku sedela a ja som zobrala do téglika a kŕmila. Moc to teda nefungovalo. Skúšala som aj tak, že položiť, ale to už bola väčšia, to bol tiež taký nejedák a či si zoberie niečo sama, ale len bordel narobila. Mali sme aj tie sirupy kadejaké. Len nejako vyrástla z toho. Ale mlieko chlastala na litre. Niekedy len to. Dnes zje všetko.
@ada309 To je pravda.
@nikusiak9 6,5 mesiaca to je málo to je bábo. Možno jej aj zuby idú to deti nechcú jesť. Len skúšaj stále a dávaj jej z tej fľaše ktorú chce, príp. slamku, to bolo u nás top. Dodnes pije so slamkou. A to má vyše 20 rokov. A nehovor o tom pred ňou ako nechce jesť, nehnevaj sa na ňu, ako keby nič. Ja som to zistila, že čím viac som ja mala nervy tak tým viac nechcela jesť. Keď som sa tvárila,že o nič nejde tak jedla.
ja len k tomu mlieku..aky ma cumel na flasu, myslym velkost? moj mal to iste, od narodenia pil 70 ml aj hodinu...a pri flasi mi stale zaspal...tak som skusila dat vacsi cumel, a zabralo...pre mesacne babo som musela zvolit cumel na kasu,ktore je urcene pre polrocne zhruba 🙂
@stvura ja netvrdim ze ma zlu vahu.vahu ma super lebo na uvode rychlo priberala. Vtedy mala este davky mlieka primerane a casto nad minimalny limit.dnes uz nema. A vtedy mi nechudla teraz hej.mne nejde tak o vahu ako o to ze bude cochvila menej spat a tympadom menej jest a aspon prikrmy by sa aspon nejak mphla naufit a a ak nie mlieko zabdela
Hm no ale vahu podla mna nema vahu nejaku zlu alebo co. Mozno je len proste z tych deticiek co nemaju radi vela papat 🙂
ja mam napr.problem dostat do mojho drobca cajik alebo vodicku na flasku...tak ak chcem aby nieco vypil, tak musim dat na striekacku...
uz aj mlieko som davala na striekacku,ked nechcel z flase...neviem ci ho boleli dasienka alebo co, proste odmietal...myslim klasicku striekacku napr.od nurofenu sirupu
@nikusiak9 tvoja dcérka váži viac ako moja. V 8,5 mesiaci vážila 6,8kg. To bolo pred 2 týždňami.
Inak ma napadlo, vie ako má jedlo spracovať ustami?
Nie je tam nejaký problém? Vie prehltat?
Ak vie, tak nemá nejaké bolesti pri tom?
@malinajahoda prehltat asi vie lebo ked jej nasilu dam do ust nejak to prehltne. Z kuskov ju este stale napina ale snazim sa ich tam nemat.
@nikusiak9 ja tiež mojej malej mixujem. Niekde tam musí byť problém, to nie je možné. Asi by to chcelo prezrieť vnútro ako spracováva potravu. Ci ma tráviacu sústavu v poriadku.
@malinajahoda pri mlieku pozerali a nezistili nic. Ze ma viac rovno zaludok ale to vraj nesposobuje problem
@nikusiak9 bože, takže dieťa je v poriadku, ale nechce vôbec jest? Nerozumiem tomu.
mna zaujíma ešte taká vec,či sa ona vôbec hlasi o jedlo,ci vôbec pociťuje hlad?
lebo,mám dojem a mozno sa mylim, ale ona ľahko takto spohodlnie v tom papani..
@ada309 spohodlneniu by som uverila keby napr.sama sa pyta spat lebo vie zeby dostala jest. Ale ak v noci odmietne davku mlieka celu o pol 5, vstane o 7, nezje z prikrmu nic o 8 max lyzicku tak jej dalsie jedenie je o pol 11najskor a to za 6h jej nic nechyba. Rovnako ked sme sli na sono naposledy mala jest o polnoci, rtg bolo o 9 a nic nejedla celu dobu, zjedla tam 30ml a 40ty uz zacala plut. Nechcela
Skúšala si to konzultovať aj s lekárkou, či nie? Vymeniť fľašku, misku, nič nezaberá? Aj je nejaká chudulinká?