Umelé mlieko verzus kozie, kravské, plnotučné krabicové

sonia1501
8. okt 2012

Ahojte, zakladam taku diskusiu, zaujima ma co si myslite, preco vsade uprednostnuju UM pred zdravsim napr. kozim mliekom, co je najzdravsie. Ci to nie je vsetko o biznise, aby sa lepsie predavali umele mlieka a i napriek tomu je vacsina deticiek alergickych. Ved davno sa rodili take iste deti ako teraz a od narodenia im davali kravske a kozie mlieko, kedzde v tej dobe si ludia nemohli dovolit a ani sa tak nevyrabali tie susene mlieka. A vyrastli z nich zdravi ludia nebolo tolko alergii ako teraz...

3kolka
8. okt 2012

Hm....no ja som v to ani nejak neriešila...mlieko som v podstate nemala tak malá bola od začiatku na nutrilone do 1roka.Od roka je na krabicovom plnotučnom...Ja nemám možnosť kupovať od niekoho také mlieko a nemáme tu ani automat na to kravské,tak preto to bola najjednoduchšia voľba.Aj som sa zo známou o tom rozprávala-má tak starého syna ako ja-ona mu to skúšala dať a že bol z toho mimo,že mu to bolo asi ťažké...Ale dobrá téma zaujíma ma čo si o tom mamičky myslia...

gretka2
8. okt 2012

Kozie je najzdravsie, ale pre kozliatka, kravske pre teliatka, .. tie mlieka maju ine zlozenie, maju iny obsah potrebnych latok, su urcene pre ine tvory. Poznam vela ludi, ktori maju intoleranciu laktozy, takze to asi s tym pitim kravskeho mlieka v dojcenskom veku asi nebude take ruzove... Pokial je mlieko jedinou stravou ( v dojcenskom veku), tak si myslim, ze je to hazard s detskym telickom. Mozno som len mala to stastie, ze som mohla dojcit relativne bez problemov, a nie som zastancom umelych nahrad, ale snad ich vyrabajui tak, aby mali podobne zlozenieako materske mlieko, teda okrem protilatok.Po dvoch rokoch aj ja davam detom kravske, ale uz maju tie zaludky pripravene. Dovtedy mali len materske, ale jogurty a vyrobky samozrejme klasicke.

demonique
8. okt 2012

Ja si myslim, ze UM su poriadny biznis. Ja plne kojim, ale ked uz nebudem urcite prejdem na kravske mlieko. Kozie ma trosku vyraznejsiu chut, ale ak babatku chuti, nevidim dovod preco by nemohlo pit aj kozie.

blondiee83
8. okt 2012

Nemam pozitivne nazory na UM, podla mna je to cisty biznis, zarabaju sa na tom obrovske peniaze a nestotoznujem sa s tym. Nech si hovori kto chce, co chce, je to aj tak len sama chemia, vsak uz aj v nazve to je - UMELE mlieko. Ale ak sa niekto rozhodne, je to jeho vec a jeho dieta.
Uz som to raz pisala v inej debate - moja sestra vyrastala od malicka (od 3 tyzdnov) na kravskom mliecku (nasi kupovali od znamych, co mali kravy) a dodnes jej nic nie je, je zdrava, krasna, mudra, s vybornym prospechom - cize v tom nevidim problem.
A studiam neverim - vysledky su VZDY podla toho, kto si studiu objednava a zaplati. A zial, velke koncerny disponuju vacsim obnosom financii ako farmari ☹

sissika
8. okt 2012

ja som skusala davat malemu kozie mlieko, ale nevypil ho ... kravske skusim niekedy v decembri, vtedy sa mi minu zasoby UM, ale budem davat spod kravy, len prevarim, ziadne krabicove

sorciera24
8. okt 2012

UM asi len v nevyhnutnych pripadoch.....moj bol dojceny 15 mesiaco, potom sme presli na kravske....ale to moc zahlienuje, takze teraz frcime na kozom mlieku a to je asi to naj, co som objavila....(hlavne na imunitu) 🙂

sjuzi
8. okt 2012

Ahojte, aj moj mladsi syn je na kozom mliecku, ma ekzem a po vysadeni kravskeho sa mu dostal pod kontrolu. Kupujem mu susene i cerstve, v pohode vypije. A aj kozie a ovcie jogurty...

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luciannka83
8. okt 2012

@kinna Nemali ste žiadne ťažkosti, keď ste začali používať kozie mliečko. Môj malý má mesiacov. Je dojčený len tak aby sa nepovedalo a skúšala som mu dávať zriedené kozie mlieko. Kozie mlieko má vraj 5% tuku, tak sa mu bojím dávať ešte neriedené. Nepriberali potom tvoje dievčatá veľmi?

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ankaevka
8. okt 2012

najstaršia dcéra bola na UM a odkedy sme ho prestali dávať tak mlieko nevypije..svojho syna som kojila do šiestich mesiacov, potom sme prešli na kravské mlieko (trojdňové v sáčku), nemal žiadne problémy a dodnes ho pije na litre..najmladšiu dcéru zatiaľ dojčím a keď prestanem, tak tiež prejdeme rovno na kravské mlieko

sonia1501
autor
8. okt 2012

jeej som rada, ze ste tolke reagovali, lebo ja som nasim dievcatam od pol roka zacala davat kozie zatial len zavadzam, sledujem ako reaguju, vypiju ho v pohode a som velmi rada, zatial riedim, ale ako pise @kinna asi uz nebudem, lebo kazdu hodinu a pol placu a su hladne. Doplnujem aj UM ale pomalicky uz prestanem, presli sme na HIPP 2, je velmi huste a dievcatam velmi nesmakuje.
Mamicky dakujem za odpovede a za to, ze ste reagovali, som zvedava na dalsie prispevky :o)

euka210
9. okt 2012

kozie má menej zeleza. Myslim ze niet problem dojcit do roka a potom kravske ci kozie mlieko.

euka210
9. okt 2012

nasa suseda davala malej kravske od 3m...neriedene prosim, lebo od riedeneho ju zapekalo

luciannka83
9. okt 2012

@kinna malý ma 6 mesiacov. Dávam mu zatiaľ len 1 fľašu, zvyšok dopĺňam mm a nutrilonom.

luciannka83
9. okt 2012

@euka210 Nie u každého je dojčenie bezproblémové. Ja som napr. rada, že som vydržala aspoň 6 mesiacov dojčiť čiastočne.

kvetinka211
9. okt 2012

@sonia1501 kedysi bola vacsina deticiek kojenych, takmer kazda mamicka ak zrovna nebol hladomor tak mala mlieko a dojcila ... boli vsak aj deticky co pri porodne prisli o mamicku ci ju mali choru alebo nemala mliecko, takych sa bud ujala ina zena ktora ich odchovala popri svojom dietati, alebo mu davali kozie mlieko (to bolo znasane lepsie nez kravske). Taketo deticky vsak mali ovela mensiu sancu dozit sa dospelosti nez ich kojeni rovesnici. Pre tieto deticky je umele mlieko zachranou. Skoda, ze sa to pokaslalo a umele mliecko maju dnes aj mnohe take deti, ktore by mohli byt kojene ...

lussy23
9. okt 2012

dalšia téma, v ktorej budú len hádky. že vás t baví hádať sa pre blbosti

1234lubka
9. okt 2012

hej a polovica tych ludi teraz nejakych 40tnikov teraz trpoi nadvahou vysokym krvnym tlakom a podobne...nikto si neuvedomuje ze stravovanie v detskom veku sa prejavy az neskor v dospelosti....och...
@lussy23 mas pravdu budu hadky kazdy ma svoj nazor

@sonia1501 ano kozie mlieko je zdrave ale pre dospeleho cloveka a nie pre dieta, pre dieta je v prvom rade najlepsie materske mlieko, kozie je pre male kozicky a kravske pre male kravicky....ked matka nemoze kojit tak by mala volit specialne upravene kravske mlieko ktore je prisposobene malym detom....od roka budem uz davat normalne z obchodu krabicove to uz dieta nieje az tak zavisle na mlieku....

1234lubka
9. okt 2012

moj nazor

sonia1501
autor
9. okt 2012

@lussy23 nerozumiem preco by sa tu mal niekto hadat ??? je to len diskusia, nic ine, kazdy kto chce nech vyjadri SVOJ NAZOR, kto nechce, nech nepise nic... alebo nech si vyberie inu temu. Hada sa len ten, kto sa chce hadat, alebo ten kto je negativne naladeny a nevie si uz kde vybijat svoju zlost..
Kazdy chce pre svoje dieta to najlepsie to je samozrejme a kazda mama urobi tak ako to uzna za vhodne. Sme uz dospely, sme inteligentni.. Hadam sa nebudeme hadat na internetovom fóre, kazdy mame vo svojom zivote dost problemov, ved tu si ideme trosku odpocinut nie??? :o)

lussy23
11. okt 2012

@sonia1501 toto je jedna z tém, v ktorých vznikajú hádky. Mamičky, ktoré kravské neuznávajú rýpu do tých čo dávajú a naopak. Žial to tak je.
Máš ale pravdu, sme dospelí ľudia a mali by sme akceptovať názor druhého. Ak ochceme poto mvychovávať naše deti? Keď my máme predsudky voči iným, budú mať ich aj oni.

miskakyska
14. dec 2012

@sonia1501 lussynda chcela tym,len povedať"kde sa zapojí ona,skončí to hadkou..a to je uplne jedno,aká to je téma 😉lebo ona ma na všetko odpoved,aj napriek tomu,že nemá deti,skusenosti..ale ovlada všetko 😉 🙂

lussy23
14. dec 2012

@miskakyska to nie je pravda, tu nerozširujte o mne klamstvá! témy o mlieku, chodítk u, pribináčiku, piškotkach sa vždx zvrtnu do hádky.

lussy23
14. dec 2012

@miskakyska a pvoedzt eted anejaký príklad

miskakyska
14. dec 2012

@lussy23 čo sa čertíš 😎 😎 ....ja neviem prečo ty vlastne kvôli takym veciam,ktore sa ťa netykajú a ani možno týkať nebudu nemôžeš spávať? 😅

lussy23
15. dec 2012

@miskakyska no lebo . a píšem len do tém, ktoré s ama týkajú a hádam, ke´d sa niekto pýta, či je mateo pekné meno, hadam môžem vyjadriť svoj názor, nie?

kubankakubanka
15. dec 2012

Um,, podľa mňa biznis,,,,pokiaľ sa dá dojčiť,tak treba,,,,,keď nie tak vyskúšať buď Kozie alebo klasika kravské mlieko,,,
keby to malo byť férové tak by sa malo Um predpisovať,,doplatok by mal byť minimálny,ked je také dobré pre deti,!!!!

Poznám ľudí ktorí dávali deťom od narodenia kravské mlieko,,a deti sú zdravé nič im nechýba.
Môj malý mal od pol roka kravské,,pre nás bolo finančne náročné UM,,,ale čo sa týka imunity,,tak nemá problém je zdravý ako repa!!!!!Staršia mala Nutrilon celkovo je menej odolnešia,,,.
MOJA SKÚSENOSŤ!!!

chovancova27
15. dec 2012

Ja som rapídne proti UM. dojčila som 18 mesiacov, od 10-teho mesiaca ked bolo treba začať dokrmovať dokrmujeme rastlinnými mliekami - ryžové, ovsenné, špaldové. teraz cez leto sme skúsili aj kozie mliečko, malému veľmi chutilo, len ho dosť po ňom preháňalo celé dva mesiace, tak som ho vysadiila, ale rozmýšľam že skúsime znova. Malému nedávno robilli krvné testy a všetkého má dostatok, železa na rozdávanie... a to nepije kravské mlieko vôbec, ani jogurty, kozie tiež už teda nie a jediné čo papá z mliečneho sú 1-2. týždenne ovčie jogurty čo som objavila v jedných malých potravinách🙂

amouramour
15. dec 2012

no bohovsky ti poradili dojky su za dojcenie do 18tky🙂a je tu kopec konspiracnych teorii🙂...ale k teme kravske sa do roka neodporuca kedze detickam chyba enzym na stiepenie bielkoviny kravskeho mlieka a tak toto mliecko je zbytocne zataz pre organizmus...po roku by som v pohode dala...my davame babylove a velka spokojnost, mne aj chuti🙂