Trojročný syn nespapá ovocie, mäso, cestoviny

anna12399
17. mar 2022

Ženy prosím vás poraďte my ja som už zúfalá. Mam 3 rócneho syna do dvoch rokou jedol všetko a potom nastal zlom jedine co zje je kuracie stehná a kašu chlebík kuraciu šunku a nejaké buchtičky nič viac. Nezje zeleninu ovocie meso omáčky cestoviny no nič. Mlieko nepije ani sladkosti nejedava už neviem čo mám robyt. Ma len 15 kíl je to ôk? Aj keď sa odhodlá ze ochutená hned to vyvráti

ema22270
17. mar 2022

Nebude mať nejakú alergiu na potraviny? Nespozorovala si, že by napríklad vracal po mlieku, alebo mal atopický ekzém? Môže to byť aj alergia na laktózu, alebo bielkovinu kravského mlieka a tiež histamínová intolerancia.
My sme mali so synom dlhšie problém kvôli tomu, že si šuchal oči, mal ekzém a tiež nám nejedol a ani neje ovocie zeleninu, vajcia a podobne.
Išli sme ku alergologičke a zistili mu alergie na všetky pele, stromy atd plus aj potraviny (zeler, vajcia, orechy, dokonca ryžu...mlieko plus histaminovu intoleranciu) odvtedy viem čo mu robí zle a snažíme sa ho nenútiť a variť bez mlieka, napr vajcia v kolaci jedno, dve mu nevadia, surové už áno, praženicu nikdy ani nejedol. Podľa mňa dieťa prirodzene odmieta čo mu robí zle a vracanie môže byť silný prejav alergie. Môj sa takto povracal po kúsku koláča s orechmi ale to mu aj pery opuchli.

marianarem
17. mar 2022

@anna12399 A ako to zacalo? Z nicoho nic, alebo tomu nieco predchadzalo, napr. nejaka choroba? Vylucil vsetko naraz alebo vylucoval potraviny postupne? A to ze vyvrati, znamena ze sa povracia alebo len vypluje?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
megan777
17. mar 2022

@anna12399 ahoj to by som aj ja rada vedela moj ma len 13kil a tiez skoro v takom veku, nic nechce jest on zase len cestoviny, banan, jablko, ziadnu zeleninu a salamu bez chleba, rozka uz tiez neviem co s nim, kupila som mu kvapky b complex aby mu xhutilo jest tak uvidíme

anna12399
autor
17. mar 2022

Začalo to keď bol chorý a postupne prestal jest skoro všetko. Skúšala som už všetko aj pekne presviedčať ho aj tak raznejsie ze nezjes ôk nenútim ostaneš hladný ale on aj hladný ostal celi deň a nic proste. Lekárka nerieši. Brala mu krv a všetko bolo v norme ani mu nič nechýba.

fiafia
17. mar 2022

@anna12399 asi len vydržať 😅 mám 5 rocnu dcéru. Od roku ako bola chorá a zvracala postupne prestala jesť takmer všetko. Dnes sme na rožku, jablku, polievkach, čistich prilohach, haluskach so syrom, jednom druhu salámy. Ostatné neje, niektoré veci v živote nedala do úst typu buchta,palacinka,puding atď odbery postupene,sono brucha ok. Pediatricka nerieši dáva tomu čas. V našom prípade ani škôlka nepomohla. Ja dúfam,že raz sa to zmení

marianarem
18. mar 2022

@anna12399 Ak to zacalo chorobou, tak realne mu moze byt z mnohych jedal zle. Mne sa v zivote stalo s par vecami, ktore som jedla tesne pred chorobou, ze mi z nich roky bolo doslova na vracanie. Bola to podla mna nejaka imunitna pamat, preslo to vzdy po par rokoch.
Nebral pri chorobe aj ATB? Ak ano, moze mat aj nepriaznivu crevnu floru a moze mu zle travit, pripadne uz moze mat nadobudnute rozne intolerancie.
Ja by som skusila pridavat malicke mnozstva niecoho, co nezje, do niecoho, co zje. Alebo skiusit nejaky cas len ovoniavat napr. rozne ovocie, ci mu aj z toho bude zle. Alebo servirovat miniaturne kusky a na zaciatok iba jeden. Skratka vystavovat ho tym jedlam, ktore nema rad, ale velmi velmi opatrne, mozno si na ne zvykne. Vitamin C ma z coho, davas mu doplnok?
Inak vaha mi pripada ok, moj ma 2r3m a ma 11.5kg. Pri tempe, ktorym pribera, to do 3 rokov urcite nedotiahne na 15kg, ale vobec to neriesim, je chudy aj od prirody, po manzelovi.