Sedemmesačný syn odmieta papať obed

nikolasmahajcikova
7. júl 2022

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako papa vaše dieťa.
Moj ma 7 mesiacov a vypije cca denne 1l UM ,(rátam od polnoci do nasledujúcej polnoci) ,
Na desiatu ma ovocie
Na obed mäso/príloha / spapa iba pól misky
Zvyšok dňa mlieko
Na večer kasu alebo UM.
Viete mi poradiť s obedom aby papal ? Pretože papa iba s plačom, je to boj…

diamond007
7. júl 2022

@nikolasmahajcikova moja 9 mesačná nezje to čo tvoj.... Do roka má jedlo SKUSAT... Nenut ho lebo mu vytvoris odpor.

nikolasmahajcikova
autor
7. júl 2022

Keď ho nebudem nútiť tak zje 1 lyžičku

beata_k
7. júl 2022

@nikolasmahajcikova Ma 7 mesiacov. Do 6 mesiacov sa moze len dojcit a staci mu. Ty co chces od neho? Brzdi trochu.
Ano na UM, sa prikrm moze zaviest aj skor, ale i tak na neho tlacis.

nikolasmahajcikova
autor
7. júl 2022

Ďakujem za názor

bublinka1426
7. júl 2022

@nikolasmahajcikova tvoj je velmi vela na 7m 🙂 prepac.

bublinka1426
7. júl 2022

@nikolasmahajcikova toto jedlamoja mozno v 18m.

anavixy
7. júl 2022

Nemyslím si, že je veľa. Prečo by to malo byť veľa, keď je možno 100g príkrmu, kase, ovocia…
Mna by skor zaujimalo, co znamena “nútiť dieťa jesť”. Ako sa dá 7 mesačné dieťa donútiť jesť? Moja rovnako stará keď nechce tak zovrie pery a ústa proste neotvorí a hotovo, neriešim, veď ani nemám ako 🤷🏻‍♀️

cyberk
7. júl 2022

Boze niektore matky by nechavali dieta olizovat jedlo do roka (ak vobec by nejake ine dali okrem mlieka) -.- chore, vsak sa normalne pytala ako motivovat dieta k papaniu... kedze je na UM predpokladam ze od ukonceneho 4 mesiaca ste cca zacali.. takze to je tak akurat 3 mesiace mat takyto progress, pekne papa... ja ked mam pocit ze moja ide plakat tak jej zacnem spievat, alebo jej pustim melodiu z jej oblubenej hracky alebo hrkam hrkalkou.... ak to nezaberie tak to nesilim a dam mliecko... a ten prikrm ponuknem pri dalsom jedeni 🙂 (dnes som to tak skusila prvy krat a na ten druhy krat ho pekne spapala a este jej bolo aj malo... no skoro ma porazilo, keby viem spravim viac 😂)
ps: niektore matky pustaju detom rozpravky aby upriamili pozornost na nieco ine ako jedenie.... ale to mi pride ako dost nanic vychova 😅

anavixy
7. júl 2022

@cyberk presnee toto som mala tiez napisane… a presne aj ja som tak bola niekolkokrat ze cela happy aku mnamku som pripravila a potom dve lyzicky a dost 🤦🏻‍♀️ Skusila som neskor a spapala.
Ale teda niekedy mozem skusat kolko chcem 😄 preto nechapem to “nutenie”, ved to sa ani neda.

bublinka1426
7. júl 2022

@nikolasmahajcikova dolezite je ze okrem UM ma aj inu stravu. a dietatko ked zacne chodit sa rozje.

lulinqa
7. júl 2022

Skús ho nechať samého nech papá, je to dobré ajkeď toho zo začiatku veľa nezje. Naučí sa. Pozri si blw 🙂

bublinka1426
7. júl 2022

@lulinqa hlavne ma len 7 mesiacov to je tazko radit nema 2 roky.

nikolasmahajcikova
autor
7. júl 2022

@bublinka1426 papa toľko koľko si pýta! ☺️

lulinqa
7. júl 2022

@bublinka1426 blw nie je o veku, hovorím treba si prečítať a ak sa autorke zapáči môže skúsiť a možno aj drobec bude spokojný

bublinka1426
7. júl 2022

@nikolasmahajcikova ved super ze ti tak papa 🙂 hlavne ze ma okremUM aj ine jedlo ;)

bublinka1426
7. júl 2022

@lulinqa vsetko je len o skusani.

nikolasmahajcikova
autor
7. júl 2022

Ďakujem za rady☺️💪

bublinka1426
7. júl 2022

@lulinqa dieta si zacne vekom uvedomovat vela veci takisto sa mu mozno zmeni aj postoj k jedlu. vyvoj nervovej sustavy robi vela.

henka123123
7. júl 2022

Moji v 7 m mali ze rano mlieko potom vyzivu potom obed (maso alebo zltko zelenina priloha) potom mlieko na veceru kasu a zas um pred spanim a v noci 1x mlieko 🙂 plus meddzi jedlom zuzlali chrumky alebo rozok

andreatytler
8. júl 2022

@nikolasmahajcikova Preco nenapises ako nutis dieta jest? Pytaju sa na to.
Ked place pri kazdom jedle, tak mu akurat tak zarabas na nezdravy vztah k jedlu.
Chapem ze mas nervy a chces aby jedol Aj ja som bola taka ista a ked nejedol tak som nervacila a hnevala sa, ale placom dietata to nikdy nekoncilo a urcite by som nerkmila ked dieta uz place. Ak by som mala este dalsie dieta, uz by som okolo prikrmov vobec nestresovala. Nechala by som to vsetko na nom a snazila by som sa urobit z jedla prijemne posedenie. Ak chce jest, dobre. Ak nechce, tiez dobre. Nechala by som ho nech sa s tym babre ak chce, nech sa krmi sam a ak chce krmila by som ho pomadzi to. Jedla by som s nim spolu za stolom. Nukala hlavne jedla ktore ma rad. Sem tam nieco nove, lebo chute tak malych deti sa menia.
Nasho syna nebavilo sediet v stolicke pri jedle. Od 9 mesiacov chodil a ked mal asi rok urobila som uciacu vezu, do ktorej si vyliezol a jedli sme v kuchyni na linke. Ja na stojaka a on v tej vezi na stojaka. Tam si mohol vyliezt a odist ako sa mu pacilo.
Do roku je mlieko zaklad stravy a prikrmy su len na oboznamovanie a objavovanie. Vobec nestresuj koli prikrmom.

nikushik12345
8. júl 2022

@bublinka1426 tak potom moja je ešte viac keďže ja jej kupujem prikrm a zje celú flasticku a Um vipije 750ml a má 6 mesiacov . Ale ona spí od 19.30 do 5.30

nikushik12345
8. júl 2022

@nikolasmahajcikova skús kúpiť prikrm moja nechcela varené doma , tak som kúpila a začala pekne papať

mamkalentedkova
8. júl 2022

To papate super...moja má rok a niekedy je problém do nej čokoľvek okrem mlieka dostať ..ponúknem ..odmieta ..pýta mlieko .Je dojčena ..ale jedenie je u nás boj .Kašu už viac ako 3 mesiace nezje vôbec ,zeleninku ešte ako tak.sem.tam.jogurt ..ovocné prikrmy výnimočne..ja už niekedy ani neviem,čo jej mám dávať jesť 🤦

bublinka1426
8. júl 2022

@nikushik12345 wau 🙂 super.

nikolasmahajcikova
autor
8. júl 2022

@andreatytler asi preto že tu nesedim 24/7 🤣 moj ma problém otvárať ústa, keď mu to už dám do úst tak papa v pohode.. a potom zase nechce otvoriť ústa, tak ho rozosmejem a rýchlo mu to vopcham a zas papa.. on by aj papal ale nechce otvoriť ústa..😀 ďakujem za príklady ako by si to robila ty len to sú take teoretické rady ale v praxi až tak reálne nie sú. Všetky deti sú iné ale dik za názor

lienka.7
8. júl 2022

@nikolasmahajcikova neje ti preto obed, lebo je najedeny z desiaty. Nedaj mu desiatu a zje ti obed. Jednoduché. Zje ti iba pol misky? Kks, vieš aký ma malý žalúdok este?
Inak žasnem, v živote som toto neriešila. Chcela, chcela, nechcela, nechcela... ale chápem tabuľky a počítanie a ešte neviem aké hovadiny🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Kazde dieta papa inak. Meria inak, vazi inak... začne chodiť inokedy.

Este ti doplním, moja prva jedla ako mucha, normalne začala jest snad az po 1 roku. Mladsia len nesiem a uz otvara usta. Starsiu som musela nútiť, títo mam zjedenie za 5 minut (obrazne povedane) Uplne ine dieta. Chapes uz? Netráp ho, nechaj nech rozhodne si sam.

heln
8. júl 2022

@nikolasmahajcikova akoze tebe ma zjest sedem mesacny maso a prilohu? moj jedom ako sedemmesacny zeleninove prikrmy s kuskom masa, alebo zltka, prepasirovane alebo rozmixovane na kasu. v tom veku ani nevedel papat tuhu stravu, len kasovitu konzistenciu, pripadne hustu polievku.

nikolasmahajcikova
autor
8. júl 2022

@lienka.7 nie nadarmo sa ľudia smejú mamičkám na modrom koniku🤣 normálne som sa opýtala, tak čo ma tu ty ideš poucovat ako malé decko?😀

nikolasmahajcikova
autor
8. júl 2022

@heln preboha samozrejme že to je zmixovane hahah nie normálne mu dávam stejk nech rozkuse

heln
8. júl 2022

@nikolasmahajcikova tak ale tak si to napisala, maso s prilohou, pod tym si ja prestavim cojaviem kuracie prso s cestovinou... nenapisala si ze zeleninivo masovy prikrm....