Ahojte, chcela by som sa opýtať ako papa vaše dieťa.
Moj ma 7 mesiacov a vypije cca denne 1l UM ,(rátam od polnoci do nasledujúcej polnoci) ,
Na desiatu ma ovocie
Na obed mäso/príloha / spapa iba pól misky
Zvyšok dňa mlieko
Na večer kasu alebo UM.
Viete mi poradiť s obedom aby papal ? Pretože papa iba s plačom, je to boj…
Keď ho nebudem nútiť tak zje 1 lyžičku
@nikolasmahajcikova Ma 7 mesiacov. Do 6 mesiacov sa moze len dojcit a staci mu. Ty co chces od neho? Brzdi trochu.
Ano na UM, sa prikrm moze zaviest aj skor, ale i tak na neho tlacis.
Ďakujem za názor
@nikolasmahajcikova tvoj je velmi vela na 7m 🙂 prepac.
@nikolasmahajcikova toto jedlamoja mozno v 18m.
Nemyslím si, že je veľa. Prečo by to malo byť veľa, keď je možno 100g príkrmu, kase, ovocia…
Mna by skor zaujimalo, co znamena “nútiť dieťa jesť”. Ako sa dá 7 mesačné dieťa donútiť jesť? Moja rovnako stará keď nechce tak zovrie pery a ústa proste neotvorí a hotovo, neriešim, veď ani nemám ako 🤷🏻♀️
Boze niektore matky by nechavali dieta olizovat jedlo do roka (ak vobec by nejake ine dali okrem mlieka) -.- chore, vsak sa normalne pytala ako motivovat dieta k papaniu... kedze je na UM predpokladam ze od ukonceneho 4 mesiaca ste cca zacali.. takze to je tak akurat 3 mesiace mat takyto progress, pekne papa... ja ked mam pocit ze moja ide plakat tak jej zacnem spievat, alebo jej pustim melodiu z jej oblubenej hracky alebo hrkam hrkalkou.... ak to nezaberie tak to nesilim a dam mliecko... a ten prikrm ponuknem pri dalsom jedeni 🙂 (dnes som to tak skusila prvy krat a na ten druhy krat ho pekne spapala a este jej bolo aj malo... no skoro ma porazilo, keby viem spravim viac 😂)
ps: niektore matky pustaju detom rozpravky aby upriamili pozornost na nieco ine ako jedenie.... ale to mi pride ako dost nanic vychova 😅
@nikolasmahajcikova dolezite je ze okrem UM ma aj inu stravu. a dietatko ked zacne chodit sa rozje.
Skús ho nechať samého nech papá, je to dobré ajkeď toho zo začiatku veľa nezje. Naučí sa. Pozri si blw 🙂
@lulinqa hlavne ma len 7 mesiacov to je tazko radit nema 2 roky.
@bublinka1426 papa toľko koľko si pýta! ☺️
@bublinka1426 blw nie je o veku, hovorím treba si prečítať a ak sa autorke zapáči môže skúsiť a možno aj drobec bude spokojný
@nikolasmahajcikova ved super ze ti tak papa 🙂 hlavne ze ma okremUM aj ine jedlo ;)
@lulinqa vsetko je len o skusani.
Ďakujem za rady☺️💪
@lulinqa dieta si zacne vekom uvedomovat vela veci takisto sa mu mozno zmeni aj postoj k jedlu. vyvoj nervovej sustavy robi vela.
Moji v 7 m mali ze rano mlieko potom vyzivu potom obed (maso alebo zltko zelenina priloha) potom mlieko na veceru kasu a zas um pred spanim a v noci 1x mlieko 🙂 plus meddzi jedlom zuzlali chrumky alebo rozok
@nikolasmahajcikova Preco nenapises ako nutis dieta jest? Pytaju sa na to.
Ked place pri kazdom jedle, tak mu akurat tak zarabas na nezdravy vztah k jedlu.
Chapem ze mas nervy a chces aby jedol Aj ja som bola taka ista a ked nejedol tak som nervacila a hnevala sa, ale placom dietata to nikdy nekoncilo a urcite by som nerkmila ked dieta uz place. Ak by som mala este dalsie dieta, uz by som okolo prikrmov vobec nestresovala. Nechala by som to vsetko na nom a snazila by som sa urobit z jedla prijemne posedenie. Ak chce jest, dobre. Ak nechce, tiez dobre. Nechala by som ho nech sa s tym babre ak chce, nech sa krmi sam a ak chce krmila by som ho pomadzi to. Jedla by som s nim spolu za stolom. Nukala hlavne jedla ktore ma rad. Sem tam nieco nove, lebo chute tak malych deti sa menia.
Nasho syna nebavilo sediet v stolicke pri jedle. Od 9 mesiacov chodil a ked mal asi rok urobila som uciacu vezu, do ktorej si vyliezol a jedli sme v kuchyni na linke. Ja na stojaka a on v tej vezi na stojaka. Tam si mohol vyliezt a odist ako sa mu pacilo.
Do roku je mlieko zaklad stravy a prikrmy su len na oboznamovanie a objavovanie. Vobec nestresuj koli prikrmom.
@bublinka1426 tak potom moja je ešte viac keďže ja jej kupujem prikrm a zje celú flasticku a Um vipije 750ml a má 6 mesiacov . Ale ona spí od 19.30 do 5.30
@nikolasmahajcikova skús kúpiť prikrm moja nechcela varené doma , tak som kúpila a začala pekne papať
To papate super...moja má rok a niekedy je problém do nej čokoľvek okrem mlieka dostať ..ponúknem ..odmieta ..pýta mlieko .Je dojčena ..ale jedenie je u nás boj .Kašu už viac ako 3 mesiace nezje vôbec ,zeleninku ešte ako tak.sem.tam.jogurt ..ovocné prikrmy výnimočne..ja už niekedy ani neviem,čo jej mám dávať jesť 🤦
@nikushik12345 wau 🙂 super.
@andreatytler asi preto že tu nesedim 24/7 🤣 moj ma problém otvárať ústa, keď mu to už dám do úst tak papa v pohode.. a potom zase nechce otvoriť ústa, tak ho rozosmejem a rýchlo mu to vopcham a zas papa.. on by aj papal ale nechce otvoriť ústa..😀 ďakujem za príklady ako by si to robila ty len to sú take teoretické rady ale v praxi až tak reálne nie sú. Všetky deti sú iné ale dik za názor
@nikolasmahajcikova neje ti preto obed, lebo je najedeny z desiaty. Nedaj mu desiatu a zje ti obed. Jednoduché. Zje ti iba pol misky? Kks, vieš aký ma malý žalúdok este?
Inak žasnem, v živote som toto neriešila. Chcela, chcela, nechcela, nechcela... ale chápem tabuľky a počítanie a ešte neviem aké hovadiny🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Kazde dieta papa inak. Meria inak, vazi inak... začne chodiť inokedy.
Este ti doplním, moja prva jedla ako mucha, normalne začala jest snad az po 1 roku. Mladsia len nesiem a uz otvara usta. Starsiu som musela nútiť, títo mam zjedenie za 5 minut (obrazne povedane) Uplne ine dieta. Chapes uz? Netráp ho, nechaj nech rozhodne si sam.
@nikolasmahajcikova akoze tebe ma zjest sedem mesacny maso a prilohu? moj jedom ako sedemmesacny zeleninove prikrmy s kuskom masa, alebo zltka, prepasirovane alebo rozmixovane na kasu. v tom veku ani nevedel papat tuhu stravu, len kasovitu konzistenciu, pripadne hustu polievku.
@lienka.7 nie nadarmo sa ľudia smejú mamičkám na modrom koniku🤣 normálne som sa opýtala, tak čo ma tu ty ideš poucovat ako malé decko?😀
@heln preboha samozrejme že to je zmixovane hahah nie normálne mu dávam stejk nech rozkuse
@nikolasmahajcikova tak ale tak si to napisala, maso s prilohou, pod tym si ja prestavim cojaviem kuracie prso s cestovinou... nenapisala si ze zeleninivo masovy prikrm....
@nikolasmahajcikova moja 9 mesačná nezje to čo tvoj.... Do roka má jedlo SKUSAT... Nenut ho lebo mu vytvoris odpor.