Prosím poradte. Boli sme na dovolenke. Po príchode na dovolenku sa z nášho super jedáka stal nejedák, brala som to že okej zmena prostredia a teplo, na tretí deň sa rozjedol. Vrátili sme sa domov už je to 5 dni a stále protestuje, nechce do úst nič slané, polievky či hlavne jedla vôbec. Zje len jogurt, ovocie, kaše mliečne/nemliečne, vypije umelé mlieko, chrumky si dá to neodmietne nikdy ale žiadne normlane jedlo 😥 do toho si mylsim že mu asi idu nejaké zuby, máte nejaké tipy čo vyskúšať aby zjedol aspoň niečo z normlaneho jedla ? Nemôže byt celé dni na sladkom
@patka06 jeden deň som to vyskúšala bol určite hladny lebo bol strašne urevany a nervózny ale lyžičku so slanym jedlom mi doslova od tých nervov odhadzoval…či proste vytrvať a nedať mu aj tak ? 😅 to mi príde kruté
Čo si urobila keď odmietol slané? Dala mu to čo chcel? Jeden deň je málo, aby pochopil, že odhadzovaním lyžičky niečo dosiahne.
Sadnite si k jedlu spolu, daj mu lyžičku a nech skúša, prípadne jedlo na kúsky, ktoré si vie brať rukou
@patka06 dala som mu polievku ktorú nechcel, tak som skusila hlavne jedlo to toez nič, nechala som ho tak asi pol hodinu ale bol na nevydržanie tak dostal mlieko.
Ešte sme mali aj návštevu sedeli sme pri obede 7mi a všetci jedli tak som dufala ze keď uvidí jesť všetkých bude aj on, ale nie
@patka06 on si práveže jedlo rukou brat nechce vôbec a to mu ponúkam každý deň tak aby si bral sám, jedine chleba si dáva sám
Chce to len skúšať, ponúkať a veľa veľa trpezlivosti.
Vytvoriť režim ráno trebárs jogurt alebo mlieko + pečivo s niečím slaným, obed normálne jedlo, olovrant ovocie alebo kaša, večera normálne jedlo - medzitým nič, žiadne sladké ani chrumky.
Ty musíš byť vytrvalejšia ako dieťa. Polhodina je nič, to akurát pochopí, že stačí troška porevať a dostane čo chce.
Ciste cestoviny, ciste zemiaky? Parena/ pecena zelenina?
U nas idu zuby a polievky uplne odmieta ale to co napichne na vidlicku a da do ust ma uspech 😄
@patka06 mame to tak ako píšeš ranajky- biely jogurt väčšinou s ovsenymi vlockami alebo 2-3 piskoty bez cukru, obcas dochutený nejakým ovocim, raz za čas ma ovsenu kasu alebo chlebik s maslom (nič iné na chlebe nemá rad)
Desiaty máva väčšinou ovocné. Obedy klasika na slano, desiate podľa toho čo mal rano bud jogurt alebo pecivo alebo ovocie či detsku kašu a večeru väčšinou polievky zeleninové a zrazu po tejto dovolenke sa všetko pokazilo 😃 do vtedy nám to krasne fungovalo s jedením až na to že nechce kúsky tak sme stále na mixovanej strave ale to ma netrapi, ma čas 🙂
Ešte doplnok o tých chrumkach tie nemá každý deň a ma ich len vtedy keď nie sme doma a casovo nestíham dávať jedlo tak tými chrumkami mu dám zahnať najväčší hlad a následne idem riešiť normlane jedlo 😃
@kitycat že by som skusila ísť od znova ? 😂😂 začať jednoduchými jednozložkovými prikrmami ? 🤣
Sladké a chrumky nedávať, obmedziť mlieko, keď sa týmto nasýti nepotrebuje normálne jedlo.