Ahojte maminky,
chcela by som sa vas opytat co je podla vas lepsie dat ako prvy krikrm.
Zemiak,alebo mrkvicku? A preco?
prve mrkvicka po 3.dnoch mrkvicka+zemiacik+ MM... nedavaj samostatne zemiacik, moja dcerka nechutila, kyslo tvarila asi papala dokope 2 lyzicky 😀 tam napisane www.rodinka.sk recept pre dojcatach
suhlasim s dudri-my sme sa po zemiaku osypali,je tm veeela škrobu a je to take pecka na maly žaludok
mrkvicka.. 🙂
mrkva...pretozu tu uvidis v stolici a podla toho zistis, ci tvoje babo aj nieco naozaj prehltlo, alebo vsetko povypluvalo... 😉
inac je to podla mna uplne jedno
aj u nas mrkvicka 😉 a po dvoch dnoch plus zemiak-spolu
zemiak+mrkva a nic neplul 😉
aj my mrkva a zemiacik, cistu mrkvu nechcel ale v kombinacii s inou papkou mu nevadi 😉
zemiak je tazsi na zaludok cize mrkva 😉 je aj sladsia
ale azto teraz ma najradsej zemiaky stacia jej a nepotrebovala by ziadne ine jedlo 😅
ja som zacala davat najprv zemiak, koli tomu, ze mrkva je sladsia, aby mi potom nahodou neodmietala zemiak....a zvladli sme to v pohode 🙂 😉
my budeme zacinat na doporucenie dr.s mrkvou.
Mrkva. Tiez na odporucanie lekarky, potom dostal zemiak, ale ten mu nechutil - ani s UM nie.
mrkva
tiez sa o dva tyzdne chystame na mrkvicku
Ak tomu dobre rozumiem, tu mrkvu treba uvarit a rozmixovat, nie? Kedysi som davala starsej len precedenu stavu z nastruhanej mrkvy...
Mrkva, je chutnejsia, ochotnejsie si ju necha v puse 😉
ahojte, a ako dlho ste podavali jeden prikrm? napr mrkvicku niekolko dni v kuse, alebo hned o 2 dni ste dali uz aj mrkvicku so zemiakom?
Moj maly ma nabeh na ekzem, tak by som nerada riskovala aj nejaku alergicku reakciu ☹
mrkvicka
my sme dali mrkvu+zemiačik. Ale nechutilo, 3 dni odmietala, kúpili sme HAMI prvá lyžička mrkva a to spapala celé...
my sme tiez zacali s mrkvou, ale jest to teda nevedel prvy den jedna lyzicka, druhy dve a tak to islo dalej potom zjedol asi 10 lyziciek na piaty den, tak som pridala zemiacik s mrkovou a zase par dni potom dalsiu zeleninu a tak to islo 😉 ale kym sa naucil papat s lyzicky to trvalo aj 2 ,3 tyzdne 😀
ahoj stvura, odkial si cerpala infosky o prikrmovani? z nejakej knizky alebo iba z netu si nasla? a odkedy maleho prikrmujes? nas maly je riadny buckos, takze s prikrmovanim chcem pockat aspon do 6 mesiaca
ahojte a papanie pre deticky varite? mna dr. nahovoril ze prvy rok lepsie kupovane a dal mi taky rozsiahli spotrebitelsky test v ktorom skumali vsetky znacky a vsetky druhy predavanich jedal a napojov pre deti, tak aby som vedela ze ktore mam kupovat a ktore nie. lebo ze keby som chcela varit, tak vsetko musim mat bio a to sa predrazi 😲
tak vacsina deti mrkvu nechce ani moj ju doteraz nema rad tak preto mal pomixovanu mrkvu so zemiakom , mrkvu mi vypluval ked bola samostatne , keby som mu mala davat tyzden mrkvu a cakat tak doteraz neprikrmujem . Davno nie je pravda ze sa ma zacat s mrkvou mate si vybrat ci mrkva alebo zemiak a zemiaky nie su tazke na zaludok deti do 6 rokov maju mat zemiak na stole kazdy den lebo obsahuju velke mnozstvo vitaminu C aj v materskych skolach v kuchyni je ovinne vyhlaska vydana Ministerstvom zdravotnictva ze na stole musi byt zemiak kazdy den a to v akejkolvek podobe . Moja mama robi v materskej skolke tak preto viem......
Ja som mozno cudna ale ja som to nerobila tak ze 1 tyzden jedol stale to iste druhy tyzden dalsie , kazdy den mal nieco ine , reakcia ziadna a 3 tyzden uz bolo aj masko a teraz papame pekne vsetko co moze okrem zltka si myslim ze na vajicka ma cas do 1 predsa je jedno ci bielok ci zltok vajicka su na zaludok tazke aj pre mna 😉
paola1 - varim a niekedy mu aj kupim ale varim skoro stale 😉
mrkvicku mate cerstvu alebo varite az mrazenu?
mrkva 🙂ja ju mam rada, moj syn ju ma rad a tak aj dcera 😉 ale zemiaky mozeme tiez 😀
babulky, zaujimal by ma vas nazor - nas Jakub dovrsil teraz 5 mesiacov, uz ma skoro 8kg a v noci ho kojim aj kazdu hodinu, som z toho zufala, uz niekedy nevladzem, tak som sa radila s doktorkou, ktora mi odporucila, ze mozem kludne zacat prikrmovat - na obed mrkvu so zemiacikom a na vecer kasicku, tak ma zaujima, ze ake mate skusenosti s prvym prikrmovanim? Jakub je velky hlados, narodil sa 4.060g a uz teraz ma raz tolko .... Myslite, ze mozem zacat prikrmovat uz teraz? Mali by sme zacat od zajtra, tiez neviem, ci mam dat mrazenu mrkvicku alebo normalnu .....
hlasujem za mrkvicku - je sladsia(karotka) a da sa z nej urobit jemnejsia kasicka. Ked mixujes uvareny zemiak, dostava trochu lepidlovu strukturu a nema taku prijemnu chut, kt. zvycajne nevylepsi ani pridane MM. Je skvele dat zemiak ako druhu zeleninku pomiesanu s mrkvickou. Inak zalezi na kazdej mamine, ja som uz citala o prvom zelenom hrasku, alebo cvikle, takze kazdemu podla chut 😉 urcite lepsie ako halusky, lokse a pod... 😒