ahojte mam 7 mesacneho syna ktory mlieko vypije max pred spanim a pocas noci cez den odmiet no robim
kasicky kde pridavam aj Jeho mlieko aspon raz denne inac papa uz len jedlo
na poslednej poradni mi ale nasa pediatricka vravela ze nemusim len kasicky z jeho nutrilonom ale biely jogurt davat je to ako nahrada teda obsahuje tie zlozky ktore potrebuje este prijmat co okrem bieleho jogurtu este? syrecky tusim spominala no uz neviem ake 🤷♀️🫣 som v zahranici u rodicov svokra mi nutrilon bude posielat lenze chcela by som pocas dna na jednej strane vyskusat nieco nove pre neho nie len biely jogurt a na druhej kym pridu dalsie balenia nutrilonu trosku usetrit to co Mam nech to vychadza nejake rady? dakujem.
Nemyslela lucinu? Ta je aj pre deti
pokial nezijes niekde na dedine v afganistane, tak nutrilon, pripadne ine umele mlieko zozenies naozaj vsade vo svete.
7 mesacne dieta by malo byt viac menej na mlieku, mozno 1-2 jedla zeleninovo ovocne
Syr pre sedem mesačné dieťa? Prečo mu nedávaš umelé mlieko?
davaj mu normalne jedlo, pestre, to ktor ema zavedene. Skus vymenit mlieko, napr. mne mala uz takato tiez spekulovala nad chutou nutrilonu, dvojku dostala HIPP... na vecer miesto mlieka mala mliecnu kasu (normalne u UM - neviem aka znacka mliek to robila). MOja sa tiez nenadajala cely den mliekom uz, rano vypila flasu, vecer flasu, nieco vypila k ranajkam... ziadne litre. Cize rano mala mlieko dost skoro, potom som jej robila kasu, alebo ked uz mala zavedene pecivo, ovocie,...= to bola v podsate desiata, obed klasika moja dala polievku aj druhe :D olovrant jogurt s bananom, vecera ta kasa co som pisala alebo UM...
Ak nepije to mlieko cez dne, zbytocne to zarabat = usetris. 7mesacne dieta je podla mna este male na syry, a vela inych potravin... cize pekne jedlo podla "tabuliek" podla veku.
detom na UM sa zavadzaju prikrmy skor ako dojcenim, tym padom aj skor jedia viac druhov jedla...
UM predavaju aj v zahranici.. takze nevidim problem...
To nemyslis vazne. Je pekne, ze ti 7 mesacne uz takto je ale mlieko je stale zaklad. UM mas vsade na svete. Nutrilon sa predava aj v inach statoch, casto ale pod inym nyzvom. Kde presne v zahranici si?
nie v anglicku nitrilon AR proste nieje ale uplna ina znacka… aptamil tusim…
maly mal od mala problemy… z grckanim reflux ale nema…
moja pediatricka ale problem z tym nema ze Maly papa pocas dna… normalnu sttravu zeleninku ovocie zemiaky..
ryzove kasicky psenicke kasicky..
sama to so mnou diskutovala na poradnach co kedy zaradit a podla toho som sa riadila aj tu “ nahradu “ pocas dna ako biely jogurt mi poradila ona taze nechapem preco niektore zeny tu…
sa tvaria ze zjedli celu mudrost sveta… azda moje dieta nepije mlieko? neprijma mlieko kedze ho ma v kasickach? v noci pije pred spanim pije..
ak by to bol problem.. nasa pediatricka by urcite poradila inak som s nou spokojna a doverujem
jej na 100%
ak je dieťa na UM tak môže jesť prikrmy od 4 mesiacov, takze úplne kľudne mu dávať zeleninu/ovocie a možno už aj masko podľa toho ako dlho prikrmujes. Čo sa týka mlieka, tak sú odporúčané jogyrty (biele, naturalne, nie smotanove) a syr na štýl lucina detská, ostatne ešte nie sú vhodne lebo sú z tvarohu a smotany, čo je ešte pre malé babo dosť ťažké. Klasické krabickove mlieko sa odporúča až od 1 roka na varenie, napr puding. Takze zatiaľ veľa možnosti nemáš, len to UM, môžem mu ho zamiešať do zemiakovej kase a pod. Je to take blbe prechodne obdobie, kedy deti už trochu spekuluju ale poriadne nič nemôžu 😀
ale 7 mesacny ti hadam uz negrcka? ked jedava? reflux nema.. cize postupne mozes menit aj mlieko. Po pol roku sa zvycajne aj tak prechadza na dvojku... uz na um ma za sebou prvy, aj druhy prikrm, zeleninu, ovocie, maso xdruhov, cize mas z coho skladat jedalnicke, neboj... ;)
syry este nie, podla mna vela bielkovin, vela soli...
ja som napr nikdy UM do jedal nemiesala... podla mna tie dve a nieco flase mlieka uplne bohato stacili ....
ale vygooglie si kontretne zlozky ak si nie si ista a urcite ti najde odkedy... napr tuto je nieco:
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
ved aptamil je nutrilon co viem
@jasminet a dokonca je aj AR
Aptamil nie je ina znacka. Nutrilon sa vola na zapadnom trhu Aptamil. Ja som v DE a je to presne aj u nas Aptamil.
@simca06022011 dakujem pekne 🙂 ano lucinu mi spominala pediatricka akurat ze vravela ze od ukonceneho 7 mesiaca kludne mozem dat aj maslo ci jogurt raz za cas je ok ale tak to podla vsetkeho kazdy nato ma uplne iny nazor ale dakujem 🙂
@simca06022011 to ze aptamil ar existuje som netusila
fakt… stale mi pediatricka vravela nech do roka ostaneme pri ar uz presiel na nutrilon 2 AR
ale ze aptamil je nutrilon to som si nebola ista
@zzuunnaa od ukonceneho 4 mesiaca prikrmujem uz papa aj masko… zeleninu ovocie ryzove kasicky z jeho mlieckom..
a tiez pridavam obcas ako pises do jedla… je to blbe lebo kedze nechce mlieko tak musim experimentovat…
aby mal obed normalne jedlo
potom ovocie a potom kasicky z mliekom.. kedze ho nevypije 🤷♀️ dakujem za typ.
@yanni fakt ? to som nevedela dakujem
Ano, nosila som ho sesternici na Sk, lebo v DE bol vtedy lacnejsi. Porovnali sme zlozenie a uplne to iste. A je vela veci, ktore sa v zahranici inak volaju ako na SK aj ked je to ten isty vyrobok. napr avivaz Silan na vola v DE Vernel atd.
@yanni tak ja som najprv isla na istotu ze.. aptamil
je nutrilon presvecila ma kamoska ze Nieje… dalej som neriesila nakolko cena jedneho balenia je 25 libier.. na slovensku mi ho predpisuju a len doplacam tak som neriesila lenze… niekedy kym mi to tu dojde.. atd
tak niekedy sa bojim ci vyjdeme z tym co mame takze dobre vediet ze v pripade nudze viem kupit aj tu..
Tu zbytočne píšeš, každí si myslí o sebe že je pediatricka. Keď ti lekárka poradila čo máš dať malému, tak rob tak. Nie podľa MK
Máš múdru doktorku, v tomto veku naozaj môžeš dávky umelého mlieka vypúšťať a nahrádzať stravou, avšak strava musí byť vyvážená.
Akože nič v zlom ale pre dieťa do jedneho roka je prvotny zaklad mlieko….