Pažravý syn

26. sep 2021

Ahojte 😃 kým som kojila som mala problem že syn (1rok 3m) nechcel vôbec jesť. Asi pred mesiacom som odstavila a odvtedy sa vyslovene prežiera, dnes ráno som si pospala dlhšie tak raňajky mu dával muž , zjedol 3 kúsky babovky a polku žemle, na desiatu mal banán na obed polievku a plnú mysku cestovín ako dojedol tak asi 20 minút nato zase utekal do kuchyne a mrnčal “ham ham” dala som mu teda jogurt. Teraz mi zase mrnči že je hladný 😃
Už 2 týždne cca sa opakuje že to ten žalúdok niekedy nezvládne a povraca sa hlavne teda večer. kupila som mu probiotiká aby mu lepšie trávilo. Ale už neviem fakt .. čím ho zasýtiť ? Aby mu to dobre strávilo aby sa nepovracal ale zároveň aby bol najedený? Pediatrička mi vravela už keď mal cca 10mesiacov a bol kojený že by mal mať aspoň 4x za deň normálne jedlo. Lenže teraz mlieko nepije , len občas a 4x normálne jedlo si pýta už do obeda. Ja neviem je to Ok aby toľko jedol? Poraďte mi čo mu pripraviť medzi raňajkami obedmi a na večeru. Spat chodieva o 21:00 a niekedy keď mu dám večeru o 19:00 tak o 20:00 zas reve že je hladný a potom ma zle sny a strašne plače zo sna. 😃

janba
26. sep 2021

Svagrina ked dokojila, jej maly m vtedy rok a nieco, tak zacal uplne vsetko doradu jest, piate cez deviate 😀 predtym ledva nieco normalne zjedol, ale akonahle ho odstavila, sa zobudil hladny a jedol. Uz je tomu asi dva mesiace a preslo to, uz sa neprejeda 😀 tak len vydrz.
Samozrejme, ked sa povracia z toho, ze ma plne brucho, to nie je dobre. Ked je velmi zle, daj mu len chrumky na oklamanie 😀

sense
26. sep 2021

Pridaj mu viac zeleniny, ráno mu daj jogurt, do toho môžeš dat vločky, nejaké ovocie, alebo chlebík nátierku zeleninu, niečo čo je bohaté aj na životy nielen rýchle kvázi prázdne kalórie... A aj k obedu mu k miske cestovín daj šalát alebo inú zèleninu, pripadne mu pridaj polievky. Pozvracja sa zrejme preto ze je plný a prejedeny. A zle sny môže mať aj z preťažené ho. Žalúdka

domak2
26. sep 2021

No aspoň 2 až 3 z tých porcii by som mu davala len zeleninu, pripadne ovocie. Aj mu bude dlhšie trvať to zjest a nebude priberať ako z babovky.

zuzuliennka1
26. sep 2021

zelenina zasyti, aj ovocie… vlaknina…. ak fakt potrebuje teda tolko jest, tak davaj ale zeleninu/ovocie, moj syn bol jedno obdobie tiez takto, ze som mala pocit, ze stale cosi, ale nastastie miluje zeleninu aj ovocie a tak som chodila s nim von nabalena miskami so zeleninou, ovocim. Stale chrumal mrkvu, kalerab, jablka, banany…
babovka je cisty cukor - mozno na chvilu zasyti, ale najma este rychlejsie vyhladne, jogurt tiez prilis nezasyti, skus ked tak do jogurtu pridat banan… plna miska cestovin - s cim? suche? to nezasyti, len stale nieco pojeda…
skus si spravit nejaky jedalny listok, aby si videla, co a kolko a kedy ti zje…
napr. - na ranajky skus vajicko, jedno, ako omeletu plus zelenina, na desiatu ovocie, poriadny obed - masko, ryza/zemiaky, na olovrant opat kusok zeleniny a na veceru napr. chlebik s nejakou pomazankou…
ranajky obmienaj to vajicko napr. s nejakymi pomazankami, proste nieco, co zasyti, len nie babovku ani iny cukor

marcellka32
26. sep 2021

Ráno: ovsena kaša s ovocím a medom, pečivo s nátierkou, desiata ovocie/zelenina, obed: polievka+druhé sýte jedlo-strukoviny, privarky, mäsité jedlá, olovrant: jogurt/ovocie, večera: cestoviny, zelenina, ryba.... medzitým byť veľa vonku a piť čistú vodu

juhseverzapad
26. sep 2021

@sense Chceš ho otráviť? Nech mu dá, čo si pýta.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
26. sep 2021

@juhseverzapad à čím sa otravi, zeleninou? Ty si daj svojmu kľudne aj celú babovku

juhseverzapad
26. sep 2021

@sense Trafila si 😄 Naozaj zje celú bábovku 🥰

autor
26. sep 2021

Ach ženy ale ja nikde netvrdím že toto ma denne opísovala som dnešok keďže príspevok píšem dnes tak nebudem písať čo jedol pred troma týždňami 🤦🏻‍♀️ Je aj zeleninu je aj mäso aj ovocie.🤦🏻‍♀️

juhseverzapad
26. sep 2021

Čo chce, to mu daj! Telo vie najlepšie čo potrebuje.

yvoneta
26. sep 2021

Mne to pripadá tak, že "zajedá" to, že mu chýba to mojkanie, blízkosť, čo mal počas dojčenia.

h2
26. sep 2021

@juhseverzapad 🤦🏻‍♀️ Jasné, nevadí, že sa z toho povracia. 🙄

kulumulu123
26. sep 2021

No mame to doma podobne plus syn 1,5r sa stále koji hlavne večer a v noci... Na raňajky praženica z 1 vajíčka s paprikou a paradajky plus polovica tej olivové bagety z lidlu resp krajec domáceho chlebíka, desiata 2-3hrusky, alebo za hrsť hrozna resp banán, obed plná kompotova miska hustej zeleninovej polievky so slizikmi, plus 2 knedle s džemom a grankom posypané, alebo lna miska ryža s mäsom na stave, olovrant akékoľvek ovocie alebo jogurt alebo puding, večera plný tanier krupice s malinami a cucoriedkami pred spaním sa ešte poriadne nasosa mlieka a cez noc ešte do rána minimalnec1-2x...... Okrem toho akonáhle vidí niekoho jest tak už si uteká pre lyžicu a kričí ham ham.... Takto to asi u nás vyzerá bežny deň. Syn sa na pol sekundy cez deň nezastaví a nemá na sebe ani gram tuku.... Tiež mám pocit že nás s mm raz zožerie aj s botami 🙄🙄🙄🙄🙄.

marianarem
26. sep 2021

Mozno zakazdym kombinovat sacharidy s bielkovinami. Nedat na ranajky iba babovku, ale babovku a jogurt alebo tvaroh. Aj ovocie s tvarohom. Cestoviny so syrom, masom. Tiez oriesky a semienka celkom zasycuju, mozu sa pridat pomlete, podrvene.

mamamasama
26. sep 2021

@juhseverzapad telo vie co potrebuje 🤣🤣🤣🤔🤔🤔🤔 preto mame taky obrovsky vyskyt detskej obezity... dufam, ze si len troll...

autor
26. sep 2021

@kulumulu123 presne môj je uplny drobček chudučky ale ide jak kontajner 😃 všetko čo mu dojde pod ruku tak zje. Teraz spapal jablko predchvilou a kukam že kde je a on v detskom kútiku tlačil žemlu čo si tam asi ráno schoval na horšie časy🤣 no nevadí snáď to prejde , dúfam že ale aspoň trosku pribral že nás pochváli Dr v utorok😃

h2
26. sep 2021

@mamamasama Ja keby som jedla všetko, čo si pýta moje múdre telo, ktoré vie najlepšie, čo potrebuje, tak mám 120kg. 😂

mirage
26. sep 2021

@juhseverzapad jasne.. tak vzdy, ked mam chut na sladkost, tatarak ci burger mam si dopriat a pozerat sa potom na svoje pribrate brucho..

bagre
26. sep 2021

Dávaj mu "trochu" menej, kľudne mu aj povedz že stačí, že má plné bruško. Moje deti mali tiež túto fázu a končilo to rovnako.. takže keď sa 2x pogrcali, prežieračky som stopla a bolo... venovala som im viac času a strašne ma vedelo rozčúliť keď niekto "chytrý" napchal dieťa s tým, že veď isto je hladné hoci práve dojedlo.

adriannasvk
26. sep 2021

Rozdel mu tie jedla,nie je dobre,ze sa prejeda,zvykne si na to kvantum jedla a bude potom obezny....daj mu do misky nejake cerealie a lyzicku,zahra sa,bude dlho jest a malo...ponukaj mu ovocie,zeleninu a lahsie dietnejsie jesla a nie babovku napr....peipadne mu ponukni vo flasi mlieko alebo caj

kulumulu123
26. sep 2021

Vieš čo ja to už ani neriešim len mam pocit ze mu chýba akýsi senzor v žalúdku ktorý mu povie tak už dosť prestaň jest!!!! Ráno vstane a prvé co z neho vylezie je ham ham skôr ako poriadne otvorí oči 😁😁😁. Ale na druhej strane som rada ze ho nemusím s každou lyžicou po dome naháňať a riešiť aby aspoň nieco zjedol ako to robia mnohé mamky v mojom okolí 👍👍👍

adriannasvk
26. sep 2021

Je mozne,ze si kompenzuje odstavenie a ten cas,ze ste spolu.....skus sa mu nejak povenovat,zabavit ho ked budes vediet,ze je najedeny...mozno chce byt len s tebou lebo vie,ze pri jedle s nim budes tak pyta ham...

juhseverzapad
26. sep 2021

@mirage Možno ty. My žereme všetko a brucho nemáme 😄

elizabet173
26. sep 2021

po raňajkách alebo desiatej hajde von, tam zobrať len vodu, po popoľudňajšom spánku vonku až do večera. Keď príde do kuchyne a pýta ham, daj mu spočiatku vodu, ak sa ňou neuspokojí, nakrájaj mu jablko na tenké mesiačiky, mrkvu na tenké prúžky. Neviem, či je sám, nechaj ho samého sa pasovať s jedlom lyžičkou. Píšeš, že zjedol plnú misku cestovín, chýbalo mäso, nezasýtilo ho to, jogurt by som mu po obede určite nedávala, maximálne ovocie, zeleninu, po obede spať, ďalšie jedlo až olovrant.

mirage
26. sep 2021

@juhseverzapad pochybujem.

juhseverzapad
26. sep 2021

@mirage Prečo?

ivangeline
26. sep 2021

Hmm. Viac proteinov? Vajcia,maso,mlieko...a tuk..

elizabet173
26. sep 2021

@juhseverzapad si prišla provokovať? Či skutočne si myslíš, že si telo vypýta, čo potrebuje? No moje by si pýtalo lokšu, kapustové strapačky, smažený karfiol, majonézový šalát, zemiakové lupienky na kilá, červené vínko....keby som ho počúvala, mala by som 120 kg a zdravie v....

juhseverzapad
27. sep 2021

@elizabet173 Ak máš chuť na sladké, treba si dať. Samozrejme s mierou. Rovnako aj slané, horké,.. Chuťové bunky slúžia nie len na detekciu jedla, ale aj na to, čoho má telo nedostatok.