Ahojte.
Čo dať 9 mesačnému na olovrant a desiatu? Na raňajky máva niekedy ovocie nastrúhané, niekedy avokádo s rajčinou, chlebík s rastlinným maslom, praženičku, varené vajíčka. Obed klasika mäso s prílohou alebo polievku s veľa zeleninou. Na večeru buď to čo ostalo z obedu, alebo krupicovu kašu, ovocie, avokádo, pečené hokkaido.. Ale čo dať medzi tým?
Ďakujem.
ja som davala na desiatu vzdy nejake ovocie, na obed kyslomliecne vyrobky, jogurt, acidko alebo tvaroh (ten tusim az po roku, nepamatam si uz). Jogurt biely, nesladeny, niekedy som im don primiesala ovsene vlocky. Tvaroh napr. s popucenym bananom.
Mlieko?
Mne spával doobeda čiže ja som mu dala ako desiatu mlieko. A olovrant mal vždy aj teraz papava jogurt biely jogurt hollandia s ovocim ci bez.
Ovocie mu nedaj na raňajky ale na desiatu, na raňajky nechaj ten chlebík ale určite nie s rastlinným maslom, veď to sú tie hnusné margaríny, daj radšej normálne maslo. Aj jogurt môže byt, čistý kvalitný nie smotanový. A nikde nepíšeš mlieko, kedy ma mlieko? To je určite jedna dávka jedla, trebárs olovrant, večera?
Ďakujem.
Mlieko nespomínam, lebo to už neberiem ako jedlo. Je na UM, ktoré dostáva už len pred spaním a aj to len zo zvyku. Čiže raz za deň, potom večer a v noci raz alebo dvakrát. Podľa lekárky, to už máme obmedziť a dávať mu stále menej.
Klasické mliečne výrobky (jogurt, tvaroh,..) ešte nemal, preto aj to rastlinné maslo. Aj krupicovu kašu mal zatiaľ nemliečnu. Ale aj to už pomaly zavedieme.
ovocie by som dala na desiatu a na ranajky ten chlebik, alebo vajicko nejak a na olovrant mozno jogurt, puding? ale ked ti papa pekne porcie a pije aj mliecko, tak podla mna nemusis nic extra vymyslat