Odmietanie príkrmov

limenka
27. jan 2016

Ahojte. Poradte co mam robit. Dcera dneska zacina 8mes. Uplne odmieta jest prikr a ja nemam ani tolko mliecka nakolko som dlhodobo chora a nemozem liekmi to riesit.Skusala som ako kazdy mrkvicku uvarenu a davala 3-4 dni ale ak zjedla na spicku noza neprehanam. Nerobila stresi dala som aj zemiak,banan,jablcko alebo aj kusok chlebika ale uplne nic do nej neviem dostat som zufala. Aj viac variantov a tvarov lziciek som skusila a uplne nic. Lietadielka robim,vselijake zvuky alebo aj zabavam a nic. A dr povedala ze musi uz zacat jest aby si organizmus zvikol nakolko mame v rodine celiakiu tak musime davat jej jest aj co obsahuje lepok. Ci by nemala zdedene. Ja neviem podla mna je fajn aj s vahou ma cca 8.5kg a to papanie ja viem ze nemam nutit aj ponukala som odstupom casu ale nic sa nezmenilo. Bola aj prestavka medzi papanim par dni len moje mlieko ale to bolo des kazdu hod pytala jest lebo viem ze bola hladna. A ja nebudem rozoberat co to so mnou robilo uplne som skolcila videt svetlo na konci tunela. Dr povedala ked sme tam aj boli ze ked sa to nezlepsi tak to budeme riesit ale ja neviem ako to mam chapat mam sa bat?!

8291
27. jan 2016

Uplne viem co prežívaš ked si nevieš nakrmiť dieťa,moja malá v 4mes.uplne sekla s mliekom,skončili sme sondovane v nemocnici,nakoniec od 5 mesiaca bola len na dojčenskej strave aj tej veľmi neublízila,mne ju nevedeli nakrmiť ani lekari ani sestricky,pobehali sme vyšetrenia,nič jej nezistili.Poradiť????je veľmi ťažko,mne okolie dali toľko rád a rád a na moju malú žiadna neplatila,jedine si nájsť nejaký systém kŕmenia a zabavania a viem o čom píšem,my bojujeme s lyžičkou už 14.mesiacov,niekedy platí nanu to co včera neplatilo,a zajtra už nebude platiť to co dnes.A mame obdobie ze papá perfektne a vsetko a obdobie ze nič,no a variť jej obľúbené jedlo?poviem pravdu že neviem,lebo na čo mi jeden deň povie mňam,mnan na druhy deň to vyplúva,jedine viem že cestoviny sú super,soletky tie dokáže chrúmať stále.Este tak bryndzové halušky mam pocit že s tými nerobí cirkus.k mlieku sa mi vratila az ked mala 10.mesiacov.teraz napr od vianoc bojujeme s lyžickou cele dni a vždy ju musim doliat mliekom,lebo kebyže to bolo na nej tak nezje nič.

luba41
27. jan 2016

@limenka ak si chorá, možeš sa liečiť aj popri dojčení..lieky Ti zakázali? http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/
nenúť dieťa do príkrmov, max dať oliznuť-ked nechce..ponúkať, ale nenútiť..Tvoje MM je takisto pre nu výživné aj teraz a vydrží na nom aj dalej..ved vidíš, že pekne priberá-tak nie je o čom..sú aj ročné aj staršie deti takmer čisto na mlieku..ak máte v rodine celiakiu, tak práve preto by som sa lepku zdaleka ešte vyhýbala..je lepok pre život nejako strašne dôležitý? to časté dojčenie nerieš, dieťa si pýta prsník kvoli x dôvodom.daj, ked zapýta..stále funguje, dopyt=ponuka..a mlieka budeš mať stále dostatok..
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/prikrmy/
a skús ísť do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/4722/ tu Ti poradia, resp. ukludnia, že máš počúvať svoje dieťa..

limenka
autor
27. jan 2016

@8291
sak to tolko co som ja ponukala a vsetko mozne nakupila ci jej to nebude chutit aj domace. Pucila mixovala a uplne nic. A presne viem ako sa citis asi najviac na svete. Ja sa citim ako matka ktora nevie nakrmit vlasne dieta a neviem co jej uz dat

limenka
autor
27. jan 2016

@luba41
Áno zakázali nakoľko to ovplyvňuje dieťa
Dr vravela že má chleba jesť aby sa videlo či má tu intoleranciu na lepok
Aj tak skôr jej chuti bezglutenovy chleba a toho ak zje pod nechet nepreháňam
Aj som čítala niečo na tej stránke čo si poslala ale dik za linky aspoň

luba41
27. jan 2016

@limenka prečítaj si o tých liekoch, drvivá väčšina ochorení sa dá liečiť popri dojčení..netreba všetko lekárom veriť, prípadne pýtať sa viacerých..nemajú všetci rovnaký názor..ved lieky užívajú diabetičky, kardiatičky, alregičky, na štítnu žlazu atd..a dieťa možno ten lepok netoleruje, preto ho odmieta..pridaj sa do tej skupiny, tam sú skúsené, aj laktačné poradkyne..

limenka
autor
27. jan 2016

@luba41
Už som tam registrovaná
A ver mi keď to vypľuvania nemám jej to.
Áno lieky ako píšeš áno tie ktoré už užívali aj v tehu ale ja som nič nejedla

No skúsim ešte skupinu

kondaska1
27. jan 2016

Ahoj , ja ti sice neporadim ale aspon trocha ukludnim, moj maly ma cez 10 mesiacov a tiez nechce prikrmy papat. Sem tam lyzicka, ak je velmi dobry den tak dve-tri, ozuzle rohlicek, olizne lyzicku s jogurtom. Jedine co mu ide su kukuricne chrumky a obcas vecer osemzrnna kasa -je prijemne sladucka. Stale ho kojim, tak nerobim paniku, je culy, hravy, zacina chodit. Hadam ked mu uz nebude mliecko stacit tak si papat vypyta. Viem ze zo zaciatku som bola na nervy, ze co varit aby mu chutilo, potom som presla na kupovane Hippky ze mozno to mu zachuti ale nie, tak som to potom vzdala ze nebudem ho nutit nasilu, aj tak tym nic nedosiahnem, skor mu mozem jedlo zhnusit. Skus este tie kasicky, je vela druhov, su sladucke, prijemne, mozno jej nieco zachuti. A nerob si hlavne stresy, to dieta to vyciti.

limenka
autor
27. jan 2016

@kondaska1

Detto ako moja mala no úprimne hrubá. Ja už neviem čo s ňou aj kase sme dávali no dnes ešte inú značku a som asi rezignovala úplne

vedorka
27. jan 2016

poloz tanier s jedlom okolo nej a jedz ty, deti opakuju, casom sa chyti. ked moj mrnus nechce jest, vzdy jeme spolu, kludne aj cela rodina. alebo niektore veci mi zje iba vonku, alebo v zapale hry.
a hlavne: prve mesiace davaj iba vsetky druhy zeleniny, nic ine! kym si na nu nezvykne, minimalne dva, taka je moja skusenost. ak zacnes priskoro so sladkym ovocim, rozkami atd, mozes mat neskor problem so zeleninou...

8291
27. jan 2016

@vedorka tak naša sa chytá uz 14 mesiacov😁 a nič,jeme mi ju to nezaujima,ked jedia detičky okolo nej ju to nezaujíma,

limenka
autor
27. jan 2016

@vedorka
No položiť možem čokoľvek čo môže jesť a nič s ňou to nerobí a jeme spolu to ako inak by som sa ja nenajedia. A sladké som jej nedávala ako prvé ale zeleninu a povedcinou vonku len spinkame možno keď bude väčšia

kondaska1
27. jan 2016

@limenka pripadne skus jej to jedlo ponuknut v inej forme, moj maly teda vela nepoje ale zistila som ze nechce nic rozmixovane, ked som davala jablkove pyre ani za svet ho nechcel ale ked som mu dala do rucicky stvrtku jablcka osupaneho tak ho aspon cuckal a trosku ozuzlil, teraz ako idu zubky tak si aj obhryzkava,to iste aj s pecivom, rohlicek na male kusky nakrajany nechce ale vacsi kus si pekne chyti. Sice dokopy takmer nic nezje ale aspon nieco, chyta to jedlo, dava ho do pusinky. Skus mozno sa chyti. A k tym kasam, nam najviac ide Nestle - osemrznna nemliecna.

mia265
27. jan 2016

Ja rovnako,tiež bude mať 8 mesiacov, a dva mu vyváram každý druhý deň. Zeleninky už všetky sme skúšali,no max,mi zjedol 10 lyžičiek. Aj masko,zemiaky,ryžu,vločky,málo málo skoro nič. Čo som ale ja zistila,že kúsok chleba papá,kúsok zemiaka papá, mrkvičku papá,ale keď mixujem nechce. Zato výživu ovocnú by aj celú zjedol,aj banán,ešte plače za ním. Ja dávam na obed zeleninu maso, poobede ovocie. Ale vacsinu aj tak vyhodím... 😒 Asi nieje hladný,lebo kojím veľa, už má 10 kilov,tak neviem,asi uberiem mlieka,aby vyhladol

8291
27. jan 2016

@mia265 no tak podľa mna na 8.mesiacov ti papá krásne.a 10lyžičiek je super

mia265
27. jan 2016

@8291 No to je max, inak som rada,keď do neho natlačím 5 aj to sa ksichtí, ako keby to bolo neviem jak nechutné