Nejedák v 17 mesiacoch

mirkaknm
4. jan 2020

Maminka, vedeli by ste mi prosim poradit? Dcerka onedlho dovrsi 17 mesiacov. Je stale kojena:v noci podla potreby, rano ked sa zobudi, pred obednym spankom a zas pred vecernym spankom.
Avsak rano uz velmi tazko do nej nieco dostanem aj hodinu po MM. Casto nezje skoro nic.
Teraz v zime vonku nepapame, ale ked prideme z vonku (ideme po ranajkach ked sa vychystame okolo 11tej),chce ist spinkat. Cize zas ma MM. Medzitym nespapa vobec nic, ani ovocie. Ked sa budi, chce zas MM lebo je asi hladna. Niekedy jej dam ale potom nezje moc z obedu. Na obed polievka a druhe. Na olovrant tiez nic nechce.
Nedokazem do nej dostat riadne jedlo, ovocie. Mam ju uz odstavit a zaradit UM?
Dakujem za vase skusenosti. Budem vdacna aj za typy na ranajky.

evittam
4. jan 2020

@mirkaknm No bude to tym množstvom mlieka. Proste zije len z toho co nie je dobre. Také dieťa uz ma mat davno pestrú a vyváženú stravu. A v noci nema jest ale spat a tráviaci trakt ma oddychovať. Cize urcite žiadne nocne dojcenie. Ked je smadna tak voda, caj. Dalej najskôr raňajky a potom ak ma zaujem tak este MM. Tiež najskôr obed a potom mlieko.
UM uz netreba. Raňajky - vsetko co jes aj ty. Pomazánky, vajicka, jogurty,.... Naše deti jedia vsetko co my cca od 1.roka.

mogaa
4. jan 2020

Má skoro 1,5roka jej jedno jedlo denne nestačí, preto to dopĺňa MM....nemusíš prestať kojiť, len ako píše evittam MM až po jedle....ráno ked vstane treba ponúknuť raňajky, napr.chlebík s pomazánkou alebo kludne rožtek s maslom a roztlačeným cesnakom, vianočku s džemom...potom MM...na desiatu skús ponúknuť kúsok ovocia - jablčko,mandarinka,banán - treba opäť skúšať sú deti čo zjedia len nakrájané na miske že si sami berú alebo zje len ak má celé ovocie a odhrýza si - treba skúšať, každé dieťa je iné....na olovrant vyskúšaj napr.krupičnú kašu(normálne tam daj trochu cukru,inak je hnusná, domáci puding, jogurt....na večeru buď polievka alebo druhé to čo bolo na obed alebo aspom chlebík s rajčinou, zaváranou paprikou.....treba jednoducho skúšať čo ti zje, nedávať blbosti ako chrumky a keksíky....podľa toho čo píšeš to vyzerá že chce len obed-varené jedlo, môžeš vyskúšať aj na raňajky krupičnú kašu s grankom(nerob ju uplne be cukru lebo ti ju nezje)alebo kašu z ovsenných vločiek s ovocím...mala by vidieť jesť aj teba, čiže ideálne aj jete obe naraz....môžeš vyskúsať kludne vianočku s kakaom, UM je zbytočné

mirkaknm
autor
4. jan 2020

Dakujem, som rada ze ste napisali.
Ano, uvedomujem si ze to MM mi to kazi. Rano je vsak pre mna velmi tazko vstat kedze varim aj do pol 12tej v noci. Malo spinka a vtedy to nestiham.
Ale dako sa o to pokusim.
V noci ako to robite s tym cajikom aby ostal teply, do termosky?

tulipanicek
6. jan 2020

@mirkaknm Caj nemusí byť teply. Ale ak to veľmi chces, my máme aj taký uciaci termopoharik s naustkom tak možno niečo také

tulipanicek
6. jan 2020

@mirkaknm A prečo nevaris radšej každý druhý/tretí deň doobedu? Alebo nenavari manžel/partner kým malú uspis?
Aby bolo jasné, nerypem, pýtam sa

mirkaknm
autor
6. jan 2020

@tulipanicek Varim kazdy 2.den, do obeda chodime von. Potom prideme, papame, spinkame. Kym spi, stihnem nieco ale nie vela. Spinka tak hodinku.
Manzel chodi neskoro z prace, stihne ju akurat okupat. Potom vecera, trosku sa pohrame a spinkat.
Manzel pomoze ked moze. Ale ma 2 prace ;(