Je vôbec nejaká mamina čo to nedávala deťom alebo je to nejaké pravidlo že musíš ich deťom dávať? Mám 9 mesačnú a svokra nonstop by ich do malej chcela džgať a ja na to že ešte jej ich nedávam. Ako keby to malo neviem ako výživovu hodnotu
@bluka2 hah presne mám ten pocit …
Ja som ich vobec nedavala ani jednemu synovi. Naco?
@zuzap33 veď presne nad tým premýšľam. Je to výživné pre dieťa vôbec niečim či je to len vec zábavy?
Samozrejme ze nemusis, ale pre mna ked bolo dieta treba zabavit boli dobre, stale lepsie ako tlacit do dietata v tomto veku sladkosti a podobne somariny...
Nutricna vyziva nula. Dobre, ked sa dieta nudi, tak to daju pre zabavu, aby nieco zulo
Daj jej nápad na alternatívnu, čo iné by mohla do nej ,,džgať,, 😃 lebo babky majú všeobecne potrebu vnúčatá stále vykrmovat.
Dávam pretože je to fajn na jemnu motoriku 🙂 nič ine mi z ruky do úst nedáva, hračky ocuclava ale papanie chrumky je o niečom inom 🙂 akoze jasne ze sa nič nestane ani jej nic chybat nebude ani to nema ziadnu super vyzivovu hodnotu.. Ale povedzme ze aj to je forma pripravy ze raz bude napríklad držať príbor 🙂
A este ze tie svokry proste maju fuuuuurt potrebu do tych detí niečo dzgat🤣
@ella1234 keby ide len o rady o jedení nepoviem.. ale toho je toooolko… prednedávnom riešila že ako to že malú nedávam sedieť, prečo ju neobkladam vankúšmi.. ide mi odstreliť hlava niekedy
Mam 7 mesačne momentálne uplne viem o čom hovoríš, u nas nešli chrumky ale marina keksy a piskoty dookola ze preco nepapa.. ale prosím pekne tieto reči zacali v 4 mesiaci keď sme ešte ani prikrmy nedavali. A ze preco nesedí pri vankusoch počúvam od jej 2 mesiacov.
Najskor som si myslela ze ona je len stará a zabudla kolko ma jej vnučka mesiacov ked sa ma takuto vec reálne spyta ... Ale uz som zistila ze je len *ebnuta😄
Ja mam krce ked ideme na návštevu že čo zas zistím aká som hrozná matka 😄 a to nie som ziadna premotivovana eko, bio... Len neuznavam ten názor ze kedysi sa to tak robilo a tu sme 🤦🤦
Na toto je len jedna odpoved- Lebo chcem/nechcem a bodka. Vzdy bude mat argumenty typu- ja som "Jožka" davala a tu je..... susedova Anička tiez dava.......A jeby si chcela dat argument autority( doktorka povedala, citala som( mozes spomenut" naj" doktorov, vedcov spychologov) nepomoze. Lebo ONA robila a tu ste. Takze pouzivat dookola. LEBO CHCEM!
@ella1234 nie je *ebnuta- len pouziva vychovne vzorce, ktore jej vtlacili do pamate jej mamka a stara mamka. A ak to uz nas v "DNA" velmi tazko sa to neni. Ako mala som neznasala jednu vetu- Nenavidela som to. Teraz som mama a nastala rovnaka situacia a co som povedala????? No tu vetu ktoru som neznasala 🙈🙊🤦♀️🤦♀️
Dieta sa vdaka chrumkam uci samo papat, drzat ich v ruke, takze si cibri jemnu motoriku. A zabavi sa
Cítila som, že za tymichezmkami bude aj iný problém....
Ja som malému dávala a dávam, ale není to nevyhnutné samozrejme. Ty si matka, ty rozhodneš. U nás aj moja mama dokáže povedať vnucatkovi, že ja by som ti aj dala (napr čokoládu), ale mama to nedovolí...
Ja mam super úžasnú svokru, ona ani na nič netlačí, rešpektuje môj názor, napriek tomu mňa tiež dokáže unavit, keď musím vysvetľovať, prečo veci robím tak, a nie inak (alebo prečo nosí sestrin 20mesacny syn ešte plienky), lebo v ich čase sa to robilo inak....
... Skus to ale nebrať v zlom.... Voľakedy aj lekárske odporúčania boli iné, ony zo majú v hlave zakotvené... Máme dom americkym odborníkom napísanú knihu z 80tich rokov na tému výchovy dieťaťa, tam keď zalistujes, rák nevieš, či sa smiať alebo plakať... Prikrmy sa odporúčajú začať od 1 mesiaca, a to pomarančovou šťavou po lyžičkach... Od 3 mesiacov primiešať do mlieka grizku....deti učiť od začiatku na kŕmenie jazde 3 hodiny, ne učiť na ruky, nechať plakať v posteli.... Teraz si predstav, ako ty dôveruješ terajším odporúčaniam, že sú tie správne a pre tvoje dieťa najlepšie... A o 30rokov sa ti bude ťažko chápať, prečo to je všetko inak... Tak maj porozumenie voči svokre, ale samozrejme pravidlá určuješ ty s manželom.
@zuzinka888 vy ju poznáte? 😒Hodila mojhu vtedy 5 mesacnu dietatu do hlavy drevenu kocku so slovami chytaj.... Toho je viac nie len pribeh o vankusoch a sedení
V tých obyčajných kukuričnych chrumkách nie je nič iné len kukuričná krupica. Nie je tam ani soľ ani cukor, žiadne oleje, ani umelé prísady. Keby som mala malé dieťa, tak by som mu to kľudne dala žužlať.
Ja by som ich davala, lebo i mne chutia a urcite neuskodia😄
Ja by som aj bola davala, ale mojho takmer vobec nezaujali. Nakoniec som ich zamixovavala do prikrmov, aby sa vobec minuli.
Ja som synovi nikdy nedávala, má 4 roky a doteraz chrumky nejedava, načo? 🤷 Dcéra má 8 mesiacov a nemám v pláne jej ich dávať, za mňa zbytočnosť
Su aj zdrave alternativy. Ja som v bio obchode kupovala ryzove, v dm mali vtedy tuším mrkvove a hrachove?
starsia dcera to nejedla nikdy, klopkala som si vzdy na celo, ako to matky mozu detom davat.
pri mladsej som sa musela uchylit k tomu zlozvyku aj ja, kedze dcera neznasa cestovat v aute a tie chrumky su moja jedina spasa ako to cestovanie s nou prezit v psychickom zdravi. cize do auta jej ich davam, kupujem z DM take zdravsie alternativy. pre mna su tie chrumky podstatne mensie zlo ako zavislacenie na tablete.
Ja nedávam tie chrumky, lebo pri obidvoch dcerach sme mali hustú stolicu z nich. A ani keď sú staršie im nedávam
Dávam pohánkové. Zabaví sa s stým, ako s kukuricnymi. 🤗
To je na tebe. Synovi sme davali, zabaval sa tak, ale dcera nemala potrebu take nieco zut, hoc sme aj skusali, chrumky boli u nej na zabavu, tak som jej ich nedavala, lebo vsetko bolo od toho. A synovi sme kupovali nie iba kukuricne, ale aj psenove, pohankove..
Ja som nikdy nedávala. Nevidím dôvod, aby dieťa stále niečo žulo. Ako pochutinu som dala ovocie, zeleninu. Na zabávu sme používali veku primeranú hračku, nie jedlo.
Asi nechapem tento lync,ved obycajne kukuricne chrumky neobsahuju nic zle. Co je na nich take zle?
@tramtada31 nechcem byť zlá, ale tie ryžové tiež nemajú väčšiu výživou hodnotu ako kukuričné
@jj298 mojej svokre minule hovorím, že deti do 2 rokov nemôžu med, a ona : " tak potom prečo sa namáča deťom cumel do medu??!"
Presne tak, keď nedáš, máš na krku socialku