Baby poradte mozem dat mojej 5 mesacnej dcerke kukuricne chrumky neviem ci uz moze este kojim dakujem za rady
5 mesačné dieta potrebuje ine jedlo a nie kukuricne chrumky, nato ma este fakt cas ako aj na ine maškrty, ale tak je to tvoje dieťa.
Mozes, ale nedavaj. Naco. Z toho sa nenaje, ziadnu vyzivovu hodnotu to tiez nema. To je pre vacsie deti, ked nechcu obsediet v kociku, aby sa aspon takto zabavili, ale urcite sa z toho nenajedia.
*(mimo jedla) malo byť mimo materského mlieka
Nech radšej ochutna zeleninu, ovocie.
Kukuricne chrumky nie sú jedlo, je to zbytočné maskrtenie-ešte na to má čas.
@adulienka11 Pravdaže. Pomáha to aj na ďasná, keď rastú zúbky. Upokojuje to svrbenie. Nie som "biomatka", ktorá dáva decku len zeleninu a ovocie, akoby bolo na diéte. Dieťa RASTIE, no iba zo zeleniny a ovocia určite nie.
@yanni Áno, moje dieťa. Moja dcéra, mimochodom. No, zjedla mi za malú kávovú lyžičku, nebojte sa. Nerobme zo všetkého hneď bububu. Napriek tomu, že som jej núkala aj zeleninu pomixovanú, všetko v TEKUTEJ podobe (rozmočený chlebík), podotýkam, sotva kávovú lyžičku zo všetkého zjedla. Naše staré matere sa s nami tak "nekakali" ako sa teraz vy s deťmi a sme chorí? Určite sme boli zdravší ako tieto vychudnuté deti bez energie, ktoré z nich robíte vy, "biomatky".
Dakujem vam za rady
Ja jej dam len 2 3 chrumky nie viac chcem vediet ako zareaguje
Zeleninku papa pekne
Co okrem zeleninky by som jej mohla este dat papat ☺
@adulienka11 ovocie a o mesiac skuste masko, kralicie, kuracie a morcacie.
Chrumku technicky moze ale nema zmysel, radsej jej dajte mlieko a prikrmy. Na zubky existuju hryzadla.
Dojčenie deti stačí začať prikrmovanie po ukončenom 6. mesiaci ... 😊 Užívaj si že jej stačí mliečko a nemusíš riešiť či zjedla či nezjdela a podobne..ešte máte čas 😉 a tiež by som mezacinala z chrumkami...najskôr zeleninu ovocie mäsko a potom môžeš skúsiť chrumky 😉
@asia83 a čo je zle na biomatkach?? Prečo máte vsteci potrebu nás tak nazývať?? Ži a nechaj žiť....
@asia83 ja teda urcite nie som biomatka, ale kukuricne chrumky by som 5 mesacnemu urcite nedavala. Akoze 10-12 mesacnemu, ktore uz viac menej normalne papa, uplne kludne, ale preboha ziveho naco je dobre davat tak malemu babatku chrumky?
A ano da sa k otazke postavit aj stylom, ze ved a co sa stane, ale nebolo by vhodnejsie opytat sa na co je to dobre?
No a este k tomu, ze s nami sa tak nemaznali;; Tak mne napr mamina vravela, ze ma najprv krmila stavickami a az potom mixovanou zeleninou (cize este krok navyse - odstavena zelenina/ ovocie)..
@adulienka11 Ked bude papat 5 druhov zeleniny mozes pridat masko - kralik, morka, kura - s tymito je najlepsie zacat a po tyzdni zaradit lepok. Mozes zacat s ovsom, ten ma najmenej lepku. Po 4 dnoch pridat do zeleninovo-masoveho prikrmu kvalitny olej. A potom az ovocie, aby si dieta zvyklo aj na ine chute ako sladke ovocie ☺ Zatial takto.
@adulienka11 ci xhrumku das ci nie je na tebe.ale hlavne davaj pozor aby sa mu ta chrumka neulomila a ten mokry dzganec ho nepridusil.
@adulienka11 v bio kvalite ma prosove chrumky hipp, mojmi malemu dtrasne chutia, maju ich v dm. Obycajne kukuricne by som nedavala je tam sol a mozu byt GMO.
@lenkakravcova podla mna sa z toho zbytocne robi veda, ak su chrumky cisto len kukuricne, tak ja v tom nevidim ziadny problem a mnohe deti, co viem maju problem zuvat hryzatko, ale chrumku bez problemov 🙂
@nada847 ☺😊😀
@adulienka11 nič v zlom, ale fakt potrebuješ ako prvé "jedlo" (mimo jedla) dať dieťaťu kukuričné chrumky? 🙄 keby ich v živote neochutnala tak jej chýbať nebudú, výživová hodnota nula.
Ale k otázke či môžeš - no môžeš, s najväčšou pravdepodobnosťou to prežije. Niektoré dajú deťom aj guláš alebo segedín v 4 mesiacoch.