Ahojte, jedia vaše deti sladkosti? Myslím kupované, nie koláč ktorý upečieme doma
Dám do komentárov moznosti a zahlasujte prosím formou like
0-1 rok : nie
1-2 roky: áno
1-2 roky: nie
2-3 roky: áno
2-3 roky: nie
3-4 roky: áno
3-4 roky: nie
4-6 rokov: áno
Do 1 roka nejedli, potom áno. Tým nemyslím ze v kuse len sladke,ale proste dostanú aj keksíky, cukrík, kus čokolády, kindervsjce
4-6 rokov: nie
Viac ako 6r: áno
Viac ako 6r: nie
@jaskolka tak môžeš zahlasovať vo viac kategóriách. Do roka a neskôr
Jedia sladkosti v normálnej miere od malička.
jasne kupujem.
Jeme sladkosti všetci, milujeme ich.
Áno, v normálnej miere...
Poznám extrémne rodiny. Bez sladkosti a telky. Milujem to sledovať. Deti na tajnasa schovavaju sladkosti od babky a tetusiek, aby nahodou doma nebol poprask. A televizia tiez dalsia kapitola. Moje deti ucim, ze vsetko je dobre v rozumnej miere.
@mamamasama zas niektoré deti majú babky a tetusky ktoré rešpektujú že dieťa sladké nejedava. Prípadne aj tie babky a tetusky jedia zdravo a samé to nechcú dieťaťu dať
4 roky stredmo a len po troške ale taká šunka, korbáčiky,slaninka je iná kapitola
To nie su ich babky a tetusky. 😁 To su cudzie babky a tetusky. Tieto deti sa napr. hraju na dvore u mojej svokry a su hotove, ked vynesie nieco sladke. Moje deti to ignoruju a tie, ktorym to zakazuju idu ako kobylky
autorka
Jasné, že babky to rešpektujú, no v domácnosti sladkosti majú a deti, keď nie je matka nablízku, tak hneď rabujú skrinku so sladkosťami a pchajú do seba, babka nešťastná, lebo čo ak to zistí matka. Dieťa si nedá povedať, dlávi to do seba ako zmyslov zbavené, lebo vie, že doma nič nedostane. To isté so slaným, telkou, PC.
Toto je reálna skúsenosť. Chvalabohu nie s mojimi deťmi - tie sladké, slané dostanú. A dám si aj ja 🙂
Ano, jedia. Odomna dostavaju s mierou, za mojim chrbtom od inych viac.
Ps: Vcwra som este nasla skatulu s velkonocnymi zajacmi a jedneho cokosnehuliaka 😄
Ano dostanu, nepotrebujem, aby z toho mali traumu. Mame to v rodine, ze jeden z rodicov zakazoval jest sladke a nezdrave veci a teraz to dieta, z ktoreho je uz dospely ma obezitu.
Jedia a my s nimi. Prve dieta sa este da ustriehnut, ale dalsie uz nie kedze vidi starsie a samozrejme dava ochutnavat mladsiemu ked nie je na ociach.
Ešte to tu takto topnem pre viac hlasov
Napriek tomu, ze detom nekupujem sladkosti, zjedia vela sladkeho. Staci, ze si daju kolac, alebo musli, alebo obcas dzem na chlieb, radi maju biely jogurt s grankom. Jedia aj vela ovocia. Obcas palacinky, ryzovy nakyp. Ja uz neviem, kde by som im do tohto mala dat sladkosti z obchodu, ved to by nejedli nic ine len sladke :D takze u nas 7r, 4r a 2r a take ako sladkosti nekupujeme. Ani susene ovocie, dzusy. Jedine vynimocne na vyletoch take veci kupim, ale vacsinou mam doma pripravene nieco, co beriem na vylet
Dcérka mala v máji dva roky, a snažím sa vyhýbať vyslovene čokoládam, napolitánkam, a podobným fakt zbytočne presladeným veciam. Kupujeme jej napríklad len ovocnou šťavou sladené keksíky, keď dostane chuť na nejakom výlete, alebo tiež iba ovocím sladené koláčiky, bez cukru, namiesto nejakého brumíka, ktorý je teda aj pre mňa presladený a chuťovo umelý 🙈.. teda štýlom že keď už sladké, tak aspoň v rámci možností zdravšie. Doma tiež pečiem rada cuketový perník, sladím ho minimálne a iba medom. Jogurty jej tiež kupujeme iba biele, a sladíme napríklad 100%tnou ovocnou výživou. Snažím sa obmedziť a "kontrolovať' cukor v niektorých oblastiach, kde môžem a pripadá mi to zmysluplné, ale zasa na druhú stranu absolútne neriešim, keď na návšteve babky napečú napríklad buchty, alebo koláče. Nech si kľudne dá, veď viem, že to neje každý deň. Teraz v lete tiež fičíme na zmrzke, takže ani tam to neriešim, zje asi polku kopčeka a k tomu dva kornútky. Celkovo sa snažím doma to viac ustriehnuť, aby som nemusela riešiť, keď príležitostne bude mať niečo nie zrovna zdravé. Takže u nás asi tak, snažím sa udržať balans, neviem či je to správne, ale nám to takto funguje a vyhovuje. 🙂
Co tymto hlasovanim zistujes?
0-1 rok : áno