Ahojte ženy chcela by som poprosiť, kto máte podobné staré dieťa na názor. Včera ma pediatricka zvozila ze davam synovi málo jesť. Ja vždy pritom nachystám viac a nezje všetko takže to nie je v tom ze by som mu dať nechcela.
Chcem len vedieť či mam doma teda fakt až tak strašne zleho jedaka, lebo dieťa mám spokojne, pribera teraz tak max 400 gramov za mesiac a od hladu mi doma nekrici, vývoj je zatiaľ uplne bez problemov.
Ranajky cca 120 ml mlieka,
Desiata cca 100 g ovocia,
Obed masovo-zeleninovy prikrm to zje tak max 150 g a pred spanim si o hodinu to zapije tak 100 ml mlieka,
Olovrant zje jogurt alebo cca 120 g kaše, alebo kremovej polievky
Večer vypije 200 ml mlieka
A v noci cca 150 ml.
Zmenili by ste niečo? Je na olovrant 1 jogurt málo? Ja som mala pocit ze celkom sa mi darí taký vyvážený jedálniček že ma od všetkého niečo a aj mliecne. Dosť ma pediatricka zdeptala, ale teda nic ine neporadila.
Ja mam 8 mesacneho a dnes ideme na vazenie k pediatricke, lebo tiez jej naposledy nezapadol do tabulky s priberanim :/ akoze neviem ci ho mam nasilu stopat ako hus :/
Ja rano davam kasu, to zje tak zo 100ml mlieka, potom slany prikrm to mi zje tak 100g a na olovrant ovocie. Medzitym ho kojim, takze to netusim kolko vypije. Jogurt este nedavam. Pomedzi to rad zuzle korku z chleba alebo kukuricnu chrumku (take tie obrovske z dmky), lebo mu rastu zuby a robi mu to dobre.
Davam mu aj rukami papat uvarenu zeleninu alebo cestoviny. Deti maju od narodenia v sebe nejaku stopku kedy vedia, ze su uz plne a tym, ze ich nasilu krmime a este 1 lyzicky este 2, este za maminku, za ocinka a bla bla, tak to v nich potlacame :/
Ak sa jej zda, ze malo pribera nech mu spravi lekarka krvny obraz, ci je ok a inak by som to neriesila, nech papa kolko mu chuti.
Môj 4rocny zje 1 jogurt a ma dosť. Pritom ho v škôlke chvália,že najlepšie z detí je.
Jedálniček za mňa úplne v pohode.
Nerozumiem, preco ta zdeptala, ked my pribera. Jedine, co sme davali navyse v tom veku, bola kasa na veceru a po nej este mlieko.
Keby ta tvoja pedina vedela, co zjedla moja krpata, tak by teba vychvalila do nebies 😅😅. Lebo moja bola strasne mliecna a len a len moje mlieko, prikrmy sme sice davali, ale strasne malo toho zjedla, zvacsa len zopar lyziciek.. na rozdiel od jej starsieho brata, ktory zjedol vzdy vsetko a vela ( obom ostalo 🙂 ).
Takze neries ju. Ok?
Ďakujem ženy 🙂
@siska53 vieš ja neviem ja som proste taká 😬 ale už si trieskam hlavu, že pokazený celý deň lebo nad tým rozmýšľam, pritom keby mi tu napíše 50 žien že ich deto zjedia aj celeho pečeného moriaka tak ja aj tak viem ze moje dieťa to nezje a môžem sa aj na hlavu postaviť 😁
Je to taky udel mamy že ma pocit ze nikdy nerobí veci dosť dobre? 🤦
Hej, asi hej..
Úplne ťa chápem doktorka ti dala proste chrobáka do hlavy... Nie som detská doktorka no tvoj jedálniček sa mi zdá úplne v pohode. Nechápem doktorky čo riešia deti podľa tabuliek veď každé je iné, oni nemajú apetít cez kopirák
Ja mam 9m syna a podla mňa úplne v pohode jedálniček. Boli sme nedávno na poradni a za dva mesiace pribral 800g, čiže rátam že tiež tak 400g za mesiac.
My to máme takto :
Raňajky jogurt 200g
1. Spánok mlieko 90-120ml
Obed cca 100-150g prikrm
2.spanok 90-120ml mlieko
Olovrant ovocie cca 100-150g
Večera kaša 150g
Večerný spánok Mlieko 120-150ml
A v noci sa budí na mlieko vypije 150ml 2x.