Mile maminky,
dokedy ste prevarali svojim detickam vodu? my mame 9mes. a ja stale prevaram este kupovanu. Asi by som mohla uz prevarit aj z vodovodu nie?? 😀 mame mestsku pitnu vodu (nie zo studne). A dokedy ste vlatne vobec prevarali vodu.... dakujem 🙂
tak Drobceka a ine dojcenske vody som ja vobec neprevarala, iba z vodovodu do roka
do 2 rokov som prevarala kupovanu a teraz už rok prevaram z vodovodu
@verronicka maky bude mat 6 a prevaram mu vodu z vodovodu kvoki tomu lebo ju chcem mat teplu. Ale na pitie od smädumu davam uz normalnu vodu.
@verronicka už určite môžeš skúsiť z vodovodu, ja som prevárala takmer do 2 rokov... možno prehnané, ale ja som to tak chcela..
@verronicka po 8 mesiaci moze dieta pit vodu z vodovodu -neprevarenú! 🙂
http://tomisova.blog.sme.sk/c/228031/Dusicnany-...
http://zena.atlas.sk/sluzby/poradne/pediatricka...
http://www.copijeme.sk/deticky-napite-sa-vodicky
podla mna zlatá stredná cesta, striedať vody a bude to ok.... dnes už nenájdeme nič 100% zdravé a neškodné...
@verronicka v septembri si sa pytala to iste.....
https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/prevaranie-dojcenskej-vody-2/
a okrem tvojej diskusie je tu este cca 8 takych istych....
Dojcensku som neprevarala nikdy (ale kupila som ju asi dvakrat na cestu, inak sme ju nemali). Na varenie som pouzivala z vodovodu, teraz malej davam prefiltrovanu z filtracnej kanvice - ale len preto, lebo ju pijem aj ja :p
@verronicka My davame z vodovodu nepreveranu asi od 8m. 😉
Baby nic v zlom ale naco prevarate tym drobcom vodu? To aj jogurt ci kukuricne chrumky im prevarite? Este z vodovodu malym babatkam ok ale kupovanu? Usetrite si cas ten je vzacny.
@verronicka Ja mu davam od malinka prevarenu vodu z vodovodu, ved co nam davali maminy ked som bola ja mala, vtedy to nebolo..
@katy1979
@verronicka
Rika se, ze "obyc.kupovana voda" je horsi nez z vodovodu.. 😉
Voda z vodovodu je casteji kontrolovana a ma prisenejsi normativa... 😉
Voda pro babatka -zde v Italii je napsano,ze neni treba prevarovat..naopak..mohly by "odejit" vzacne mineraly... 🙂 😉
@verronicka ja som nikdy nekupovala vodu na pitie pre deti a vlastne ani pre nas nekupujeme. pijeme vsetcia vodu z vodovodu. starsej som prevarala cca do 11.mesiaca. Mladsej do cca 9.mesiaca, potom sme kupili britu a odvtedy piju bud taku, alebo priamo z vodovodu. snazim sa im to striedat. caj robievas z coho? a do jedla davas aku vodu? lebo ak pouzivas normalne vodu z vodovodu, tak je zbytocne, aby si ju kupovala.
rozmýšľam, či som vôbec niekedy prevárala malej vodu okrem prípravy nutrilonu alebo čaju, keďže tam sa vyžadovala horúca voda... má 9 rokov, prežila to bez problémov 😉 a balenú som nekupovala nikdy - to ako keby som platila doma za svetlo, keď stačí odhrnúť závesy 😉 a ešte sa aj ťahať s balíkmi vody, plienky boli dosť ťažké 😉
ahojte, 🙂 Ja mám 8 mes. dcérku a preváram jej kupovanú vodu a aj z nej pre ňu varím. Vlastne som si nebola istá do kedy je to nutné kvôli ťažkým kovom z vodovodu. No ked som sa tu začítala, asi už aj ja skusim obyčajnú vodu z vodovodu prevárať, tak ďakujem... 🙂
nám naša dr. povedala, že do pol roka, potom už vraj netreba.
ja som prvých 5 mesiacov prevárala dojčenskú... potom vodovodku, bývame v novostavbe, takže trubky sú nové, nehrdzavé...a keď tu bola kamoška a chcela pre viac ako ročné dieťa dojčenskú vodu a ja som povedala, že preváram z vodovodu, tak tu na mňa pozerala ako na krkavčiu mať... no keď sme boli deti my, tak dojčenská snáď ani neexistovala a žijeme!
A ked mate uz vacsie deti a piju stale UM? Moj maly ma 2r a 8 mesiacov stale pije UM niekedy aj raz v noci a pokial bude chciet pit bude, vtedy to ako robite, co date vodu z vodovodu zohriat? Staci to? lebo ja vzdy vecer prevarim a z tej vody potoom spravm mlieko.
tak 9 m dietatu by som nedavala uz ani kupovanu vodu z plastovej flase, a uz vobec nie prevrat. Normalne z vodovodu (pokial vies, ze mate cistu pitnu vodu, taka aka je v SR skoro vsade)
vodu z vodovodu som prevarala len na čajik asi do 1 roku a potom uz vobec..len mliečko kupovane
ved na dojcenskej pise, ze sa prevarat nemusi a prevaram iba vodu z vodovodu. mala ma 5tyzdnov
@katren Tak načo sem prispievaš keď nechceš poradiť??? Keby sa tú istú otázku pýtala aj tisíckrát je to stále lepšie ako urobiť niekde chybu.
Ja malému preváram vodu z vodovodu od narodenia a zatiaľ je chvalabohu zdravučký.
ja som nikdy nepouzivala kojenecku vodu z plastovych flias, detom od narodenia prevaram normalnu vodu z vodovodu ... napr. kamoska z Norska len "cumela", ze aku kojenecku vodu z flias, tam take ani nepoznaju...