Alternatíva kupovaných kaší pre dieťa od 6 mesiacov.

fiffinkaa
10. nov 2018

Ahojte mamicky, chcela by som sa poradit. Zaciname so zeleninovymi prikrmami, potom ovocie, neskor masko, atd...prosim poradte co davat dietatku na olovrant, resp. na veceru,.namesto kupovanych kasi v krabickach,.ktore odmietam kupovat. Nie som bio matka, ale umelu praskovu stravu malej nedam. Dakujem.

jatva
10. nov 2018

Vyrabat svoje vlastne 🙂 isto najdes recepty ked pogooglis. Inak kase netreba. Pre tak male babo je zaklad mlieko, idealne materske. A na veceru sa moc kase neodporucaju, lebo moze byt po nich tazko a babo bude spat este horsie. Skor dat na ranajky. Na veceru daj kludne trosku zeleninky.

demonka5
10. nov 2018

@fiffinkaa v diskusiach som citala ,ze davaju babu ryzove vlocky a nomina kase tie su zdravsie psenova pohankovva atd a miesaju s ovocim bez cukru ale nevem ci ti tato alternativa vyhovuje a su aj instatne kase beez cukru ak toto vadi

lindusss2016
10. nov 2018

@demonka5 instantne kase su o nicom ci s cukrom, ci bez, tie prasky v podstate neobsahuju vela zivin, preto sa odporuca kase varit zo zrna.
@fiffinkaa ako ti pisala @jatva radsej na ranajky, skusaj najskor psenovu, ryzovu, potom ovsenu, pohanka je az od roka. Na nete najdes kopec receptov, ako ich pripravit.

ink
10. nov 2018

Super ti radia baby. Len dodám, že obilniny si vždy pred varením namoč do vody a daj do chladničky na noc.
V ryži je arzén, nám dospelým neuškodí v tej miere ale malé bruško by som radšej ochránila. Stačí na noc namočiť do vody.
Pšeno - tiež namočiť na noc do vody, alebo tesne pred varením 3krát spariť vriacou vodou. Zbavíš ho tak horkosti, bude chutnejšie.
Pohánka sa odporúča až po 1,5 roku, má aj ochladzujúce účinky.
Ovsené vločky - tie treba kvôli antinutrientom aj fermentovať, teda do vody pridáš buď lyžičku jogurtu, pár kvapiek probiotika, alebo pár kvapiek jablčného octu. Pred prípravou prepláchneš a varíš.
Kukuričná krupica - polenta, stačí variť vo vode, časom prípadne aj v rastlinných mliečkach.

Odporúčam pridávať po uvarení kaše aj ghee 🙂