Akú večeru pre 6,5 mesačné bábätko?

janicekiva
20. feb 2017

Ahojte mamičky, idem si k vám po radu. Dcérka má 6 a pol mesiaca. Od narodenia na UM, momentálne na Um AR kvôli refluxu. Ale k podstate. Začali sme prikrmovať, všetko čo jej dám spapá a zatiaľ žiadna zlá reakcia až na to , že mi z ryže trochu grcká. Idem si k vám po nápady čo jej dávať papať. Ráno má klasika mliečko, olovrant ovocie, obedik zelenina, mäsko, žltok,....Následne má mlieko až do večera popri spánku. Chcem sa opýtať čo na olovrant. Po mlieku mi zle spáva, no po ovocnej desiate aj dve hodiny (čo sa predtým nestávalo), preto jej chcem ďalšie dávky mlieka vymeniť pomaly za normálnu stravu. Ale akú? Mám jej dávať zeleninu? Alebo ovocie? Prípadne ktorú kašu odporučite?Ďakujem pekne za odpovede🙂

slavka1811
20. feb 2017

ako olovrant okrem vyziv mozes pouzit rozne kase,a tie kombinovat aj z vyzivou abo s cerstvym ovocim,podrvenymi keksikmi urcenymi pre miminka. je ich kopa.
my mame skusenosti a tie ,ktore malej chutia a ma ich ci uz na desiatu abo olovrant su Hami prva kaša ryzovo-kukuričná-na sladko,naslano abo od Nestlé ryžova krupička...tym sme zacinali,teraz ma Babybio ryž.-quin. kašu s ovocím,tu jej dávam do ranneho mliečka a uz papáme aj potraviny s lepkom takže máme Sunárek nemliečnu kašu s ovocím multicerealnu...ve+mi jej chutí bud s Nestlé keksikom abo s banánikom abo s trochou výživy...chutí to dokonca aj mne 🙂

janicekiva
autor
21. feb 2017

@slavka1811 Dakujem za inspiracie...No my keksiky a piskotky a presnidavky nedavame este ale budem sa musiet teda poobzrat po tých kašičkach 🙂 zatial sme skusali len tu ryzovu od nestle ktora jej chuti takže k tomu dokupime dalsie.🙂

bosoriak
21. feb 2017

@janicekiva Ja som vzdy davala mliecnu kasu, najlepsie chutovo boli tusim Nutrilon. Ak ma problemy s refluxom, mozes kupit nemliecnu kasu a zarobit ju s AR mliekom napr.
Ale najneskor davam kasu vecer dve hodiny pred spanim, inak by mohla dieta tlacit v brusku. A nevkladaj do vecere, nech uz bude akakolvek, velke nadeje. Ani jedno z mojich deti nespalo v noci lepsie po kasi na veceru. To prislo vzdy az vekom.
VEla zdaru!

janicekiva
autor
22. feb 2017

@bosoriak uz aj nad tym som rozmyslala ze zarobim do mlieka. No do toho nadeje teda nevkladam, ono si spinka ako chce 🙂 niekedy je hore 10krat v noci ale nie na papanie a potom papa dalsi den uplne to iste (skusam co ju moze trapit) a prespi bez pohnutia ...takze len cakam kedy vyrastie ako pises 🙂