ahojte,
natalka ma 9mes. a uz niekolko krat som jej skusala dat zuzlat rohlik alebo chlieb a skonci to vzdy rovnako ze sa zacne dusit...uz mam z toho paniku, ona ked si to rozzuzle tak jej stane v pusinke vacsi kus a ten nevie prehltnut... teraz jej dava rohlik iba na chvilku co nema vyznam lebo jej ho hned musim zobrat... ako mam naucit babatko aby sa s tym nedusilo???
kukuricne chrumky jej problem nerobia...
Tucniacik, Ena ma pravdu, moja sa tiez drhla na zaciatku, tak som jej odlamovala malinke kusky a tie davala do pusy... No a neskor sa naucila, ze si netreba odkusovat mega kusky... Inak nam sa viac osvedcila striedka z chleba, nerobi take nerozzutelne kusiska 😉
dakujem...
my este nemame ani zubok...
asi ake velke kusy?/v cm/
Tučniačik, vy už máte 9 mesiacov????? Teda to letí....myslím, že chlebík, je lepší ako rohlík. Rohlík sa viac lepí na podnebie 😉
tiez si myslim, ze chlebik je lepsi, obcas mam sama problem nezadrhnut sa rohlikom 😝 😀
tucniacik, daj len chlebovu korku, lepsie obschnutejsiu 😀 my tak zuzleme, tiez bez zubov
daj jej taký kúsok, ktorým sa ani pri prehltnutí bez požutia nepridrhne, nanapne ju pri prehltnutí v celku - teda malý, cca ako 2 hrášky dokopy...veľkosť si musíš odsúšať a pozorovať, možno zvládne aj väčší (ja taký "rozmer" dávam 13mes. synovi, tiež odkusne veľký kus a rovno hltá, potom sa alebo drhnne, alebo vyvráti všetko, čo pojedol 😀 😅 on zuby má, no nepovažuje za potrebné žuť 😎 ) chce to len čas a o chvíľku to prejde a naučí sa 😉
no môj sa dusí aj s rožkom aj s chlebom. a všetko sa mu nalepí na podnebie a potom sa s ním dusí ale keď dáme zapiť, tak je to v pohode 😉
V jednej teme sme uz cosi podobne rozoberali, tam maminy poradili davat kusky do prazdnych priestorov ust - do lica. Neviem presne ci mi rozumiete, ale proste nevlozim kusok chlebika na jazyk, ale bud celkom vpravo alebo celkom vlavo za zubky k licku. Odtial si to dieta pohybmi jazyka a ust pomalicky vyberie a je nutene to aspon trochu pohryzt a nie rovno prehltnut. U nas to tiez pomohlo, najlepsie papame vianocku, ale aj chlebik, a rozok si zuzle pekne aj sam.
nedaj cely rohlik do ruky ale mensie kusky do pusy.