Dobrý deň. Malý má 8 mesiacov úplne odmieta vodu a čaj. Chcem sa spýtať či to robím správne alebo to je zle. Na desiatu má väčšinou ovocie výživu, za tým pol hodinu dám mlieko aby mal nejaké tekutiny je to zle ?
@maminecka266 áno zje aj obed,mlieko po desiate mu robím Max 60 ml fakt aby mal nejaké tekutiny
Ponukaj ci uz z pohara,lyzicky,flasky.UM sa neberie ako tekutina
@simona92101 boha ženy skúšam všetko možné nechce vypluva toto robí už mesiac a pol.
@simona92101 prosím ťa a keď ponúknem z lyžičky koľko mu stačí? Skúšala som aj toto po lyžičkách ale vypil tri lyžičky vody to je málo čo ?
A predtym pil normalne?ci len teraz vymysla?
@simona92101 ani predtým nechcel takto bojujeme už mesiac a pol
skúšaj ovocnú šťavu
No 3 lyzicky je ozaj malo.skus ked tak aj polievky zaradit.ked ho mas na rukach a pijes z pohara,tak ho to nezaujima?ze by si mu dala takto odpit-vies,mama ma vzdy lepsie😄
Keď nejde nijako, vezmem striekačku a napracem to doňho. Chytím ruky nohy, dám vodu, držím ústa kým prehltne. Po dvoch dňoch si to rozmyslel a začal piť normálne 🤷🏻♀️ take dieťa by malo vypiť ďaleko viac ako 3 lyžičky (to je 15ml).
Mlieko je tiež tekutina a očividne mu chutí, na rozdiel od vody alebo čaju. Naša začala piť vodu z fľašky Lucka so sosákom a dlho trvalo, kým akceptovala slamku. Potom pohár už išiel v pohode.
Môj syn detto to robil, asi od 6 mesiaca som mu dávala piť vodu, trocha si dal, potom asi od 8mesiacov prišli 2 mesiace, že každý glg vody a čaju vyprskal, vyplul, potom z jedného dňa na druhý zase to prestal robiť a už sa napil. Ale napil sa = cca 50ml denne, výnimočne 100ml. Kojila som ho do 13mesiacov. Pediatricka mi vravela, že má také skúsenosti, že po roku, keď začnú chodiť, tak sa aj viac zaujímajú o vodu a "rozpijú sa". A naozaj to tak bolo, ale tak postupne po roku. Dovtedy som sa snažila aby tekutiny prijímal z iných zdrojov - ráno ovsenu/kukuricu kašu s vodou/mliekom, na desiatu ovocie, ovocné pyré, na obed vždy papal aj polievku, alebo do prikrmy som primiesala viac vody, večer zase mal kašu/jogurt. Nič sa mu nestalo, len ja som z toho bola vtedy paf, ale s odstupom času už by som to brala viac športovo. Teraz na vyše 2 roky a pije už daaaaavno normálne, ak mu chutí, na raňajky vypije 250ml čaju..... Neber to tragicky, kým neni malátny, ciká dosť, tak je to ok. (mimochodom ja si pamätám, že na ZŠ som bravala iba 3dl vody do školy a poobede o 4-5tej som permanentne prišla domov s nedotknutou fľašou, píla som asi 1dl malinovky na školskom obede, a polievku, to bolo za celý deň a nič hrozné sa mi nestalo).
Moje dieťa do roka nepilo nič. Okrem mlieka. A to som mu davala zo striekačky, pohárika, xy fliaš som mala. Kúpila som ovocné čaje, stavy, vodu, ešte aj ten sunar granulovany hnusný čaj, len nech niečo vypije. A nič. Mal 12m kedy som mu kúpila fľašu so slamkou a od vtedy pije vodu. Len vodu, žiadne čaje, stavy.. Neviem co sa stalo, neviem ci mu práve táto fľaška sadla 🤷🏻♀️ alebo proste vyrástol, keďže mi xy ľudí povedalo, že počkaj, ono sa to po roku zmení..
Aj náš do roka vodu nepil náš bol kojený a ja som tiež veľa ponúkala ale odmietala som do neho nasilu liať.. ja som to riešila tak, že všetky príkrmy som dávala redšie a polievky a pod. Potom som začala odstavovať od kojenia a ponúkať veľa vody iba čistej vody . U nás by sa na sladkú vodu zlomil ale nechcela som to tak.. nakoniec sa to pomaličky postupne poddalo a teraz mi normálne pije čistú vodu...
Ak dosť ciká (5 plienok aspoň) a nemá tmavý moč, tak nerieš. Vodu ponúkaj ďalej, ale určite nenúť. Keď bude smädný, napije sa. V mlieku je vody dosť a aj v príkrmoch. Môj tiež nepil skoro nič, začal až po roku, keď bolo leto a prirodzene potreboval vody viac. Teraz vypije aj 1,5 deci naraz, ak je smädný (má 19 mes.)
Moj zacal pit vodu aj yo len trosicku ked mal okolo 15m. Rob mu polievky, stavnate ovocie a ponukaj.on sa napije 🙂 Ja som davala UM viac aby mal aj tekutiny. Aj ked niektori to beru ako jedlo, ja som to brala ako tekutinu a syn dehydrovany nebol ani v lete a to ozaj ine ako um a polievku nemal.
Skúšala si striekačkou? Ja som tak začínala pri dcére s vodou..
a v pohode ti zje potom obed? mlieko sa berie ako jedlo, nie ako nahrada vody. skusaj, skusaj a skusaj.