Žienky poraďte môj syn bude mať o 10 dní 7 mesiacov. Ešte ho dojčim,ale čo sa týka príkrmov nič mi nechce,občas sa mi podarí jednu dve lyžičky a koniec. Ani fľašu s čajom,alebo vodou mi odmieta,ochutná a ten kyslý výraz tváre hovorí za všetko.Skúšam to už asi dva mesiace. Zo začiatku som mu skúšala výživky neskôr som mu dala aj piškótku, vývar, polievočku, dráčik postupne po trošku.
Kde máš problém.... Keď nechce, tak môj názor že mu mliečko zatiaľ stačí,nenut ho do prikrmov
Ani moja nechcela a dr mi poradila odstreknut do toho môjho mlieka. A zabralo. Už moje mlieko do prikrmu dávať nemusím.
@tinatitti ďakujem vyskúšam a koľko asi toho mliečka dať?
@evittam mrkvu,banán a ryžu máme zatiaľ zakázané,keďže on ako dojčeny mi kaká raz za dva týždne
@cica8 ja viem len doktorka vraví,že je dobré dávať a skúšať aby potom nemal problém s alergiami.
@majuska451 ja som uvarila mrkvu a rozpucila lyžičkou. Aby to bolo riedke, dala som moje mlieko. Len toľko, aby prikrm mal riedku konzistenciu. Keďže na začiatku bola výhra, ak zjedla dve lyžičky, tak toho mlieka nebolo treba veľa. To sama uvidíš. Inak, moja tiež kakavala raz za tri dni. Teraz ako už papa tie prikrmy, tak kaka denne
@tinatitti ďakujem veľmi pekne.Je super keď ma kto poradiť.Prvy syn papal všetko nemal problem,len jeho som dojčila len 5 mesiacov,tak možno aj tým si zvykol rýchlejšie.Že nemal už fajnučke mamkine mliečko 😄😄
@majuska451 Tak nedaj mrkvu. Ked bude mat inu stravu ako tvoje mlieko tak bude aj kakat častejšie. Ja som aj dojcila aj prikrmovala a obe deti zjedli vsetko.
@evittam dostala som radu,že mám do prikrmu primiešať svoje mliečko,tak uvidíme možno sa chytí.
@majuska451 Chcela si radu. Poskytla som ju. Ja som varila ako som pisala. Chutilo. Ty sa zariad ako sa tebe paci.
@majuska451 aj ja mam dojcene deti a starsa dcera tize v 6tich mesiacoch nechcela. Ja som ju nenutila a skusila o 3-4 tyzdne neskor. Pozorovala som ju a ked zacala na nas pozerat alo jeme a pritom mlieskat, tak som znova skusila. nie je dobre v tak kratkej dobe vsetko mozne miesat. Daj dietatu cas. Nemusi ist podla tabuliek. A dr. az tak nepocuvaj. Ak nema velku predispoziciu alergii z vasej strany, tak kasli na to. Ako vravim, dcera tak riadne zacala az ca. 7,5 mesacna. Teraz ma 4 roky a je to uplne normalne zdrave dieta. Nema ani len sople.
A nedavaj mu pre pana jana zidane piskotky a vyzivy. Zacni pekne po poriadku. Najskor zelenina. napr pastrnak ako prvy, kedze mrkva ho moze zapekat. a uvidis. po 3-4 dnoch nova zelenina atd. potom miesat. Ja mam este cerstvi 10 mesacnu a tuez to nebola ziadana slava zo zaciatku.
@majuska451 nuž ale keď ti odmieta tak ho fakt nenut lebo ti vôbec nebude jest. Není ešte pripravené a radšej počkať ako mať potom problém s trávením
@evittam nič v zlom jas len,že skúšam hoci čo a všetko mi vypľuje von.
@majuska451 Ved ani ja nie v zlom.Skus aj ochutit ako som pisala. Alebo skus ochutnať-tebe to chutí?
@yanni ďakujem veľmi pekne
@evittam ok vyskúšam ďakujem
@majuska451 áno mne to chutí, tak mne to je jedno či sladké či trošku kyslá chuť.Ale on ešte nie je zvyknutý len na sladučké moje mliečko, ani ja by som na jeho mieste nechcela 😄,keď taká dobrota mu ide ☺️
@cica8 ďakujem skúsim trošku primiešať svoje mliečko a keď nebude chcieť,tak to nechám tak,veď keď mu stačí zatiaľ moje a priberá pekne,tak asi ma dosť ☺️
@evittam áno mne to chutí, tak mne to je jedno či sladké či trošku kyslá chuť.Ale on ešte nie je zvyknutý len na sladučké moje mliečko, ani ja by som na jeho mieste nechcela 😄,keď taká dobrota mu ide ☺️
@majuska451 Nejde o zvyk ide o to,ze to jedlo ma nejako chutit. Na chut si zvykne. Inak zaujimave ze vies ako chutí tvoje mlieko-ja som svoje nepila.
@tinatitti nech viem čo dieťaťu dávam 😄😄😄😄
Mam staršieho syna ,ktorý má dlhodobé problémy zo zápchou a doktorka povedala,že keď budem dojčiť a budem mať dosť mlieka ,tak aby som si odsavala a dávala staršiemu synovu do konečníka namiesto klyziem,vraj to materské mlieko má toľko užitočných látok, že časom by sa mu to mohlo upraviť aj vďaka tomu. A starší syn ho aj ochutnal keď som odsávala,a tiež mu chutilo 😄😄.Dokonca vraví aj na druhý deň mamka a ja nemôžem?😂neviem či si myslel,že mamka kravička,že keď bude odsavať,tak odsaje do vedra.😂😂😂
@majuska451 Ideš na to hala bala. Mala si začať normálne zeleninou. Keď sa bojíš zápchy, tak cukinu, tekvicu, bataty, ... postupne pár lyžičiek každý den. Potom jablko, hrušku, ... Žiadny dráčik (chémia a balast). Do prikrmov aj ovsené vločky trocha, to pohne čreva. A robiť ich redsie. Ried aj vodou v pohode. Môj starší, plne dojceny, stolicu každých 10 dní, keď prešiel na prikrmy, začal každý druhý deň kakať.mal aj mrkvu. A banány práveže stolicu upravujú, tak riedku, ako aj hustú. Doktorka ti vážne poradila dávať materské mlieko ako klystír namiesto nejakých probiotík? Celkom mi to hlava neberie.
@majuska451 Napr.batat+mrkva+tekvica, trosku rasce, petržlenová vňať a štipku soli (na cca 300g). Zmixnut a do toho zltko zavariť. Alebo trochu maska-morcacie, kuracie,telacie,...
Iny mix zeleniny. Casom cestoviny bezvajecne, cervena šošovica, ovsene vlocky,....