5-ročný nejedák

spolumatka
Včera o 20:44

Pomohli vám nejaké típy/triky pri dieťati ,ktoré žije zo vzduchu ?
Syn 5 rokov má 19 kg áno viem podľa tabuliek je to priemer .
Zlom nastal tak nástupom do škôlky ale posledný rok je to asi najhoršie . Keď si spomeniem ako krásne jedával príkrmy ,zeleninu,ovocie všetko fakt rad za radom. V jasliach mu dávali vždy dupľu . Proste ja viem,že niekedy tá škôlkarska strava je fakt o ničom. Aspoň keby doma niečo zjedol. Zatiaľ aspoň fungovali obľúbené jedlá .. teraz ? Čokoládový jogurt a špagety s kečupom .. to je jedlo vôbec ?
Pred MŠ nedávam ani raňajky aby fakt vyhladol max. banán
Učiteľka hovorí ,že to on absolútne nič v škôlke sa ničoho nedotkne … doma už tiež nič miloval čučoriedky ,jablká na kllá teraz ani to nie no už vyraďuje postupne všetko
Samozrejme medzi jedlami nedávame nič sladké , žiadne brumiky ani keksiky u nás neexistuje
Snažím sa vždy a všade prepašovať čo najviac zeleniny omáčky pomixované , polievky a stále mám v hlave ,že fakt potrebuje živiny , bliekoviny a všetko ale ako to docieliť
Len čakať ?
Ako musím povedať ,že my s mužom sme extra štíhly ale pre náš metabolizmus . Viem ,že aj toto hrá rolu . A ja som do 10 rokov fungovala na zemiakovej kaši keď som sa posťažovala mame ( starkej ) že je taký istý ako ja . Len sa bojím o jeho zdravie
Ďakujem za tipy , postrehy co u vás možno aspoň niečo pomohlo , zafungovalo

marianarem
Včera o 20:51

@spolumatka Napis realne, co napriklad dnes jedol a kolko, pripadne za posledne tri dni. Mozno sa ukaze, ze tam je dost zivin, aj ked obmedzena skala potravin. Ak nie, tak mozem dat nejake tipy, moj tiez nie je bohvieaky jedak a tiez sa dost snazim, aby mal v tej strave vsetko, aj ked vela veci nevezme do ust.

jankamiskova
Včera o 20:55

@spolumatka skús ho zapájať do varenia, verím, že mu bude tak viac chutiť ...deti rady asistujú 🙂

spolumatka
autor
Včera o 20:56

@marianarem tak napr. Dnešok
Raňajky : ovsená kaša s domácimi malinami , Obed : pečené kuracie stehná ,ryža a kompót zjedol tak tretinu , na olovrant mal mandarínky a večera piekli sme si zemiaky a k tomu vždy nakrájam zeleninu , naparím brokolicu a syr .
Zjedol asi 3 pečené mesiačiky zemiaku
To ako keby je nejaké jogurty , sladkosti tak to by nezjedol absolútne nič. Som si toho vedomá . Preto musí mať fakt len raňajky - obed - olovrant - večera
A na olovrant ovocie

marianarem
Včera o 21:06

@spolumatka Tak tomuto jedalnicku podla mna niet co vytknut 🙂 Ma tam vsetko dolezite. Mozno ta len trapi, ze je menej nez predtym, ale realne z tohto nemoze mat podvyzivu. Kludne mu daj aj jogurt napr. na tie ranajky, aj tam su bielkoviny a v mnohych aj probiotika. Su aj jogurty so zvysenym obsahom bielkovin.
Ak ma rad spagety, tak skus nejake strukovinove cestoviny, mojmu velmi chutia. Bol u nas aj jeden este ovela vyberavejsi kamarat, ktory fakt skoro nic nechcel ochutnat, ale primiesala som mu medzi obycajne cestoviny cicerove a bol to.uspech.

dettilv
Včera o 21:49

Veď to jedol krásne ☺️moja 3rocna je niekedy na jednom parku celý den

zuzkaa1991
Dnes o 06:12

@spolumatka moja od malicka je maly jedak ma 6 5r a konečne 18kg
Ale od malicka a doteraz fungujeme.ze ponukam jej každé 2 3hod nieco co viem ze ma rada
Ranahky potom ovocie polievku druhe jedlo davam ako olovrant potim večera poprípade druhá vecera zalezi kedy ide spat...ano do 4r sme boli na cistom pečive ciste cestoviny atd nechcela nic az postupne zacala ochutnavat ale viac menej varim take co viem ze zje..
Viem ze pecene zemiaky zje ajo 2 3ks takze väčšinou varim prílohy jej ryzu zemkiakovu kasu halušky atd....je velky mal vy vedieť odpovedať co.ma rad ;)

zuzanockamt
Dnes o 06:14

@spolumatka Jedol parádne. Ja by som oslavovala, ak by mi dieťa zjedlo také množstvo.

martinka13
Dnes o 07:43

Jedol krásne. Keď ma moja dcera obdobie nejedenia, tak to raňajky nič, obed jeden knedlik s omáčkou a 2 hryzy mäsa, večer jablko. Je to podla mňa len obdobie. Aj syn to mával a teraz v 16 rokoch by zjedol aj nás.