19 mesačný syn odmieta piť mlieko

boubelka0021
14. máj 2013

Baby maly odmieta pit na ranajky a vecer uz mlieko....Obed zje..Ale ranajky a veceru vymysla...Pokial vypil plnu flasu mlieka a popri tom cosi zjedol som bola spokojnejsia ako ked mlieko nezje, jogurt nic moc chlieb len suchy este obcas parku ci vajko...

eeffka
14. máj 2013

Mam 14m a na ranajky pike caj+ chlieb,vecere obedy z naseho... ,je kojena v noci.ak tvoj vypije 3dc mlieka kam tam chces este vpratat jedlo do tak maleho zaludka?

simca06022011
14. máj 2013

skus mu na ranajky obilninovu kasu, s ovocim, kakaom, maslom, medom - v podstate musli... hocicim 🙂 vari sa s mliekom alebo bez... UM sme my tiez prestali okolo 20mesiaca pit, proste mi to uz viac nechcela... davam jej obycajne, pastreizovane, nehomogenizovane... ale ciste ho nevypije.. kakao, medik, alebo krupicovu kasu. Chleba mi vobec nechce rano/vecer, vymysla tiez... jogurt max. na olovrant... Ked tak este volske oko, prazenica s kukuricou, to zje :P inak trapenie..
Ja som jej inak flasu mlieka nosila este do postele (kakao a tak), to tam vypije a kym sa pooblieka umyje a zahra, urobim ranajky a daco zje ;) cize nie vsetko naraz.. veceru tiez neriesim... vsstava neskoro, cize ked jej okolo 5-6 dam vacsi olovrant tak o 7mej ked ide spat dostane iba kasu alebo mlieko

vulka
14. máj 2013

Tak u nás je to presne naopak. Ráno si vypýta mlieko a okrem obeda už cez deň neje takmer nič. Žiaden chlieb, rožok, piškóty maximálne 3. Jogurt 1x za týždeň ak vobec, ovocie ani vidieť a zeleninu len uvarenú. Má 20 mes a dúfam, že sa to časom zmení. Nepomohlo ani to, že som jej ráno nedala mlieko. Napila sa vodičky a hotovo.

mimikas
14. máj 2013

@boubelka0021 a neskusala si ho chovat zo svojho taniera, ze budete papat spolu, jednu lyzicku tebe a jednu jemu? U nas tento sposob funguje, inak strasne vymysla a vypluva jedlo, ale ked sa chovame a aj on chova mna tak zje vsetko co mu dam a jasne chce jest len to co moze bytit do ruky 😀

simca06022011
14. máj 2013

@mimikas u nas funguje: "Simonka starky uz skace do auta a ide ti to spapat.. rychlo jedz :P" alebo "aha vevericka pride a spapa" :P a potom klasika.. za ocka, za maminku, za omu... 🙂))

bubelko
14. máj 2013

@boubelka0021 skus mu ponukat z toho, co robis sebe. jedzte spolu pri stole a ponukaj. skus mu to nejak pekne naaranzovat. mlieko ako take nepotrebuje, stacia ostatne mliecne vyrobky - syry, sem tam jogurt. vela toho zjest nemusi. ved ma potom este desiatu, obed a olovrant.

mimikas
14. máj 2013

@simca06022011 no u nas nemozeme pouzivat za maminku atd. lebo maly si to je schpny vybrat z ust a napchat to mne :o), no inak u nas funguju pesnicky ked uz velmi vymysla a najlepsie sa mu paci Rap 😀

boubelka0021
autor
14. máj 2013

Pokial pil mlieko tak to bolo u nas rano mlieko, zysli sme dole tak cosi este ked sme ranajkovali, na obed ak mu chutilo zjedol ak nie tak nic a vecer bolo tiez mlieko...Ale pomedzi bola niejaka ta vyzivka, jogurt alebo cosi sladke...Ja som tiez skoro prestala pit mlieko a doteraz mi nechuti...Same mlieko nevypijem

patrisha2801
14. máj 2013

su deti ktore sa zatnu a mlieko odmietaju .... moja nepije mlieko od 1. roka 😒 a to pila 400ml za noc ... 🙂

mirkita
14. máj 2013

@boubelka0021 nas maval take obdobia ze proste niekedy takmer nic nechcel, maximalne jeho oblubene cestoviny s maslom a to je vsetko...tak som to nesilila a po mesiaci - dvoch sa to zase zlepsilo az tak ze zas som myslela ze a prilis vela zje 😀
ja nasmu nedavam mlieko pravidelne - v podstate len ked si ho sam vypyta alebo ked nic nechce tak skusim ci si da mlieko s grankom alebo krupicovu kasu, ale u nas neexistuje ten ritual ze flasa rano a flasa vecer...a nemyslim si ze mu to bude chybat, jedava jogurty, acidko, syry, pudingy...myslim ze az-az 🙂

aliza
14. máj 2013

@boubelka0021 to, ze nechce pit mlieko, nie je problem. Niektore deti proste v urcitom veku mlieko zacnu odmietat. Moj syn nepije mlieko od 18.mesiacov a nic mu nechyba, je zdravy ako ryba. Co ma vsak u teba zarazilo, je celkovo strava. Nenasla som tam nic vyzivne a zdrave pre dieta. Ze parky, nieco sladke, vyzivy (predpokladam sladke umeliny z obchodu)....to je absolutne nevhodne pre tak male dieta a sa vobec necudujem, ze ti nepapa normalne. On by mal uz pekne, zdravo, rozmanito papat. TAkze ja by som poradila urobit poriadok so stravovacimi navykmi. Skore zavadzanie nevhodnych a najma sladkych potravin a jedal kazi celkovo chut do zdraveho jedla.

matozazzo
14. máj 2013

@boubelka0021 Dcerka ma 20m a jedalny listok skolkarsky. Ranajky ako my - chlebik s niecim (co mame doma, ci sunka, syr, paradajka, dzem,...), desiata v skolke podobne (s pomazankou, musli, atd. mlieko tam nechce pit), obed polievocka + druhe jedlo, olovrant, co maju, okolo 17 hod jogurt, okolo 18 hod vecera - bud varene, ak mame, alebo chlebik s niecim,podla toho, co mali v skolke, kasa je pre nu nic, alebo puding, ale ked ma jogurt na olovrant, tak nechce sladke. Potom okolo pol 7, pred spanim vypije 250-300ml mlieka. Pila este v noci okolo pol 3 - 3 asi 200ml mlieka, ale uz sme to stopli. Cez den si nepyta, nechce. Myslim, ze aj tak je to dost 300ml + jogurt 150 ml, rada papa syry. Stane sa, ze trosku natiahneme cas obeda, odmieta obed tak jej dam vypit flasu mlieka, vtedy neodmietne 🙂

boubelka0021
autor
14. máj 2013

@aliza on je aj ovocie aj zeleninu..ja si nepisem co jedava a v akom poradi kazdy den...Je to co on chce...Mozem mu dat to alebo hento a stejne si vypyta svoje...Tak nech zje to, naco ma chut a potom, ked sa ukludni zje riadnu stravu akoby som ho mala do niecoho nutit...

aliza
14. máj 2013

@boubelka0021 nechcem sa tu dotahovat, ale dieta vo veku tvojho syna ma jest to, co dostane a nie to, co chce on. Ale kedze nema spravne stravovacie navyky, tak je priebercivy. On to 'ine' uz pozna, preto to pyta, keby to nepoznal, tak by si nevyberal a normalne by papal. My, rodicia, budujeme stravovacie navyky, deti budu jest to, co ich naucime, nie opacne. Neber to zle, len ti chcem poradit 😉.

albao
14. máj 2013

@boubelka0021 mlieko nepotrebuje. Staci dostatok mozarelly ci jogurtu ci tvarohu. Tiez mam doma tvrdohlavca v obdobi vzdoru. A nemyslim si, ze ucelom je nad dietatom zvitazit. Proste na ranjky je kasa - moze si dat do nej goji, ci kokos, a to ju bavi a inspiruje k tomu, aby to zjedla. Obed si nabera naberackou sama, a aj to prispieva a motivuje aby to zjedla. ... Ale proste ma obcas "ocistne" dni, ked spapa malo. Neriesim. Ale nemoze vtedy ziaden keksik samozrejme.