Dobrý deň, už som zúfalá. Maly nebol niejaky extra jedák , ale vždy zjedol.
Rano mal chlieb s pomazankou, neskôr jablko alebo banan, obed polievka a spal. Keď sa vyspal zjedol druhe jedlo, neskôr kus ovocia a vecer na spanie mlieko 270ml. Pomedzi tým celý den caj cca 3x -4x po 260ml. Občas niejake piskoty cez den, jogurt a hocičo.
Praženica bola jeho obľúbená, nedotkne sa.
Posledné 12 dni absolútne nezje nič. Chlieb, jablko , čučoriedky , banan a všetko čo jedol sam - porozhadzuje po dome. Keď mu vlozim do ust - vypľuje.
Keď mu chcem dať hocičo, krúti hlavou, zatvorí usta a nedám mu to ani keby sa na hlavu postavím. Nepomáhajú rozprávky, hračky , nič. Všetko automaticky vypľuje a este sa tak zatvári že ho to zhnusí.
Mal rad tyčinky, teraz ich tiež pohadze po zemi. Trvá to už 12 dni, tak mu davam aspoň vecer to mlieko, aby zaspal.
Zuby mu nove nejdú, ma tie iste už 3 mesiace, nie je chorý, ani nič. Energiu ma na rozdávanie a keby mohol, tak mi vyskočí na hlavu.
Ma 19m, 11,60kg.
Existujú niejake vitamíny na podporu jedenia ? K pediatričke už nechodíme pravidelne … iba ak by bol chorý . Tak neviem či za nou zájsť. Bojím sa, že toto nikdy neskončí. Skúšam mu dávať rôzne jedla, a všetko to skončí buď na zemi … alebo to musím dojest ja.
Niejake rady ? Ved nemôže žiť z mlieka a vody
* Este som si všimla, že začal byt viac mrzuty pri umývaní zubov. Vždy pri tom plakal, ale teraz mi ich už nedovolí umyť vôbec lebo vždy sa mi vyšmykne a strašný plač . Žeby to bolo tými zubami, aj keď ich nevidno ?
Nezje absolútne nič? Takže posledných 12 dni je jediný jeho príjem to večerné mlieko? Ak je to takto, tak by som to riešila. Ak zje niečo mimo toho mlieka, nechala by som to ešte tak a čo najmenej by som upriemovala pozornosť nato, že ja ako rodič chcem aby sa on najedol. V pravidelných intervaloch, ako bol pred tým zvyknutý, by som mu dávala jedlo, ktoré mal rad. Ak by sa začal hrať a hádzať to po zemi, zobrala by som mu to a povedala, že vidím, že asi už dopapal. Určite by som ho nezabávala TV len aby sa najedol, za mna hrozný trik rodičov aby dieťa jedlo. Keby bol malatny,ospalý, šla by som k lekárke. Ja som toto praktizovala s mojim synom, má tri roky a pravidelne mal obdobie, kedy odmietal jedlo. Vždy ale začal a môžem povedať, že týmto som mu aj dosť rozšírila jedalnicek. Je to naozaj dobrý jedák.
Vždy som samozrejme mala vnútorný stres keď prestal jesť, ale snažila som sa to neukazovať a čo najmenej hovoriť o jedle, aby niečo spapal, naháňať ho po celom dome, atď. Aj keď sa priznám, že na začiatku som to tiež takto prežívala.