11 mesačná dcérka málo papá

teada
1. apr 2013

ahojte maminy...mam taky problem..moja 11 mesacna dcerka malicko spapka, teda to si myslim. rano len kojim, lebo roztek chclebik ako nic take ani vidiet, jednoducho nechce nic ine..okolo 10 tej jej dam mensie jablcko, niekedy s mrkvickou a tak a to mi spapka, no nie cele, necha polovicu..na obed jej robim masovozeleninove prikrmy a to mi spapka maximalne 100g, aj to raz za mesiac mi tolko "vela"spapka"..na olovrant jogurtik, to niekedy spapka cely alebo polovicu a vecer kasicku, tiez maximalne 100 g..taka jej klasikaje okolo 70 gramov..vsetci mi hovoria ako je to velmi malo aj Dr, spominala ze 250 gramov uz ma spapat take dieta na obed aj kasu na vecer, to mojej dcerke nehrozi teda..ako su na tom vase deticky??pribera pomalicky, tiez malo, ale pribera aspon..som z toho zufala..ma takmer 11 mesiacov, vazi 7350g a meria 73cm..je vysoka, stihlunka ale zasa chuda trieska nie je, ma aj faldiky dokonca ale z coho??Dr ma vystrasila ze malo spapka, mala by dvakrat viac aj vahu pozerali ci im dobre vazi, aj ked jej telicko vyzera pekne, dobre, pri sebe, nie chuda..ochjoj...napiste mi co si o tom myslite...najviac ma trapi ten obed, dnes spapala zasa len 50 gramov, vcera 40 a takto sa my trapime....dakujem za kazdu radu, postreh, skusenost

teada
autor
1. apr 2013

este dodam, ze za posledne dva mesiace pribrala 300 gramov...na zaciatku pekne aj vyse kila za mesiac, no odkedy sa prikrmuje je to take slabe..uz aj mliecko, ked mala 5 mesiacov, aj toho uz zacala menej...

sissy27
1. apr 2013

@teada tak ja teda neovládam žiadne tabuľky - ale naber si ty na tanier 250g čohokoľvek jedlého a zjedz to - si ešte hladná, si sýta, si prejedená? podľa mňa 250g porcia tuhej stravy je porcia postačujúca pre dospelého, nemôžeš chcieť od 11mesačnej aby to celé zjedla... predpokladám, že ešte nebehá, čiže aj jej energetický výdaj je nižší, ale zase vyšší ako pred polrokom, kedy v pohode priberala pomaly kilo mesačne...
nepíšeš, žeby bola chorá, podvyživená, a žiadne dieťa ešte samé od seba neumrelo od hladu - takže ak bude hladná, bude otvárať pusu ďalej... v tomto majú deti viac rozumu ako dospelí 😉

teada
autor
1. apr 2013

@sissy27 tak ja to dufam, nasa Mudr ma vylakala, ze 100 gramov jemalo, ze musi 250 tku..a to mi 100 nespapaka ale taku 50 tku ako kedy, niekedy aj to...dakujem sissy..vzdy po obediku ju este dokojim aj od smadu a este ak by nahodou🙂)

saska.t
1. apr 2013

@teada dieta ma na prikrm zjest 150-250g,ale kazde dieta je ine a tym sa treba riadit,je jedno ze priber malo,ak je spokojna a predsa trosku pribera,je aktivna,tak nemas co riesit,Dr..pozeraju len na tabulky, na ktore sa ty mozes vykaslat,podstatne je ak prospieva,moja mala bola tiez taky cipisek ako tvoja,dnes ma skoro 5 r. a 14,5 kg co maju bezne deti do 2 rokov a neriesim to,je cula,spokojna a prospieva a to je podstatne,nosi oblecenie 104 mala by uz 116 a co ju za usi vytaham,aby narastla?? 😉

domak2
1. apr 2013

@teada moja ma 10 mesiacov a ked ma lepsi den tak zje mozno polovicku z toho 😀

domak2
1. apr 2013

@teada inak to je normalne, ze zo zaciatku priberaju kilo mesacne a postupne sa to znizuje, ved to by mali za chvilku sto kil hehe

tinka9000
1. apr 2013

je to asi aj tým, že ju ešte dokojíš, a ona to vie, preto menej asi spapá. Podstata zavádzania príkrmov je ale aby si nahradila kojenie, tak neviem. Ja mám tiež 11 mesačnú dcéru a teda tá zje bežne 250 g, aj viac, aj ovocia, olovrantu, večere. Ale napr. moja vôbec nechce kaše, teda také kúpené, ja jej na večeru dávam zeleninové a tie jej teda chutia, prípadne prívarky strukovinové. Ale ja som ju už nekojila po jedení, už v podstate len ráno po zobudení a večer pred spaním a teraz som akurát prestala, lebo už pila málo mlieka. Teraz mi vypije oveľa viac, aj 250 fľašu (dávam kozie). Tak poskúšaj ešte obmeniť jedlá, viac ochutiť, neviem ako a čo jej varíš, a niektorým deťom vadí už mixované, chcú už kúsky, podľa toho koľko má zúbkov. A nejdú jej náhodou zúbky? Aj vtedy deti obvykle menej jedia. Ale základ je, že prospieva, to je pravda, a ak sa ti už dosť hýbe, tak aj viac spáli a nebude toľko priberať.

andrejka1974
1. apr 2013

kazde dieta je individualne, moje vsetky deti si drzia liniua priberaju pomalicky, moja najmladsia ma 11 mesiacov a mame o nieco viac ako vy mame 7700 gramov a pritom spapa zasa ovela viac ako tvoja ale nepriberie tak rychlo a lekarka nam vravi zaklad je ze aspon troska priberie, a to mi rano vypije 160 ml mlieka, o 8.30 zje cely jogurt s ovsenymi vlockami tych 150 ml, o 10.00 vypije 120 ml mlieka, o 13.00 zje 230 ml hustej zeleninovej kase o 15.00 zje jablko s bananom , o 19.00 zje 170 ml hustej kase a o 22.00 vypije 160 ml mlieka a v noci si obcas da tiez 160 ml mlieka 🙂 🙂 🙂 🙂 je to papkacka, ale za posledny mesiac pribrala asi 150 gramov 🙂 🙂 🙂 🙂

kingstonka
1. apr 2013

... ak je mala zdrava, vyzera, ze jej nic nechyba, a pribera aspon trochu-tak by som sa tym velmi nezaoberala... mam dceru, ktora vazila vo veku tvojej dcery podobne... nikdy nepribrala za mesiac kilo-ani ako babo- ale bola zdrava spokojna... nasa dr to velmi neriesila...tusim jej vysetrila vzorku stolice na parazity a krvny obraz-vsetko bolo ok- ma uz vyse 5r a je stale slaby jedak a taka spagetka... narozdiel od nej jej mladsi brat vazil 7 kg uz ako 5 mesacny , priberal po kile- a pritom boli obaja rovnako kojeny , rovnako som zacala s prikrmami... je to vazne individualne

teada
autor
2. apr 2013

@tinka9000 tak ja ju dokojim lebo ona si vzdycky pyta, ona sa tym upokojuje epri tom si robi popoludnajsi spanok..so synom som toto vobec neriesila, lebo on sam povedal dost dennemu kojeniu🙂no ale dcerka, pocas dnaa ju kojim rano a vecer a este po obediku..a v noci kazducku hodinku pyta, no uvidim ci to same prejde

teada
autor
2. apr 2013

@kingstonka tak dufam, ze je zdravucka, asi je po rodicoch , my smuzom sme tiez vysoki a stihlii🙂

teada
autor
2. apr 2013

a tak mozno aj zubky, stale ma len dva dolne a je aj podrazdena, aj ked to je tak uz dlho, no cakam kazdym dnom, kedy vykukne dalsi a nic, chudiatko male

janulka0110
2. apr 2013

ahoj,,,myslim si,ze je to v pohode.Moja mala uz roky,skutocne roky neje maso,a takties velmy malo papa.Ma 7 rokov a od 9 mesiadov do asi jej 2 rokov sme to riesili u doktorov.V Nitre,Bratislave,BB,Zilina,Praha,Rakusko.Stalo nas to nesmierne vela sil,casu a financii,ale co neurobime pre dieta.A az v rakusku nam vysvetlili a dopodrobna s namy prebrali vsetko,uplne vsetko.Venovali sa nam 3dni.A odchadzali sme na nase velke prekvapenie bez liekov.Dnes ma mala 7 rokov,chodi na tanecnu uz 4roky,,plus aikido a zamozrejme ako asi kazde dieta je stale v pohybe.No a nase jedenie je taketo : rano polovicka rohlika s maslom,vynimocne niekedy aj sunka,,/a to musime vstavat o 6:20h,,lebo ona je dost pomaly/odchadzame do skoly o 7:35h/,v skole obeduje vzdy polievku,a druhe zje len prilohu,ked maju zemiakovu kasu,alebo gulicky,alebo ryzu.Maso tam neje uz od skolky.Ucitelky mi to vysledovali.A piatky?to maju sladke dni,,takze to mala zje polievku a uz nic.Parene buchty,pecene,dukatove,palacinky,dolky,nakip,zemlovka a podobne to nikdy nezje,,,viem znie to zvlasne,ale uz si aj kucharky aj ucitelka zvykli.A na desiatu mava pol chlebika,alebo nieco podobne,osupana mrkva a jablko.Neje tvrde syry,neje jogurty.Denne musi mat mrkvu a jablko.Velmy malo je,a ma telesne aktivyty,tak sme sa obavali.Ale tiez nevyzera podvizivene,je stihlej postavy.Jedine co mame problem,je hladinabielkovyn,tie mala hlboko pod priemerom,kvoli tomu masu.Ale zacali sme papavat soju,sparglu,a strukoviny.Hladina bielkovyn sa jej upravila.A dnes sa riadime toho co nam povedali v rakuskej nemocnici.Dieta ma jest 4x,5x dene.Je lepsie v malych davkach.A treba to nastolit ako rezim a navzdy.a celkom to funguje,kedze to uz sledujeme a riadime sa tym uz skoro 5rokov.Takze neako zvlast to neries,,len trosicku pozor na tie bielkovyny,ale inak v pohode,aj nas tu na sk strasili,dokonca nam malu zobrali do nemocnice,hospitalizovali ju ako podvizivenu,,nedovolili nam byt snou,pozerali a obvinovali z toho ze jej nedavame jest.Podpisali sme reverz a sli do rakuska.A tam,ako som uz spomynala,tam nas upokojili.Zijeme v pohode.Tak drzim palce,neznepokojujte sa.

svenka
2. apr 2013

@teada ahoj, aj moj mi bezne jedava max. 100... a celkovo dost malo papa na svoj vek, zato sa dost vela este dojci... tak aj ty ponukaj nech papa, ale nenut... dolezite je, ze pribera... ja mam sice chalana, ale mne sa jej vaha zda ok... a inak, ja napr. dokine nevravim, ze kolko malo mi maly zje tuhej stravy, lebo ma potom nuti do um... nechapem tie "tabulkove" doktorky, ze musi zjest 250 aj keby sa dieta povracat malo... 😝

teada
autor
2. apr 2013

@svenka tvoj ma kolko mesiacov?

teada
autor
2. apr 2013

@janulka0110 dakujem..no vidim, ze ste to mali naozaj tazke, ale hlavne ze vsetko je ok..a preco vlastne tak malicko papala a papa??moja ako spapa to co jej dam, ci masko alebo tak, len v tej malej davke tu 100 vku..niektori tvrdia ze je to normalna davka pre take dieta a pribera takze aspon to, len ti doktori, ach jaj..a pritom syncek papal a priberal vraj ukazkovo a ked som porovnavala tak malicka mala za ten mesiac este o cosi viac a na dalsi mesiac zasa uz menej oproti synkovi..no on sa narodil uz mal 3,73 a ona rovne 3kg..neviem ci to podla toho aj nemeraju ti lekari, ze ked sa mensie narodi, malo by to dboehnut ci co...hm...

kingstonka
2. apr 2013

@teada http://www.mojalekaren.sk/pediakid-na-chut-do-j... toto by mozno pomohlo, ale namam vyskusane a neviem, ci nie je az od roka... skus sa niekde poradit, ja som chvilu davala pediakid na spanok synovi a pomohol

svenka
2. apr 2013

@teada 10 mesiacov

janulka0110
2. apr 2013

@teada Nebojte,,malinká bude v poriadku,dietatko si vypyta,ked bude pocitovat hlad.Nie kazde dietatko musi vazit podla tabuliek,alebo papat podla tabuliek.Ale uplne Vas chapem,ze mate obavy,ved kazdy rodic chce pre dieta to najlepsie.Sa drzte a usmievajte. .)

verca99
24. apr 2013

ale neboj sa moj maly ma 11 mesiacov a tiez niekedy ma take dni ze len mlieko a sem tam zje aj nieco nikedy len z masovozeleninoveho prikrmu povybera co mu chuti a ostatne necha v tomto veku je to normalme ved nase babatka sa len ucia papat spoznavaju nove chute a najdolezitejsie je este stale mliecko;0 )
ja neviem ci je tiez jeho vaha ok jakubko mal ked mal 9 mesiacov 9 kil takze si nerob starosti tu v usa detom do roka davaju iba mlieko nic ine len mliecko sem tam ovocie az po roku zacnu davat 🙂

verca99
24. apr 2013

hlavne nenutit ani nesilit do jedla ved ona je este malicka hlavne ze je zdrava usmievava a to je to najdolezitejsie a tiez vela zalezi ake velke sa dietatko narodilo drzime palce a mamicke vela trpezlivosti 😉