Žiarlivosť vo vzťahu

2. júl 2023

Ahojte.
Pisem tuto diskusiu uz zo zufalstva, lebo fakt neviem ako dalej.
Skusim to strucne.
Som cca 20 rokov vo vztahu, mame 2 deti, maju 18 a 13 rokov.
Zo zaciatku bolo vsetko ok.
Hlavny problem asi je v tom, ze som spolocensky typ, clovek z mesta, vzdy v spolocnosti oblubeny a s kopou znamych.
Moj partner je z dediny, introvert, ma po 40 a nema ziadnych kamaratov.
Ked deti odrastli z plienok, zacal mi chybat spolocensky zivot. Dost asi zavazilo to, ze som na deti vzdy ale fakt ze vzdy bola sama. Nijake babky, ani pomoc ich otca, ten bol cele dni v praci. Neraz prisiel, ked uz spali.
Ked uz boli samostatne, sla som obcas von s kamaratkami. Vzdy som doma navarila, popratala, nechala deti ich otcovi a sla trochu vypnut, aby som nezcvokla.
Vzdy som mu vravela, kam idem, kamosky mam roky tie iste...casom zacal ziarlit.
Prichadzali konspiracne ziarlive teorie.
Spociatku som to neriesila, no ked ma zacal urazat, vzdialil sa mi a prestali sme sa rozpravat.
Za poslednych 10 rokov nasho vztahu mi vykrical kazdeho chlapa, co sa okolo mna mihol.
Obvinenia, paranoje, hrabe sa mi v osobnych veciach, kontroluje spodne pradlo.
Nasiel vibratory (pred rokmi sme s kamoskami kupovali zo zartu na sviatky), urobil zo mna stetku, ze aky strasny nalez mam v sufliku a ake to je hrozne.
Zaslo to uz tak daleko, ze ma sleduje. Vyziadal si moj mobil, kontroloval spravy, hovory...zeny, ja uz som zufala. Kvoli detom toto roky trpim, ale yz nsozaj nevladzem, lebo to je stale horsie. Uraza ma, ponizuje, nadava mi ze som spina a posiela ma za imaginarnymi cjlapmi.

Ze

deti95060810
2. júl 2023

pošli ho na liečbu, lebo mu prepne a bude zle...
inak tých vibrátorov v tom šuflíku je škoda....😉

autor
2. júl 2023

Este doplnim
On ma fakt sleduje. Odidem z domu a ide za mnou autom. Uz som skoncila na pohotovosti, ked som skolabovala
Fakt takto uz nevladzem zit. On si stale ide svoje, ze on akoze potrebuje vediet pravdu. Vymysli si nejakeho chlapa, ze akoze s nim aktualne spavam. O dva dni prehodnoti, ze to je blbost a vymysli ineho,ktory mu pasuje viac do jeho paranoje.
Neskutocne ma toto zranuje a uraza.

autor
2. júl 2023

Rada sa pekne obliekam, studovala som modu a odevny dizajn, bavi ma to. No on si hned domysla, ze sa obliekam kvoli niekomu.
A takto stale dokola

autor
2. júl 2023

@deti95060810 on neodide. Podla neho nic zle nerobi, iba chce "vediet pravdu"
A ak odidem ja, rozdelim deti, lebo dospely syn s nim zostane, zrejme, a mladsia dcera pojde so mnou.
Nechcem ublizit detom, preto to roky trpim, no je to stale hordie a uz naoaj nevladzem

majlo1234
2. júl 2023

Musim ti povedat, ze argument o detoch neobstoji. Ak deti toto roky vidia, vnimaju to tiez( aj ked sa mozte snazit utajit to) a ver mi, ze to posobi na ne zle. Mozu prebrat vase vzorce chovania do svojich dalsich vztahov, a to rozhodne nechces.
Manzelovi by som dala ultimatum, bud sa da liecit, alebo rozvod, takto sa neda zit. Jeho ziarlivost je chorobna-nema na ni volyv, ako sa obliekas ani kam chodis, aj keby si vo vreci chodila len do kostola, ziarlil by rovnako

beata_k
2. júl 2023

Seriozne mu preplo. Bud sa bude liecit alebo rozvod. Deti uz nie su male aby nepochopili.

Tvoj syn je vo veku kedy sa tak, ci tak odstahuje.

autor
2. júl 2023

Sleduje kedy mam menzes a ci v tom obdobi idem von.
Pred rokmi som brala raz norethisteron. Nasiel stary blister a obvinil ma, ze som bola na potrate a preto tie lieky

majlo1234
2. júl 2023

A co ma menzes s tym, kedy ides von?

januska12323
2. júl 2023

Tvoj muž je psychicky chorý buď sa pôjde liečiť alebo tam zachviľu skončíš aj ty. Never tomu, že deti si nič nevšimli práve kvôli nim to musíš ukončiť. Zachviľu začne randiť dcéra, ako zareaguješ keď donesie podobný exemplár?

autor
2. júl 2023

Nasla som si pracu. Strazim deti (jedno ma dmo) par krat do tyzdna v noci zene, ktora je lekarka a chodi na nocne.
Bojim sa, ze o tu pracu pridem ked ona zisti, s akym psychoatom zijem.

jan510
2. júl 2023

skus si pozriet hranicnu poruchu osobnosti ci to na neho nesedi, mozno tam bude problem, ze to v hlave ma inak

autor
2. júl 2023

@majlo1234 no on si mysli, ze chodim za nejakym chlapom. Ked mam kramy, asi je kludnejsi, alebo ja neviem. To sa neda pochopit

autor
2. júl 2023

@januska12323 ale ako ho mam prinuyit ked on si mysli, ze ja som ta zla

autor
2. júl 2023

@jan510 urcite nejaku poruchu ma. Ved sam seba obral o 10 rokov zivota tym, ze vymysla tieto chu.oviny
On si posklada chory vymysel a sam tomu uveri a mna tlaci, aby som mu "povedala pravdu"

jan510
2. júl 2023

ak ma nejaku poruchu osobnosti tam vela nezmozes, zial ani liecba zazraky nedokaze, tam uz je len o tebe ci s nim budes alebo pojdes dalej. Ono vela ludi si mysli, ze psychicke poruchy sa daju zvladat, ano niektore ano, ale taketo poruchy osobnosti nie, budu ho trosku tlmit ale tie vykyvy tam budu vzdy.

autor
2. júl 2023

@jan510 on sa liecit neda. Podla neho je to co on robi normalne. Ja som ta zla

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vanilkovazmrzka
2. júl 2023

Uf to znie minimalne na rozvod, ak nie aj na sudny zakaz stretavania…

autor
2. júl 2023

@elizabet173 moje deti nadovsetko lubim. Vzdy som tu bola pre ne, aby mohli studovat, chodit na kruzky. Obe deti su velmi sikovne, dcera je nadpriemer v skole aj v zaujimovych oblastiach, syn sa tiez v zivote nestrati, je sikovny a zodpovedny.
Som na ne velmi hrda a len kvoli nim toto roky trpim. Ale cim dalej mam pocit, ze odist som mala uz davno, zvykli by si. Spravila som chybu, ze som seba dala na posledne miesto.

nazormuza
2. júl 2023

Najviac milujem argument kvoli detom... ci uz starsie alebo mladsie. Nech maju kompletnu rodinu. Nuz prave kvoli detom zostavat s psychopatmi nie je bohvieco.

autor
2. júl 2023

@nazormuza och, keby vedel, ze mi do temy prispel muz, uz by si bol moj dalsi milenec a stalkoval by na nete kto si. To robi bezne.

moonlight1210
2. júl 2023

A deti nevidia, co sa deje? Aky maju na to nazor?

autor
2. júl 2023

@moonlight1210 vidia. Dcera sa trapi, syna sa snazil presvedcit, ze mam frajera.

autor
2. júl 2023

@moonlight1210 ked on je doma, deti su radsej vo svojich izbach

moonlight1210
2. júl 2023

Syn mu uveril?

autor
2. júl 2023

@moonlight1210 neviem, co presne mu nataral. So synom mam pekny vztah, vela si piseme aj volame, ked nieje doma, vsetko mi povie, rad sa pozhovara, da si poradit. No ma otca rad a je mu ho luto, ze nema kamarstov a aj rodina od neho boci. Vie, ze ked odidem aj s dcerou, keby siel aj syn, tak muz zostane celkom sam. Syn je velmi citlivy a empaticky

januska12323
2. júl 2023

Ty ho nijak nedonutis k liečeniu, zober z jeho života seba aj deti. Ty naozaj nemôžeš za jeho správanie a neviem prečo to trpis.

nazormuza
2. júl 2023

Tvoj muz je psychicky chory a nemusi to dopadnut dobre. Ze ho pozdravujem a nech napise 😀

moonlight1210
2. júl 2023

Takze deti by podla vsetkeho chapali, keby si chcela odist. Myslim, ze je cas to urobit.

autor
2. júl 2023

@moonlight1210 ano, je asi cas, hlavne preto, ze sa to stupnuje a je to uz neunosne.
Mam odfotene papiere, kde mi vypisuje urazky a posiela ma za chlapmi. Raz, ked bude dcera dospela, urcite jej to ukazem, aby vedela, preco som odisla. Teraz som take veci nechcela s nou rozoberat.