Vyliatie srdca

20. máj 2022

Ahojte, potrebujem si vyliať srdce, nemám komu, tak píšem sem...

autor
20. máj 2022

ja už som sem písala ohľadne tejto veci, takže asi vám to tie ktoré ste čítali príspevok alebo prispievali bude známe.
Ide o to, že som sa spoznala s mužom a boli sme spolu ani nie pol roka. Bývame ďaleko od seba a on stavia dom s rodičmi. Po prvom stretnutí mi povedal, že ak si neviem predstaviť opustiť svoj dom a mesto tak to mám ukončiť než to bude bolieť viac a že musíme byť troška aj zodpovední. ja som mu vtedy povedala, že ma tu okrem práce a domu nič tak nedrží. Tak prebehlo pár mesiacov kedy sme sa stretali. Asi si pamätáte z prechádzajúceho príspevku, že som spomínala, že má zvláštnu povahu...mala som pocit, že stále ma kritizuje za niečo aj napomína, čo sa ako robí a neviem čo všetko, osopuje sa, napriahoval ruku akože zo žartu že mi ide dať facku, aj do mňa tak akože zo žartu sotil, tak ma popostrčil, akože nič silné, ale zamrzelo ma to a prišlo mi to ľúto... ja som typ človeka čo na takéto veci nevie ani reagovať, neznášam hádky, konflikty a chcelo sa mi skôr plakať vždy, tak som to rýchlo zahrala do autu... zažili sme spolu aj krásne chvíle a mala som ho rada, on mi prišiel taký že je nešťastný zo života, aj mi ho bolo občas ľúto, preto som aj to správanie jeho nebrala tak že by sa ma to strašne dotklo lebo to pramenilo zrejme z jeho nešťastnej povahy. hoci neviem prečo by mal byť nešťastný alebo nejaké komplexy...
no a nakoniec sme sa rozišli. on sa nechcel nikdy ženiť, vyčítal mi, že ja mám stále len nejaké podmienky a hľadám spôsoby ako sa čo nedá ale nehľadám dôvody, chcel aby som išla k nemu bývať, že nie som ochotná nič obetovať, on sa celú dobu snažil, vymýšľal rôzne varianty aby bolo dobre, výlety organizoval, vo všetkom sa snažil a ja že neviem ako to vo vzťahu chodí, a aj to chápe lebo som nikoho dlhodobého nemala. povedal že budem nešťastná a nikoho si nenájdem s mojim nárokmi a pre svoju tvrdohlavosť a kvôli tomu že sa neviem pohnúť z miesta stratím svoju životnú lásku a nech si pamätám, že príde na jeho slová raz a budem ešte banovať. veľmi dlho mi takto rozprával do telefónu že v podstate za všetko môžem len ja, za všetko som vinná. ja som nič neobetovala v tom vzťahu. len keď som mu hovorila nejaké moje predstavy, tak mi povedal že bohužiaľ on mi vraví realitu ako to je a napríklad s tým bývaním sa nedá nič spraviť, takisto z manželstva má panickú hrôzu a že či to nechápem?! že to nechápem a stále si kladiem len nejaké prekážky pred seba. keby som ho mala tak rada ako to tvrdím tak že toto nerobím. že je smiešne ako mu rozprávam ako ho ľúbim a neviem bez neho žiť ale konám inak.

ovaaa
20. máj 2022

Posun sa ďalej, takýto zmrd ti nestojí za nervy a čas...ten využi efektívnejšie ... pre seba .Nie je za čím ľutovať, len podkopával tvoje sebavedomie ....

autor
20. máj 2022

nechápe mňa, že sa nechcem nasťahovať do domu kde on bude aj s rodičmi, síce každý má svoj vchod ale aj tak... jeho mamu som videla len videu ale nebola mi veľmi sympatická, a on ju má veľmi rád, stále ju spomína a ako jej chcel spraviť radosť aby mala domček, záhradku a hocikedy ju tak spomenie, že čo je kúpil alebo tak... ja som si predstavovala ako by som bola u nich doma ako cudzí človek a určite by mi to dali pocítiť po chvíli, že tam žijem len tak ani to nie je moje.... teda neviem, či by to tak dopadlo, ale ja mám taký pocit trocha.

luccija
20. máj 2022

Vôbec si tým nemám hlavu...a teraz, kde je problém, keď píšeš, že ste sa rozišli?

autor
20. máj 2022

@ovaaa vieš, bolo mi to ľúto, že sa tak ku mne správal, ale ja som z toho správania vycítila, že je nešťastný, že vlastne on ako keby si tou kritikou na mňa sám pozdvihoval svoje sebavedomie alebo čo.
len možno som to ja celé pokazila, keby som mu hneď na začiatku povedala že takéto správanie sa mi nepáči, tak by sa tak prestal správať a bolo by všetko dobre. lebo mne s ním bolo inak dobre, mimo tieto situácie :(
dávam si za vinu, že som mu nepovedala na rovinu že ma štve to jeho správanie, aby to zmenil a možno by sme si vychádzali spolu dobre

autor
20. máj 2022

@luccija stále nad tým premýšľam, že už sa nikdy neuvidíme a tie pekné chvíle čo sme spolu zažili sú navždy preč... nebolo to všetko len zlé. len on to zobral tak, že on mi ponúka takéto možnosti aké sú a ja keď pre to nič nechcem už spraviť, tak bohužiaľ.. že on takú partnerku nechce, čo sa hneď vzdáva, čo nebojuje za vzťah a kladie si len prekážky ako sa čo nedá

luccija
20. máj 2022

Aj on Ti dával podmienku ísť bývať k nim.Je to alibista...snažil sa Ti podkopať sebavedomie, že si nikoho nenájdeš, si náročná...nerieš teraz čo si mala povedať a ako spraviť je to úplne jedno.Nebolo by to dobre bývala by si pri svokrovcoch, nič by nebolo tvoje...a podľa toho čo píšeš ste si nerozumeli mal divné správanie.Neviem prečo mal byť nešťastný z tvojho pohľadu?netráp sa čaká na teba iný partner🙂

katarinka89
20. máj 2022

Nemáš za čím banovat....dopadlo by to presne tak, ako to podaktorí prispievajú témami, kde zasahuje svokra, toto by si určite nechcela. Je to mamickar a podla mňa tá len snažil zatlačiť do kúta že si nikoho nenájdeš.....a keby aj sa tak stane ze nikoho nestretnes- bola by si radšej nešťastná vo vzťahu alebo šťastná single?

autor
20. máj 2022

@luccija áno, a to keď som mu povedala, že on mne dáva práve podmienky tak to ani nepočúval a rozprával si svoje... ja neviem, z čoho môže byť taký nešťastný... možno vzor otec, vraj je taký hulvát, agresor, vraj sa s mamou stále háda.. ale on keď rozprával hocikedy a hádzal vinu na mňa, tak on ako keby všetky jeho zlé vlastnosti alebo čo ho trápi preniesol na mňa, že to ja tak mám, pritom ja som sa tak naozaj necítila, že by to tak bolo... :(

autor
20. máj 2022

@katarinka89 hovoril, že keď som ochotná kvôli tým mojim prekážkam zahodiť životnú lásku tak on s tým nič nenarobí a raz to obanujem a ako vždy príde na jeho slová. a nikdy, nikdy si nikoho nenájdem aby mi vo všetko vyhovoval, podľa mojich vysokých nárokov a je mu to naozaj ľúto, ale keď som sa rozhodla byť sama, tak tiež s tým nič nenarobí. on to rozpráva tak presvedčivo, že človek by tomu aj chvíľu uveril :(

viestta
20. máj 2022

Pekne chvíle s chlapom co ti toľko vyčítal, čo tak vehementnebpretlacal svoje názory, postoje a plány ako jedinec správne a ktorý požadoval aby si sa i prispôsobila a podriadil si svoje bytie jeho predstavám? To snáď nie. 🙄Kedy stihli byt tie pekné chvíle pomedzi toto všetko?
Bud rada, že je ten manipulator minulosťou. Bud rada, že už je len spomienka a niekde po svete chodí chlap co ta bude akceptovať aká si, aj s tvojimi predstavami o svojom zivote, nie prerábať podľa svojich predstáv.

karolinakr
20. máj 2022

No uz pri tom napriahani ruky by mi blikala kontrolka, dakuj Bohu, ze niekt.ludia sa sami vysačkuju z tvojho života...

zuzanazu85
20. máj 2022

Ale on fakt nebude dobrý chlap-manzel. Bez radšej z kratšej ...sa vraví,ak máš pochybnosti už teraz. Ak ťa má mať rád,takú,aká si a kde si. A to,tou rukou,čo robí,tak by mi asi ,,zovrela voda". 😤

pukina
20. máj 2022

Nechodila si s mojim ex? 😅 Nie teraz vazne. Jeho reakcia je dotknute muzske ego ktore si teraz potrebuje obhajit ze je to stale alfasamec a tebe zhodit sebavedomie a vyvolat vycitky. Vykasli sa na to, ak by vam to klapalo, rozchod sa neudeje, na vztah treba vzdy dvoch ludi ktori su ochotni robit kompromisy. Ak ti to urobi lepsie, zablokuj si jeho kontakty vsade kde sa da, najdi si konicky, chod si zacvicit, s kamoskou na kavu, na turistiku, vypln cas najviac ako sa len da a myslienky nanho prejdu velmi rychlo. A mozno niekde pri tychto cinnostiach najdes aj muza, ktory si ta bude vazit a nebude mat potrebu sa na tebe vyvrsovat.

autor
20. máj 2022

@viestta ja som inak ešte nemala taký nejaký dlhodobý vzťah, a to mám už dosť rokov... ale skrátka skoro celý život som bola sama, okrem 2 ročného vzťahu ešte niekedy v 20-rokoch. tak som sa snažila vžiť aj do jeho kože že on keďže mal stále dlhodobé vzťahy, sedemročné, tak on ma chcel mať na blízku, žiť so mnou, on najradšej aj hneď ak by sa dalo, ale ešte sa nedalo aj tak, lebo ten dom nemá ešte dostavaný až o takého pol roka... tak preto sa asi silou mocou snažil ma presvedčiť aby som s ním šla bývať... vlastne ja ani neviem, ako by to malo byť po správnosti, čo by mal ten chlap robiť, aby ma presvedčil alebo čo... jej to smutné, že to neviem :(

viestta
20. máj 2022

Keby bol ten chlap v poriadku nemá sedemročne vztahy, dva, tri. Mal by jeden. Nemyslím si, že by mal smolu na výber partneriek. Tie ženy asi mali setsekramentsky dôvod, keď ho po toľkých rokoch poslali do prdele. Bud rada, že si s ním nezhodila aj ty toľké roky ako ony. Toto nie je chlap na život, toto je zúfalec, s takým je zbytočné strácať čas.

malav
20. máj 2022

A mozem sa ta opytat, ci sa chces niekde v kutiku duse k nemu vratit?

autor
20. máj 2022

@malav .... skús hádat ...:(

malav
20. máj 2022

Prosim ta, nerob to... Teraz ti je smutno, strasne zle atd, ale ver mi, to prejde a potom ked sa na to pozries s odstupom casu a precitas si to po sebe, budes nad sebou len krutit hlavou. Pocuvaj zeny co ti tu pisu, radia ti dobre. Citala som aj predchadzajuci prispevok, poviem ti aj ja z vlastnej skusenosti, ze by si s takymto typom cloveka nedopadla stastne. Nejde len o jeho spravanie k tebe, ale aj o jeho postoj k zivotu. Nechce sa zenit, vyhovovalo by ti to? Byt cely zivot len partnerka v cudzom dome a s cudzou rodinou? Skus si to predstavit, celu buducnost s nim.
A ze si nikoho nenajdes, to su take kecy, ze az. Raz pride do tvojho zivota clovek, s ktorym bude vsetko tak jednoduche, ze az nebudes chapat a to bude ten pravy...

jaskolka
20. máj 2022

Toho vola ozaj by si chcela vo svojom živote? Bud rada, a ďakuje Bohu a svätým, že ste sa rozišli. Rozhodne by nijake "prvé upozornenie" nepomohlo, aj keď tetaz máš nostalgiu takú porozchodovu a rozoberás to správa zľava.
Taky človek sa nezmení, to "zo žartu" facka ie je akože čo? Taky humor nech si strčí za klobúk. Manželstvo nechcel, chcel ta nasackovat k mamičke, ktorá by bola vždy na prvom mieste, všetko otacsl, že si na vine ty, a ešte tvrdil, že ty nerozumies vzťahom?A ze už si nikdy nikoho nenájdeš? 🙈🙈
Otvor si sampus, že ti zmizol zo života a ani náhodou neuvažuj, že sa vrátiš k nemu. Keď teda sa máš trochu rada a nechceš mat dokafrany život s blbcom

viestta
20. máj 2022

Ešte ti to napíšem inac. Ten tvoj princ ma komplexov za dva furiky ale neprizná to, že nie je dokonalý a ma chyby. Miesto toho hádže vinu na teba. Za všetko. A ty si mu to zožrala kompletne aj s baliaci papierom. Dosiahol to co chcel, ty si vyčítať, že si spravila malo pre vás vzťah. Tebe on vyčíta, že si okamžite nebalila kufre a neutekala k nemu. A ty sa cítiš vínna, lebo si nebezala ako poslušný psík. On síce nevie spracovať svoje chyby ale dokonale zmanipulovať teba, tvoje rozmýšľanie. Síce ti siahodlho vysvetľoval ako si ho sklamala, ako si jic neobetovala, bla bla bla... A ty cítiš svoju vunu. Nie nie je to nič iné len fura omacok okolo jeho sklamania, že si netancovala ako on piskal. Čistý manipulator, citový vydiera, egoista a narcis. Za takým budeš smútiť? Nie smútiť treba iba za časom, ktorý si vyplytvala s nim. Nešťastná treba byť len z toho ako si sa nechala obviňovať. Zúfalá treba byť z toho, že si ho neprečítala včas. Ale lepšie neskoro ako nikdy.
No a ešte k tomu, že pánko ma paniku z manželstva. Pánko ma paniku akurát z toho, že by to bol záväzok. Jemu by bohovsky vyhovovalo ak by si sa nasťahoval k nemu do domu, možno aj prispela nejak na dokončenie, však prečo nie, aj ty tam budeš byvat. Ale bola by si len podnájomnik bez zmluvy v cudzom dome. S povinnosťami ale bez práv. Ak by k niečomu došlo odišla by si s prázdnymi rukami. On je vychcanec, nie zúfaly a sklamaný z nešťastnej lasky.

naturalgazda
20. máj 2022

Akože keď to tu čítam.......no ty vole.............. som chlap, ale takých chlapov by som sa akoby bál... Ako nejaký psychopati. Byť s mamičkou dospelý človek. Nechcieť si ťa vziať..... Nevidím tam radosť v takýchto vzťahoch.............. ale mentálné s prepačením sračky............
Samozrejme na druhej strane rodinyy by práveže mali žiť pospolu...........viacgeneračným spôsobom, ale nie zvráteným spôsobom. Aj pre opustenie či zanechanie mnohých tradičných činností nastal zvrat a rodina ako štatút je celospoločensky v problémoch.

lindusss2016
20. máj 2022

Pre boha, ved z tvojho opisu znie ten chlap strasne. Takto.. ty ho nrmilujes, inak by si o nom nepisala takto, ale zas niet sa co cudovat, ved je to hrozny chlap. Stavia dom s rodicmi? Kolko ma? 13? Alebo je to dalsi nrzrely styridsiatnik, co sa nedokaze odputst od mamicky? No ocividne ma kvoli tomu aj taky strach zo zenenia, nevie si oredstavit, ze by jeho zivot dirigovali uz dve zeny... A ze ti stale nieco vycital? Zakomplexovany manipulator. Presne takehoto debila som si nasla ako dvadsatrocna 🤦 ja na vsetky svoje byvale lasky spominam krasne, aj ked sa to uz neskor pokazila, ale tohto budem mat uz navzdy za totalnrho neschopneho debila a nechapem, ako som o neho vobec mohla mat zaujem. Aj ty sa, pros ta, posun dalej, toto je cisty looser...

1gramofon
20. máj 2022

Naozaj sa chceš k takému vrátiť? Dobrý človek, vyspelý a milujúci chlap ti takéto veci vravieť nebude. práve naopak, bude ta podporovať, pochváli ta aká si šikovná, aká si pekna a pri rozchode ta nebude ponizovat aby ukázal ako ti bude zle, o koľko si ty prišla... Neprišla si o nič vzácne. Iba by ta ďalej zhadzoval. Z toho co píšeš sa snažil s tebou manipulovať, ale nevyslo mu to a to ho naštvalo. A bývanie so svokrou by asi nedopadlo dobre, takých tem tu bolo veľa, len si nejakú nájdi a nebudeš ľutovať. Chci pre seba to najlepšie, ono to pride

autor
21. máj 2022

Ďakujem za správy, pomáha mi, aspoň keď si to takto prečítam a vypíšem sa z toho trocha... vôbec nemôžem spávať :(
teraz mi ešte napadlo, že keď sme boli prvý mesiac spolu, tak si listoval čo kupoval všetko na e-bay a mal tam takú nočnú košieľku a ja som sa pozerala akurát tiež do jeho mobilu tak mi povedal, že to kupoval kamarátke. Asi ešte pred tým než sme sa spoznali to kupoval, ale zabolelo ma to.
Potom sme spolu vyberali stiahnuté filmy a medzi nimi mal video, na ktorom bola jeho bývalá partnerka, ktorá si na tom videu robila dobre... to mi hovoril, keď sme si začali spolu písať, že ona ho podviedla, že poslala druhému takéto video a on to video má tiež v pc... no a vtedy sme naňho natrafili... bolo vidno jej .... no viete čo.... tak mi povedal takým smutným tónom, že to je to video. ale že on to už mazal, nechápe prečo to tam je :(

vanda323
21. máj 2022

Určite si niekoho nájdeš....
Buď rada, že ste od seba....
Nájdeš si niekoho podľa tvojich nárokov...
A určite niekoho kto nebýva s rodičmi...

andreatytler
21. máj 2022

Joj zlata moja, ani nevies ako si ma potesila ze si to s nim skoncila. Urobila si velmi dobre. Nielen to ze by si mala hrozne byvanie so svokrou ale podla mna je on normalne psychopat... nasilnik, zalubeny do mamicky, manipulator, nechutak. Ziadne dlhodobe vztahy nemal. Neverim.
To ako ti vravel ze si ty mas stale nejake podmienky... no zasmiat som sa musela. Nebol to nahodou on kto ti dal podmienky ako prvy? Byvanie iba u mamicky a zasadne bez svadby.
Tohto chlapa si dobre zapamataj ako odstrasujuci priklad.

loliku
21. máj 2022

Veď ten by tá bil, musela by si robiť čo on povie, všetko by ti kritizoval....nebuď sprostá, ak sa k nemu vrátiš za rôčik tu budeš vypisovať že máš muža tyrana. Veď už teraz tá ako ovplyvnili názormi, už si myslíš že si není schopná mať normálny vzťah, lebo ti to on povedal..... Dievča drž sa od neho ďalej, dobre ti radím. Nájdeš si normálneho chlapa

danica2711
21. máj 2022

dievča zlaté, nič lepšie ako tento rozchod sa ti nemohlo v živote stať. Isteže to teraz bolí, pretože v každom vzťahu boli aj pekné chvíle, ale časom začneš zapájať viac a viac rozum a bude ti jasné, že toto by nebola pekná budúcnosť

katarinka89
21. máj 2022

Taj také som si vypočula aj ja až som tomu začala veriť a predstav si, že keď som toto z hlavy vytesnila- nasla som si o 1000% empatickejsieho a tolerantnejsieho. Je to len zastrašovanie z jeho strany nie strach o teba ze sú nenájdeš ale strach o seba že on si nenájde už takú ako ty ktorá by bola ochotná sa mu prisposobit- co sú vlastne neurobila. Nepočúvajú tie reči.....