Upozornili ste svoju polovičku vopred, čo by nasledovalo po nevere?

domkakvet
14. apr 2023

Ahojte, chcem sa opytat, ci ste svoju polovicku upozornili vopred na to, ze ak by vam bol v buducnosti neverny, ze je koniec?

solange7
14. apr 2023

@domkakvet nie. Keby mi to povie chlap, mrzelo by ma ze mi neveri. A taktiez by som spozornela, ci to nieje nejaky raneny neisty sliedič.

joesvk
14. apr 2023

@domkakvet Určite nie.
To rovno môžeš vymenovať zoznam vecí, ktoré keď urobí, je koniec.
Keď mi dáš facku, keď prehráš všetky peniaze,keď....
Proste,keď to nebude vyhovovať jednému alebo druhému, tak bude koniec.

diewcatqoo
14. apr 2023

Neupozornila a ani on mna. Naco je dobre taketo vyhrazanie? Sme dospeli ludia, inteligencne a emocionalne dostatocne vybaveni na to, ze sme si vedomi toho, ze pokial niekoho milujeme a vazime si ho ako cloveka, tak tam nevera nema miesto. A ak by k nevere doslo, znamena to koniec ucty a lasky, a to znamena aj koniec vztahu.

mon2523
14. apr 2023

Mali sme taku debatu raz, este na zaciatku, ale vyslovene som ho na to neupozornovala. Zaujimalo ma proste, ci by vedel odpustit neveru, ako by sa k tomu postavil. Povedala som mu, ze ja by som take nieco odpustit nedokazala a automaticky by bol koniec, ale to sa tazko hovori, ked clovek v tej situaci este nebol. Neviem, clovek sa velakrat zachova inak ako planuje. Aj kamaratka si povedala, ze by take daco nevedela v zivote odpustit a stalo sa jej to, partner ju podviedol a teraz su svoji.

pribinak
14. apr 2023

Nie. To čo by nasledovalo by mu malo byt jasne z tvojich postojov a svetonázorov

Za partnera si vyberám vyrovnaného a inteligentného muža. Nie pajaca ktorého musím upozorňovať na dôsledky jeho konania

Ani ja by som nechcela zažiť aby má na niečo take upozorňoval, prišlo by mi to ponižujúce

viestta
14. apr 2023

Myslis si, ze tymto upozornenim u neho dosiahnes vernost? Nie, nedosiahnes. Ked bude neverny, tak to skoncis. Ak aj nebude tak moze byt XY dovodov, pre ktore vas vztah skoncit moze. Ci uz z tvojej alebo jeho strany.

toskanka
14. apr 2023

Do vzťahu treba ísť s človekom, ktorý ťa pozná a sám vie, čo by nasledovalo ..... a ak si ťa váži, sa bude podľa toho aj správať.

terry658
14. apr 2023

@domkakvet ja som to definovala hneď na začiatku vzťahu, že pre mňa je nevera koniec a že veľmi dobre poznám anatómiu mužského prirodzenia a vlastním skalpel. Viac nebolo treba dodať. Myslím, že to manžel pochopil 🤣 Mala som vtedy síce len 19 rokov a extrémny hnev na exsnúbenca, ktorý ma podviedol ale v podstate to platí stále 🤣

dilino
14. apr 2023

Nie to sme si nepovedali a ked nie je dôvera vo vzťahu ani by som vzťah nezačinala ale to som ja.Načo sú dobre vyhražky a ultimáta.Bud si verite a budete spolu alebo neverite a vtedy to vyznam nema.Tým že ho budeš obmedzovať špehovať alebo ho podozrievať nič s tým nevyhráš ešte to obráti proti tebe aby ON bol dobrý TY zlá.A rozide sa s tebou.

tmavovlaskakatka
14. apr 2023

Nie, mňa ani nenapadlo, že by mi mal byť neverný.

daniela2202
14. apr 2023

@domkakvet pozri, keď to bude chcieť spraviť- spraví to... aj bez upozornenia

komplikovana
14. apr 2023

Tu nejde o upozornenie, ale skor si to prediskutovat, poznat nazor toho druheho ako sa na tuto temu diva on.

moonlight1210
14. apr 2023

Nie. Su to plane reci. Zvycajne take ultimativne badass vyhlasenia (bude koniec, opustim ta, okamzite odidem,…). Take hrde predstavy, co si myslis, ze urobis, keby…

A potom to pride a ty zrazu zistujes, ze nic z toho neurobis, lebo nevies/nechces/nemozes/…
Ako sa hovori: Ked chces Panaboha rozosmiat, porozpravaj mu o svojich planoch. 🙂

A vobec, preco mam ratat s tym, ze ma podvedie?
Jasne, udeje sa to v deviatich vztahoch z desiatich. Kopec ludi je podvedenych, len to este nevedia, alebo sa to so stastim ani nikdy nedozvedia.
Ale riesit to ma zmysel, az to pride.

levandula7
14. apr 2023

Nie, nemyslím si, že by sa znížil k nevere. Dôverujem mužovi, ktorého som si vybrala pre život. Priečilo by sa mi ho nejak strašiť alebo upozorňovať. Náš vzťah sme na začiatku definovali ako monogamný a to platí.

doriiis
14. apr 2023

Ty to voláš upozornenie a ja to volám citová manipulacia a toxicita.

domak2
14. apr 2023

Si tak predstavujem, že by to spravil, ty by si vyvadzala a on, že čo sa ti robí, ved si ho predsa vopred neupozornila 😅

h2
14. apr 2023

@domkakvet Nie, neupozornila. A ty?

blondiee83
14. apr 2023

Brala som si muza, ktoremu doverujem, ktory bol zrely na manzelstvo a deti a pevne verim, ze ma nepodvedie. A ak nedajboze ano (lebo nikdy nehovor nikdy), potom budeme riesit, co s tym.
Clovek nevie, ako v danej chvili na urcitu situaciu zareaguje, kym sa mu to nestane. Hrdinske reci typu vyrazim s nim dvere, vymenim zamky, u mna skoncil a podobne - su len plane reci a v 95% k nicomu z toho nepride. Takze ja taketo hrdinske reci nemam.
Vyhrazat sa niekomu rozchodom, ked vlastne k nicomu neprislo, povazujem za totalne nevyzrete. Sam muz musi vediet, co riskuje tym, ked zenu podvedie. Ja mozem len urobit vsetko pre to, aby bol nas vztah natolko pevny a kvalitny, aby mu to za ten risk nestalo.

liljana
14. apr 2023

Myslim, ze kazdy vie, ake su nasledky nevery. Ked sa druhemu zacnes vyhrazat, pre co vsetko by si ho hned vykopla. Aby nedosiel k nazoru, ze ked ta vykopne on skor, ci to nebude lepsi napad, ako pocuvat, ako sa ho druhy je ochotny zbavit pri prvej prilezitosti a ktorych vsetkych. Vsetci sme nahraditelni.

falbala132
14. apr 2023

a naco? vsak to je snad vsak vseobecne jasne, ze nevera sa vo vztahoch velmi netoleruje..

svetlonos
14. apr 2023

@domkakvet
Moj vtedy priatel bol dva dni odcestovany. Ja som bola u kamosky vecer, mala narodky. Jej priatel siel k rodicom. Tak navrhla, ze ak chcem, mozem prespat u nej. A smiala sa, nech poviem drahemu, ze som ten vecer spala s niekym inym. Boli sme vsetci 3 kolegovia, poznali sa.
Isla som aj tak domov 🙂 Ked prisiel, povedala som mu co hovorila v ramci srandy, ale ze sa smiala.
Pochopil to cele, ze ved vtip... ale. Ostal vazny a povedal: Keby si ma niekedy podviedla, do hodiny mam zbalene veci a v zivote ma uz neuvidis ani nezistis, kde som.
To nebol vtip ale fakt, jeho postoj k danej teme. A to vedel aj vie, ze sa nemusi ani len obavat. Ziarlivy nie je, to uz neviem co by som musela urobit. Nrma problem, keby som sa stretla s byvalymi kolegami a kolegynsmi bez neho. Ale neveru netoleruje. A ja by som teda tiez nebola nadsena naopak.
Dve zasadne veci som spomenula ako neakceptovatelne - akekolvek nasilie vo vztahu a drogy/ alkohol.
Vychadzalo to z rozhovorov o niekom ci z mojej minulosti. Samozrejme aj z rozpravania smevyrozumeli, kde ma kto hranice. Samozrejme pre nas je, ze nam do vztahu a vychovy rodicia nekecaju a mnoho inych zasad.
Nevuem co sledujes svojou otazkou vlastne 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bylinka25
14. apr 2023

Nie, manžel mi verí a ja jemu, prečo by sme sa zaoberali takým niečim?

danieladeley
14. apr 2023

Jasne, ze som mu to povedala, rozoberame vsetky mozne temy z kazdej strany, neveru tiez. On vie, aky mam k tomu postoj, ja viem o jeho nazore. Niekedy ked sme jeden alebo druhy prec, doberame sa, ci sme boli verni, lebo ak nie, tak vie, co nasleduje . Ale v ramci srandy. Skor som prekvapena kolko zien sa tu tejto teme vyhyba.

zanka777
14. apr 2023

@domkakvet jasneee povedala som mu že ak mi bude neverný je koniec on si to vzal k srdcu a nebude mi neverný nikdy lebo som ho dopredu upozornila ako to dopadne..... Pre Boha živého veď to je choré čo sa pýtaš..... Jasné
.... Normálne sa s prepáčením poserie lebo si mi jasné dala najavo že bude koniec....a už ťa nepodvedie!.... Ak ťa chce podviesť tak to urobí aj keby si mi 1387 x denne prízvukovala že ak to urobí bude koniec........ Nemysli si že nastavením svojich hraníc ovplyvnis jeho rozhodnutie...... ☝️😏

karolinakr
14. apr 2023

Preto muži zatlkaju, lebo vedia, žeby nasledoval koniec..Keby nie, tak sa s neverou partnerke i pochvália

karolinakr
14. apr 2023

Ja zas nechapem, ako može žena odrezat mužovi penis po nevere..Tam už je silné majetnictvo..Žeby som až tak nieko lubila?

karolinakr
14. apr 2023

@domak2 😆

maxalla
14. apr 2023

Mne to pripada uplne normalne rozpravat sa s partnerom aj o takychto temach. Ale asi nie formou nejakeho vyhrazania alebo upozornovania. Skor ako sucast spoznavania jeden druheho. To samozrejme neznamena, ze sa nazory nemozu casom zmenit.

panelacikova
14. apr 2023

@domkakvet neupozornila. ale normálne v rámci rozhovoru o nevere (vo všeobecnosti ako o jednej z mnohých tém v živote ľudí) mi on slušne povedal, že absolútne to nemieni robiť. ale ak by pochybil, povedal by mi to, lebo mi nedokáže klamať. ja som mu na to povedala, že či by mi to povedal napriek tomu, že už by som nedokázala s ním fungovať.
a v podstate sme si vyjasnili, že takto by to bolo aj opačne. tiež by som mu nedokázala klamať a on by už tiež potom so mnou nedokázal fungovať.
práve preto som presvedčená o tom, že k tomu ani nedôjde 😀