Posunutie vzťahu

25. mar 2023

Ahojte.. včera sme mali s priateľom tretie vyrocie, z toho skoro tri roky spolu aj zijeme. Dufala som, ze ma poziada o ruku.. nestalo sa tak a tak som sa ho spýtala že ako to vidí. Povedal mi že sa ženiť teraz nechce ani najbližších pár rokov to riešiť nebude, ale že raz určite. Že keby so mnou nechcel byt tak nie je a či si myslim že by sme boli spolu keby so mnou nerata do buducna. Ja by som sa rada niekam posunula, veď zijeme spolu tri roky a pozname sa veľmi dobre. A mrzi ma to, pretože sa bojim že k tomu ani nikdy nepríde. Aký máte vy nato nazor?

gejb
25. mar 2023

Koľko máte rokov? Tri roky zas niesu az tak veľa ...

autor
25. mar 2023

@gejb obaja mame 27

syslik81
25. mar 2023

a co deti? na tie ma aky nazor.. mladsi uz nebudete .. nie kazdy po svadbe tuzi ,ale mali by ste si to vydiskutovat-ked on povedal nazor ze este nie-ty si mala povedat ze ty uz by si aj chcela .. a najst kompromis ... nesmies len ustupovat ale i si presadit svoj nazor

54tinka54
25. mar 2023

To že by si sa rada niekam posunula znamená, že zásnuby, svadba, deti, ak tomu dobre chápem? On sa ti jasne vyjadril, že najbližšie roky sa ešte ženiť nechce, otázne je, ako to má s deťmi, či sa teda tiež automaticky odsúvajú až po svadbe alebo by mohli prist aj skôr. Lebo niektorí ľudia sú nastavení tak, že pre život svadbu nepotrebujú, roky žijú s partnerom a vychovávajú spolu deti, ale teda svadbu nemajú ako prioritu. Možno že tvoj partner to berie takto, ťažko povedať, ty ho poznáš a toto by ste už po troch rokoch vzťahu mali mať vydiskutované, aby ste vedeli, na čom ste. Ak je pre teba svadba dôležitá a pre neho nie, treba hľadať kompromis.. lebo ti to povedal dosť sebecky, že on to najbližšie roky nemieni riešiť, ale na teba a tvoj názor ako keby nepozeral.

pribinak
25. mar 2023

No a povedala si mu svoju víziu? Aj to že chceš nejaký posun vo vzťahu? Napr. založenie rodiny…..a že ak chce s tebou rodinu že je pre teba dokezite manželstvo

Rozoberali ste nejaké plány do budúcna ?
Lebo hento čo povedal je take všeobecne bla bla bla a ….

autor
25. mar 2023

Ja zase deti bez svadby nechcem, ale tie nechce tiež pár rokov

reanda
25. mar 2023

nechce sa zenit? a co pre neho znamena sa ozenit? ved uz spolu zijete - to ako keby uz zenaty bol.. a ked teda tvrdi, ze s tebou rata aj do buducna, tak aky je rozdiel v tom, ci sa ozeni teraz, alebo az o par rokov?

ninka99865
25. mar 2023

Chlapi 🙄 musíš si to s ním priamo vydiskutovať, že ty sa už cítiš na to niekam sa posunúť a uvidíš ako zareaguje. Riešili sme niečo podobne a tiež som sa nečakala 😅

diamondsspaces
25. mar 2023

Za tri roky ste sa spolu nenaučili komunikovať? Rada : neberte sa a už dupľom si nerobte deti, keď si neviete vydiskutovať takéto jednoduché témy/problémy.

katarinka89
25. mar 2023

@reanda možno táto divoká doba žiť bez zväzku mu zabezpečuje pocit slobody- kedykoľvek vzťah ukoncit

diamondsspaces
25. mar 2023

@katarinka89 myslím si , že skôr si jej chlap uvedomuje ,že byť tri roky vo vzťahu je málo na záväzok na celý život.

mircalla
25. mar 2023

Asi taky, ze dalsia co trapne zobre chlapa, aby si ju vzal. Ziadna hrdost? Neviem, dnes asi bezne, ze manzelstvo iniciuju zeny

reanda
25. mar 2023

@katarinka89 v dnesnej dobe sa da vztah kedykolvek ukoncit, aj ked je clovek zenaty/ vydata.. akurat je s tym trochu viac komplikacii, ze treba vybavovat rozvod, ale inak v tom velky rozdiel nevidim..
ja sa ale cudujem zenam, ktore si zakladaju na svadbe, zasnubach a ziadosti o ruku, preco teda idu s tym chlapom byvat uz bez toho..

reanda
25. mar 2023

@diamondsspaces vazne? 😀 no myslim si, ze ked niekto nedokaze spoznat toho druheho za tri roky, tak ani dalsie tri mu nic negarantuju 😀

diamondsspaces
25. mar 2023

@reanda je to z časti výchovou ,ak od malička bolo deťom ukazované , že nájdu si muža, on si ich hneď zoberie, urobí im dieťa, oni budú doma a muž v práci zabezpečovať rodinu , tak to chcú aj oni bez toho aby vôbec toho človeka lepšie spoznali. Chcú len to ,co chceli ako deti. Tieto ružové okuliare som si dala dole z hlavy ako 17 ročná a bola to jedna z najlepších veci aké som kedy urobila .

reanda
25. mar 2023

@diamondsspaces nechapem, ako to suvisi s tym, ze autorka s tym muzom zije tri roky.. nezobral si ju hned, ani jej hned 'nespravil dieta', ani ona nie je doma a on ju nezabezpecuje (teda predpokladam) .. ci myslis, ze ona cele tie roky sedi doma v kute a caka kazdym dnom, kedy uz pride ta svadba a uz sa jej zacne plnit ten sen, ci ako?

gabrielikta
25. mar 2023

Keď nechce svadbu,nechce dieťa,zbal sa a odid od neho.Pretoze on keď bude chcieť mať deti spraví si ich aj 50tke,ale ty v 50 rokoch mat deti nemôžeš. Rozmysli si to,kým si ešte mladá.

deedol
25. mar 2023

ine riesenie ako rozhovor vas dvoch neexistuje. obaja by ste mali povedat, ako vidite nasledujuce roky, a dohodnut sa na nejakom kompromise. ak sa nedohodnete, tak to nema zmysel dalej predlzovat. niekto sa zeni po roku, niekto po troch, niekto po 10, niekto vobec. niekto chce mat deti v 20, niekto hned po VS, niekto v 30 a niekto vobec. ale to je vsetko na vasej dohode.

matkahelka
25. mar 2023

@diamondsspaces a kolko ROKOV je dost? 5-10-15? lebo je tu x diskusii, kde su zeny vo vztahu dlhe predlhe roky, uz maju aj deti a chlapi sa k svadbe nemaju. aj ja mam take zeny v okoli, co su decka uz na ZS a otcovia ich deti si este vzdy nie su isti, ci ta zena je ta spravna 🤦‍♀️ ach jaj. bavime sa o 27 rocnych ludoch, nie o 18. ak si chlap nie je isty po 3 rokoch, nebude si isty ani po 10, lebo to je taky typ. esteze si moj muz bol isty po roku a takmer 15 rokov zijem v stastnom a harmonickom manzelstve.

zuzana9393
25. mar 2023

Kamoška takto chodila s jedným 8 rokov. Čakala a čakal...potom to vzdala. Má 36 rokov, silnú cukrovku a je sama. Keby ho poslala do hája po 2-3 rokoch mohla už mať rodinu... Asi toľko...

deedol
25. mar 2023

@matkahelka co ja viem, podla mna je to individualne. my sme boli spolu 10r, ani jeden z nas sa nechcel zenit/vydavat, potom sme sa zacali snazit o dieta, a ked sa podarilo, tak sme sa vzali, cize syn sa narodil uz v manzelstve (zdalo sa nam to pravne jednoduchsie, ani jeden z nas nie je ktovieaky romantik :D) je to vzdy o prioritach a o dohode 🙂

ivangeline
25. mar 2023

Smutne.

sense
25. mar 2023

Ty poznas jeho nazor ba manzelstvo. Pozna aj on ten tvoj, ze ty tuzis po manzelstve a rodine?

luciaaaaa
25. mar 2023

@diamondsspaces uz davno som tu na koni necitala vacsiu koninu. Ze 3 roky ak s clovekom zijes je malo na spoznanie sa. A kolko rokov je podla teba optimalne? 10? Ved maju pred 30, nie su to cerstvi dospelaci. Ja mam prave vo svojom okoli kvantum prikladov, kedy tie dlhotrvajuce vztahy boli jednoducho "prechodene" a nikam sa neposunuli, lebo zeny z roka na rok cakali a chlapi to z roka na rok odkladali. A potom si nasli inych partnerov a cakanie potrebne nebolo.

reanda
25. mar 2023

@deedol mozes mi vysvetlit, ako sa da zaroven 'nechciet vydavat' a zaroven sa s muzom snazit o dieta? lebo pre mna je to proste nepochopitelne.. ako fajn, ked to vezmem z pohladu, ze svadba nie je pre mna dolezita, tak ok, ale ja chapem 'nechcem sa vydavat', ako nechcem toho muza za zivotneho partnera.. tak preco potom s nim idem plodit dieta??

katarinka89
25. mar 2023

Pokiaľ je chlap zaľúbený a presvedčený, že ťa ktorá stojí po jeho boku, tak si ju vezmem aj po roku, polroku, mesiaci......

deedol
25. mar 2023

@reanda nechceli sme mat svadbu ani jeden, co je na tom nepochopitelne? ziadne hostiny, ziadne biele saty atd.
potom sme sa vzali, lebo je to jednoduchsie z pohladu otcovstva, dedenia a inych praktickych (pravnych) veci.
pre mna sa svadba alebo manzelstvo nerovna tomu, ci chcem niekoho za zivotneho partnera.
samozrejme, ty to mozes mat inak, len nechapem, preco ja by som to nemohla citit inak ako ty. ci vsetky musime byt rovnake? 🙂

matkahelka
25. mar 2023

@deedol v prvom rade je pre mna nepochopitelne snazit sa o dieta s niekym, kto nie je moj muz (a s romantikou to nesuvisi), po druhe si neviem predstavit fungovat s niekym vo vztahu 10 rokov "len-tak", v pripade, ze sme dospeli. ine je byt s niekym 10 rokov od 16-18 rokov, ine byt s niekym 10 rokov od 25 a po 10 rokoch sa zacat snazit o dieta 🤦‍♀️ a po tretie, autorka tohto prispevku sa posunut chce, to je ten rozdiel oproti tebe. tebe to 10 rokov vyhovovalo, jej to po 3 rokoch vyhovovat prestava.

lenkacanigova
25. mar 2023

Pozri poviem ti ako to bolo u mňa,s exom sme spolu boli 8 rokov a stále bola nejaká vyhovorka prečo nie,nie logický dôvod ale vyhovorka,raz neboli peniaze potom nebol čas, potom traposina ze aj tak nevie tancovať tak som to ukončila.po case som spoznala muža a raz pri telke kde akurát ukazovali svatbu som sa opýtala či sa chce ešte raz oženiť, už bol raz ženatý a on povedal hneď áno. Do pol roka bola svatba, dokonca sme ju zorganizovali tak aby sa netancovalo,resp.tancoval ten kto chcel. Takže mne osobne by sa to čo povedal tebe zdalo ako drzhubuvyhovorka.
na

matkahelka
25. mar 2023

@katarinka89 PRESNE TAK!