Ahojte, potrebujem to len zo seba dostat..citim sa strasne osamela v manzelstve. Manzel je fajn chlap, zodpoveny, mily, stara sa o nas, vlastne o rodinu, o mna ako o zenu nezakopne, pride len ked ma potrebu🙄 dost mi tym znechutil intimnosti, prestali sme sa rozpravat, ked tak len o detoch, o nakupoch a vareni. Nemame na seba vobec cas, ak aj ten cas sa najde travi ho pred telkou,pred xboxom,kuka film alebo je na fb. Citim sa strasne smutna, odmietana, prazdna. Mam pocit,ze ho uz ani nemiluje😔je toho viac, vobec neviem ako moje pocity opisat, mame dve deti, sme spolu 18 rokov.
Normálne to je ..ako píšeš stará sa o vás dobre tak potom možno je unavený . My ženy chceme aby chlapi nam dávali najavo stále lásku nejako,my sme už raz také .
Aj ja som si myslela že to bude stále rovnaké ..ale idú roky a áno viac sa staráme o rodinu o deti v prvom rade
Myslim si, ze je v poriadku, ak ma kazdy aj svoje zaujmy a oddychuje sam svojim sposobom. Ked riesite deti, spolocny zivot, obedy a intimne zijete, nie je dovod, aby si sa citila az taka vnutorne prazdna a osamela. Chybu hladas vo vztahu tvojho manzela k tebe, ale mas aj predstavu, co by sa malo zmenit? Podla mna mate vztah vporiadku. Ak sa ale citis zle, povedz mu to a aj to, co by si chcela zmenit, ak mas predstavu...celkovo by som ale dovod hladala inde, si osamela, mozno len vela zmien v tvojom zivote, deti odisli, alebo uz travia cas same, do toho ta kriza, aj praca...socializuj sa ak to potrebujes, alebo zavolaj detom, kup si domaceho milacika, rob co ta bavi...
Normálne - no aj keby bolo, nechcela by som taký vzťah.
@madeline1 asi som sa zle vyjadrila, nas vztah vobec nie je v poriadku
A ty chceš čo - napraviť vzťah, skončiť to, radu ako v tom žiť naďalej?
a prečo si nepozriete spolu film? prečo pozerá sám?
ako ste mentalne nastaveni? nie si nahodou ty skor na "abstraktnosti", kym muz skor na "trivialnosti"? predtym ste mali spolocne temy - filmy, knihy, turistika, sport, (viera)?... a zmizlo to, alebo ste sa brali z cistej lasky a jednoducho nie ste uplne "porozumenim na jednej urovni"? mozno potrebujes viac nejakej "spriaznenosti" na dusevnej urovni ako manzel... ale to neznamena, ze ta nelubi, len mu skratka staci ako prejav lasky, ze sa o vas stara a zabezpecuje vas (a nebije ta, neziarli, nenadava)... nepocituje potrebu nejakeho "muckania" a zverovania sa...
(napr. mam kamosku, ktora sa s manzelom brali dost mladi, lubili sa, mali deti, akosi to islo... ale ju napr. zaujimala historia, knihy, a veci tohto typu, kym on skor sport s kamosmi, nejake knihy a kultura nula... a tak ako deti odrastli, akosi po rokoch sa citili nakoniec jeden aj druhy nepochopeni a nezaujimavi pre tu druhu stranu) 😔
@ckocka radu ako v tom zit
@bmuller chyba mi ta spriaznenost. Neviem co robit.. neviem ci to ci citim je kriza alebo koniec nasho vztahu
Tak neviem či tu budem dobrý rádca, to by som ja nedokázala.
-Žiť si plnohodnotne svoj vlastný život, manžela brať iba ako spolubývajúceho.
-Nájsť si priatela/milenca, ktorý uspokojí aspoň trocha citové potreby.
-Rezignovať na partnerskú lásku, žiť pre rodinu, deti.
Ja by som si nevybrala ani jedno.
@ckocka presne ani jedno, ani ja..tak co mam robit?sama pochadzam z rozvratenej rodiny.. viem co to urobi..
Urobí to horšie ako to čo prežívaš?
@ckocka neviem, trva to uz 7 rokov.. uz nevladzem takto zit.. som z toho unavena.
A manzel vie, ako sa citis ? Co na to vravi ?
Povedala si mu niekedy konkretne, co a ako potrebujes, aby robil ?
Chlapi si to nedomyslia. Pozri knizku Pat jazykov lasky. Pripadne citajte spolu. Mozno mate len odlisne jazyky lasky, treba sa naucit rozpravat tym partnerovym "jazykom" 😊
My sme mali tiez podobny problem ako popisujes, ale sme sa vela o tom rozpravali, riesili....sme spolu 17 rokov a sme stastnejsi ako na zaciatku😊 chce to obojstrannu vôľu a snahu. Drzim palce !
Kto by nebol. A báť sa zásadného kroku je tiež normálne. Ale potom sa ulaví.
@kayyaa ani rozpravali milion krat, un ho chyba vola, on nic pre ten vztah nerobi, vravela som mu co mi chyba,, aj ten test z knizky ktoru spominas sme spravili, vie moj jazyk lasky, ale nedava mi, lebo on to nevie, mi povie..
A čo fungovalo na začiatku, čo vás spájalo?
Asi kriza, aj stredneho veku u vas oboch.
Viem, vnimas svoj vztah ako nefungujuci, no podla mna je vporiadku. Manzelovi nedavaj testy z knizky, je to chlap a je spokojny...lubi ta, ale nepotrebuje na tebe vysiet, bud za to rada. A ak tak velmi potrebujes zdielat viac aktivit s nim, ak ti nestaci, ze ste spolu pred telkou, jeden si cita, druhy sleduje tv, chodte sa prejst niekam do prirody, kupte si psa a vencite, pripadne robte nejaky sport, ak vladzete... Zaroven ty sama aj bez neho si vypln svoj cas, pripadne vyskusaj psychoterapiu, sv omse, jogu...on predtym iny nebol, myslim, ze len ty si mala viac povinnosti a dni bezali rychlejsie, do toho mozno teraz hormonalna nerovnovaha.... o konci vasho vztahu neuvazuj, mate sa radi....chyba nie je v tvojom muzovi...jeho dobre vlastnosti, ktore si vymenovala su dolezite...vacsiu spriaznenu dusu by si v inom nenasla, po x rokoch bud rada, ak si viete citat myslienky. Urcite neurob nieco, co by si lutovala len preto, ze sa sama vo svojom vnutri necitis dobre. Skus radsej terapiu, je to krok ako vyriesit tvoje pocity.
- jemu nieco vo vasom vztahu chyba, alebo je spokojny? potrebuje aj nieco hlbsie, alebo mu staci taka rovina vasho manzelstva?
- a v zaciatkoch ste boli aj v niecom spriazneni ci len blaznivo zalubeni?
... lebo ked ste nemali vela spolocneho ani v zaciatkoch, tak tazko teraz na nieco nadviazat...
ale neskusili ste aspon nieco robit spolocne - vylety, prechadzky, sport, filmy, zabava, spolocne zazitky, aktivity? lebo tazko len tak "z nicoho" vycarovat "nieco", lasku...
Prežila som to isté. Nemáš prečo zostávať. Jediná výhoda je ekonomické hľadisko, inak absolútne nič. kvôli deťom, nemá zmysel zostať. Ak máš dostatok financií, začať nový život a dať si šancu nájsť skutočný vzťah, nie iba manželstvo na papieri. Si osamelá, lebo je to realita. Ten muž Ti nič nedáva. Buď sa zmieriš s tým, že kvôli bývaniu alebo peniazom budeš žiť praktický sama alebo sama už si, si zariadiš nové bývanie a môžeš hľadať lásku. Nájsť nový fungujúci vzťah bude tiež ťažké a nemusí sa to podariť, ale máš aspoň šancu, takto nemáš ani to.
Este raz precitaj co si tu napisala. Mas dobreho muza a riesis hovadiny. Motyle v bruchu a spriaznenost prenechaj 15tkam a zacni sa chovat ako zrela zena. Nezakopne o teba? Ber kabelu a odprac sa na tyzden na dovcu s kamoskami a hned bude inventar chybat. Bud trochu mrcha a prestan sa lutovat, ries si svoj zivot a ako ti tu uz poradili, najdi si nejake zaluby, aktivity. Muz, ked vidi, ze zena na nom visi, tak sa este viac stiahne. A ked s tym neprestanes, o rok tu budes vypisovat, ze ma milenku, ak ju este nema. Jeho nezmenis, ale mozes zmenit seba a potom sa zmeni aj on. Rozhovory nepomahaju. Chlapi chapu len ciny.Drzim palce.
@nnnuuunnn ano presne, si to vystihla
Baby, niektore ste to zle pochopili, ja mam aktivny zivot, my spolu v podstate vychadzame, len nemame medzi sebou to puto, co sme mali, proste zijeme vedla seba ale nie spolu, ma aj svoje chyby, napriklad vsetko co mu poviem bere ako kritiku na vlastnu osobu, vzdy sa barani utokom, alebo obhajobou, kazdy rozhovor uplne banalny konci hadkou, lebo sa v tom neakym sposobom najde. Na dceru nonstop zvysuje hlas, nema aboslutne ziadnu trpezlivost, netravi s nimi ani so mnou cas..inak neviem odkial ste nabrali, ze sme v strednom veku a mame odrastene deti😁😆
To tu nepochopia tie, čo tým neprešli. Oni vidia, že nemáš problém. Ale ja viem, ake to je.
@nnnuuunnn odisla si?
Áno
Rada ako v tom zit proste neexistuje, lebo aj tak sa dostanes do bodu, ked ti to tak prelezie cez hlavu, ze to budes chciet skoncit. Bud svoj vztah napravite alebo bude asi lepsie, ak sa ho proste vzdas a pojdes svojou cestou