Odišla som zo spoločnej spálne

vanda323
14. mar 2022

Dievčatá, veľa z Vás ma pozná, viete že sa liečim , mám psych.tazkosti.
Ale k veci. Odišla som zo spoločnej spálne... dôvod? Sama neviem , som vystresovaná a vo vnútri nepokojna. Je mi lepšie keď spím sama. Manžel je smutný, trápim ho...ja neviem čo sa deje somnou ale vo vnútri ako keby kričím a nikto ma nepočuje...

miadi
14. mar 2022

Myslis ze on to mà lahke? Ty si priliz zamerana na seba. A neber to v zlom lebo si zlaticko ale zit stebou nemusi byt med lizat. Takze sup spet do spalne mate 4 deti tak by som sa sakra snazila nech nam to vydrzi .Naco ho trapit Ved on ti pomoct nedokaze.

vanda323
autor
14. mar 2022

@miadi Ahoj, ja to vôbec neberiem v zlom, práveže si uvedomujem že život somnou je ťažký...vieš čo mu povedal že mi nerozumie...dal mi prečítať správy čo si píšeme a fakt som sa rozplakala , píšem mu tam ako ho ľúbim....a o niekoľko správ ďalej ako ho neznášam a že nemá chodiť domov že sa chcem rozviesť no ťažké psycho

kacena4
14. mar 2022

neviem ako si na tom zravotne ale ak by ti to malo pomoct chod na liecenie do nemocnice oddychnes si das sa dokopy a ked prides moze byt lepsie drzim palceky

ibrunova
14. mar 2022

@vanda323 moja, to mi je ľúto. Neodkladaj lekára, zver sa aj manželovi, nech ťa podporí. ❤️

miadi
14. mar 2022

@vanda323 chudak 😒trpite obaja kazdy trochu inak, on nezazil to co ty nemal take psychicke problemy on Ta nevie pochopit. Ani to od neho nechci. On Ta podporuje tym ze je stebou stara sa o vasu rodinu. Pochopenie hladaj u odbornika.

kikajavor
14. mar 2022

Začni riešiť seba ale po psychickej stránke a hneď! A rovno psychiater…nič v zlom ale…urob to pre svojho manžela a deti, lebo len oni koli tebe musia a budu trpieť. Liečiť sa na toto nie je žiadna hamba, teraz je toho velmi veľa. Urob to pre nich držím palce ❤️

kikajavor
14. mar 2022

Aha asi si sa už liečila alebo liečiť prepáč nepoznám tvoj príbeh ale držím palce ❤️

0silvia0
14. mar 2022

@vanda323 povedz si sama v sebe, ale uprimne za co ho trestas? Viem, ze ho lubis, ale bud k sebe uprimna. Najdi tu odpoved v sebe, co mas navonok spracovane, ale zerie ta to zvnutra?

miadi
14. mar 2022

Ono ze sa od neho odtahujes vravis ze ho nenavidis po vyznani lasky.. on je tiez len clovek s jednou trpezlivostou. A to co mu robis je psychicky teror prenho. Chapem ze to nevies ovladnut no snaz sa! Lebo takto vas zivot bude len tazsi. Popripade to nezvladne viac on a odide. A nikto ho nebude za to vinit.

pribinak
14. mar 2022

@vanda323 och zlatko, toto je zle. Zajtra volaj psychiatrické

marcellka32
14. mar 2022

Ja len, že možno sa dá kontrolovať, čo mu povieš,..lebo aj chlap má len jedny nervy a trpezlivosť

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lintu
15. mar 2022

Niekedy pomôže aj denníček, kde dáš zo seba tie najškaredšie veci von. Ľuďom sa nedá vždy povedať, čo si naozaj myslíme, no pri takejto psychohygiene sa môžeš vyriadiť akokoľvek len chceš.
Materská depresia inak nič?

vanda323
autor
15. mar 2022

@miadi Je mi ho naozaj ľúto....nechápem samú seba keď príde také to vytriezvenie

vanda323
autor
15. mar 2022

@lintu Myslíš si že mám začať písať nradswj a nepovedať to teda nahlas?

vanda323
autor
15. mar 2022

@zoro9836 Občas sa cítim ako keby som bola v inom svete ,..takom rýchlom...a potom príde vytriezvenie chce sa mi plakať...a chcem ho objať a povedať mu že to bol skrat.
Večer sme sa rozprávali povedal mi že ako keby sama neviem čo chcem že on sa kľudne.moze zbaliť a ísť preč ak chcem lebo poobede som vrieskala aby vypadol z domu ale že čo bude ďalej či sama zvládnem deti , potiahnuť domácnosť atď....tak som si to uvedomila že nie nezvládnem to....a pýtal sa ma že čo takto utuzujem manželský vzťah že spím inde...nevedela som mu odpovedať ja ani neviem prečo som sa presťahovala do inej izby

vanda323
autor
15. mar 2022

@marcellka32 Ale ja to neviem kontrolovať ja viem že je to hrozné ale fakt neviem musím to povedať dať von zo seba

vanda323
autor
15. mar 2022

@pribinak Teraz sedím v izbe kde chodím teraz spávať a je mi to hrozné ľúto, najradšej by som ho šla.zobudit a ospravedlnila sa mu...ale presne viem čo mi povie že Prepáč je len slovo že on už chce vidieť skutok...

vanda323
autor
15. mar 2022

@0silvia0 Ja neviem , čítam si tvoju otázku dookola a neviem vôbec na ňu odpovedať...čo má žerie z vnutra neviem. Som nervózna že sa mi toto stalo že som ochorela psych. Že prežívam taký nával emócií, naposledy keď som bola sama doma rozbila som tv.....strašne sa mi uľavilo len manžel mi povedal že nemôže stále kupovať nový tv za 600 eur aby sa mne uľavilo...ja viem že ma pravdu...ale neviem ako sa filtrovať...štve ma.ze nemám žiadne koníčky neznášam les .....chodiť do lesa....nemôžeme chodiť na dovolenku lebo ja nepôjdem.nikde na wc....ja na našej chate odmietam ísť na wc....nechápem prečo kedysi to bolo iné normálne sme.chodili všade....

vanda323
autor
15. mar 2022

@kikajavor Ahoj, áno ja sa už liečim len asi toto už ide úplne cez...

andreatytler
15. mar 2022

@vanda323 Mala si pred par mesiacmi babatko. Urcite je tam este vela tehotenskych hormonov a ty nie si uplne sama sebou.
Ak sa uz dlhsie liecis a zda sa ze sa to zhorsuje, zmen lekara.
Ja ked som sa par krat odstahvala zo spalne, tak to bolo vzdy koli obrovskemu hnevu ktory so citila voci muzovi. Nemas to tak isto? Nehnevas sa na neho za nieco?

miadi
15. mar 2022

Urcite ho nebud ospravedlnit sa mozes rano, Jednoducho sa snaz nepisat mu sms ked sa citis zle. To je dost sila rozbit tv a citit pri tom ulavu. To Musis mat v sebe nejaky mega potlacany hnev alebo co. Skusila si rubat drevo sekerou? Zeby si spojila prijemne s uzitocnym ?

andreatytler
15. mar 2022

@miadi Ano, aj ja vravim ze to je hnev. Hnev na muza alebo sama na seba.
@vanda323 Vyskusaj box... kedze sa ti ulavi ked do niecoho mlatis, tak skus mlatit do toho vreca a zaroven si aj zacvicis.

patus_2
15. mar 2022

@vanda323 nájdi si terapeuta, ktorý ťa naučí pracovať s hnevom. Ak už máš terapeuta, tak ho zmeň, lebo zrejme niečo nefunguje...

canany
15. mar 2022

@vanda323 ahoj, na MK je par mamiciek, ktore vnimam a citam a ty si jedna z nich, obdivujem ta ako ides zivotom, zemas tak uzasneho muza, ako sa staras o 4 deti, citala som co si zazivala na skole. Psychika je svina, mala som priatela, co mal schizofreniu. Vykyv hormonov v mozgu dokaze narobit vela zla. Bral lieky, aby potlacil velky priliv hormonu, ktory mu sposoboval stavy schizy, nepamatam si uz, ktore hormony to boli, vtedy som mala o tom vela nastudovane a chcela mu pomoct, ale u neho boli problem cigarety, ktore mali zas opacny ucinok a hormon zvysovali a samozrejme jeho rodicia, ktori so mnou nesuhlasili a on pocuval len ich. Skoncit s fajcenim nedokazal a bol v bludnom kruhu. Nasla som na nete vela informacii k jeho ochoreniu, len zaklad je, spravne ho diagnostikovat a potom sa popri liekoch da pomaly prechadzat aj na prirodnejsie preparaty. Len clovek musi chciet. Dnes sa nemusime spoliehat len na liecbu od lekara, s ktorou je vsak dovre zacat v najhorsich stavoch. Na nete mame vela moznosti si najst informacie a skusenosti aj inych ludi.
Neviem ci beries aj nejake vitaminy? Bola si tehotna, porodila, dieta ti odobralo, v potrave sa uz nenachadza tolko vitaminov, tak treba doplnit vitaminy, hlavne take, ktore maju vplyv na mozog. Zial cele moje poznamky co som mala som dala expriatelovi.
Co sa tyka tvojho hnevu, ja ked som mala taketo stavy z roboty, uvazovala som nad boxom, vytrieskatten pytel a ukludnit sa. Pises, ze nemas konicky, nemusis hned do lesa, kazdy vieme vypnut inak, len treba najst pri com vypneme a zrestartujeme. Mna tiez nebavia konicky, co tu prezentuju, kniha, varenie, sitie, hackovanie. Jednoducho som ina. Aj v 40tke si zahram PSko niekedy aj pol dna, ked nemam deti doma, na bicykli slalom medzi ludmi v meste mi da viac ako ist na nom po lese. A moja topka vozenie sa v aute, na odlahlych miestach to aj vytocim a snivam si zajazdit si na slovakiaringu, len si musim kupit prilbu a dat si par lekcii.
Pouvazuj nad niecim takymto, co by ta vyplo z beznych povinnosti, napr das si par lekcii boxu v telocvicni, kde ta naucia techniku a potom mozes mlatit pytel aj doma, je to lacnejsie ako tv. Alebo nejaky neobvykly konicek
Velmi ti drzim palce

aaao
15. mar 2022

@vanda323 uz ti to pisem druhy krat, nechaj sa hospitalizovat, nastavia ti liecbu, manzelovi dokazes ze svoje problemy riesis. Oddychnes si aj ty aj on.

miadi
15. mar 2022

@andreatytler nemusi to byt hnev nanho.. jedine zeby ju volakedy podviedol .. alebo bola ako dieta zneuzita. Nieco velmi silno potlacene ..Asi by mala zmenit psychologa alebo lieky. Alebo len nema spravne zistenu diagnozu. Toto nie je poporodna ci predporodna depresiia toto je nieco vaznejsie.

panelacikova
15. mar 2022

@vanda323 ahoj, už si porodila? 🙂 no a k tvojmu problému, nemôže ísť o nejakú debilnú depresiu po pôrode? akože OK to zrejme nie je. ak ide len o to, že si oddýchneš (lebo napríklad chrápe), to chápem, ak ide o to, že ho zrazu nechceš vystáť, tak určite nejaký psychológ

panelacikova
15. mar 2022

@vanda323 ešte sa dívam do profilu, kedy vlastne prišiel drobec na svet? ak tomu dobre rozumiem, tak to bolo podľa profilu 2.2? čo je prakticky presne 6 týždňov a ty možno nie si ešte dostatočne pripravená..... o čo ide v tej spálni? len o to, že spíte alebo by rád mal už ťuťu muťu? lebo ak to druhé, tak neviem, predsa len si po pôrode a mal by to chápať. plus možno máš v podvedomí nejaký strach, že budeš piatykrát tehotná a že to nezvládneš? netuším, len dedukujem 🙂 v každom prípade by to dobrý psychológ mohol rozlúsknuť