Menia sa ženy po 30tke?

samanthicka
6. dec 2022

Ahojte žienky, čoskoro budem mať 30 rokov mám dve deti a som vydatá. Veľa počúvam od ľudí, že ženy po 30tke sa menia majú iné zmýšľanie správajú sa inak. Vraj menia sa. Je to pravda?

majlo1234
6. dec 2022

Zeny sa podla mna menia po detoch. A kedze to casto byva okolo toho veku, asi sa to myli😃

viestta
6. dec 2022

Vekom a skusenostami sa kazdy meni, je to prirodzene. Ale zas po oslave 30. narodenin nepride nejaky dramaticky zlom, nemusis sa obavat, ze sa zobudis a budes uplne ina.

violet3
6. dec 2022

@samanthicka Mňa po 30 tke začali bolieť kríže, tiež sa rýchlejšie unavím 🤷‍♀️ ale som tiež rozumnejšia 😅

zobaka
6. dec 2022

ja som bola kedysi veselsia, ale uz mam davno po 30tke, vekom som smutnejsia, zaroven vela veci vnimam inak, myslim, ze zivotom sa clovek meni a je to prirodzene, zazitky a okolnosti na nas vplyvaju

danieli
6. dec 2022

Meni nas zivot, skusenosti a zrucnosti, ktore ziskas len vekom, uz si uzivam zivot ovela viac ako kedysi, ovela viac rozumiem co znamena zdravie, kopec veci mi uz nedvihne obocie ako kedysi a takto je pre mna zivot krajsi uzasnejsi farebnejsi a stretavas aj viac dobre naladenych ludi

vanesenka
6. dec 2022

@zobaka ja to mam presne tak isto ...kto ma poznal niekedy vďaka tomu čo som si už zažila by neveril ako sa teraz mracim aj keď nechcem

liusa82
6. dec 2022

no ja som sa dosť zmenila ale ešte pred 30🙂 volakedy som si nevedela ani dupnúť,zvýšiť hlas alebo sa zastať hocičoho alebo hocikoho pokial sa mi niečo nepozdávalo.Proste radšej som bola ticho.Akonáhle som staršia tak to ide nejak samé.A úplne som sa otočila.Niekedy sa ani ja sama nespoznávam kolko kriku viem odrazu narobiť aj na cudzích ludí ak ma naštvú alebo vytočia a nie len v rodine.A poviem ti že táto pozícia je lepšia ako ustráchaná myš.Aspoň majú ludia rešpekt a nedovolia si.

zobaka
6. dec 2022

@vanesenka je mi z toho smutno, ale je to tak,asi pred mesiacom som nasla 20 rokov staru diskusiu na jednom fore a bola som jedno stastne, optimisticke dievca, zazila som kopec zazitkov, teraz som doma s hypotekou na krku a smutnym zivotom a myslienkami, ze co ked uz nic pekne a zaujimave v zivote nenazijem

zobaka
6. dec 2022

@liusa82 toto je super, aj ja uz viem povedat nie, je to velmi oslobodzujuce

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
qwerty2
6. dec 2022

@zobaka Ak sa môžem opýtať, tak smutnejšia si vyložene z toho, že si staršia (teda že by si sa tomu aj tak nevyhla) alebo si len v živote urobila rozhodnutia, ktoré teraz ľutuješ (a teda ak by si sa rozhodla v tých momentoch inak, tak by si bola šťastná napriek tomu, že máš po 30ke)?

zobaka
6. dec 2022

@qwerty2 urcite je to dane zivotnymi okolnostami, aj ciastocne rozhodnutiami, viem si predstavit, ze by som sa mohla citit aj inak a stastna urcite 🙂

doriiis
6. dec 2022

Práveže ja mám pocit,že po 30 - tke je konečne život paradny.Mam čerstvých 33 a mám sa najlepšie,ako som sa kedy mala.A či sa človek zmení po 30 tke? Záleží od človeka....

nikoletta1712
6. dec 2022

@samanthicka Ja mám 32…Teda za pár dní 33…A môj život po 30-tke sa zmenil, ale tak, že konečne presne viem, čo chcem, užívam si doslova každý deň, vždy pozitívne naladená, s úsmevom na tvári, plním si sny…Zážitky, skúsenosti sú neopisateľné, nádherné, famózne…Život je prekrásny💫✨❤️🍀…

mable123
6. dec 2022

@samanthicka po 30tke máš iný rozhľad nad vecami a už inak uvažuješ 😉 záleží od okolia a rodiny ako sa cítiš. Je iná atmosféra keď vidíš deti sa hrať, blázniť, usmievať, rodinné návštevy absolvovať a oslavy a mať prácu kt. Ťa ako tak baví. A je iné keď máš čo i len jednu kolegyňu kt. Ti pokazí deň deň len tým, že ju vidíš, prídeš domov a známe Ti ponúkajú produkty na všeličo možné a ty už nevieš ako ich odbiť a ešte pomedzi to platíš hypo a z banky Ti vyvolávajú či nechceš požičať ešte na niečo. Pokazí sa Ti auto a cez známeho Ti vybaví servis za 2x drahšie ako v servise. Bohužiaľ je taký sprostý čas, že sa každý hrabe za peniazmi, choroby pribúdajú, vzťahy sa rozpadajú kvôli banalitám a málokto Ti reálne pomôže s niečim...

majlo1234
6. dec 2022

@liusa82 tak toto som si myslela, ze sa konecne stane aj mne, ale nestalo sa😃 to sa asi vekom nemeni

malulienka
6. dec 2022

@vanesenka akoby si mi z duše hovorila.Okolnosti, deti, zážitky...sama na sebe pozorujem, že sa menej usmievam, premýšľam, som rada sama aj keď svoju rodinu milujem 🤔

zoeeoz
6. dec 2022

@samanthicka clovek s ameni cely zivot, je uplne normalne ze inak zmyslas v 5ke, 15ke, 25ke, 35ke atd

konikkon
6. dec 2022

@samanthicka po 30 som sa nezmenila. Po dieťati áno a to dosť výrazne.

kathak
6. dec 2022

Myslím, že meníme sa stále , ale teda najväčšia zmena príde aspoň teda zatiaľ u mna pri deťoch

euka210
6. dec 2022

@samanthicka za mna nie, zeny sa menia narodenim dietata a potom skor uz okolo 40r.

goodidea
6. dec 2022

Človek sa mení celý život, až sa na staré kolená vôbec nespozná.. ;)

sergejj
7. dec 2022

@samanthicka Ano zvyknu priberat :D a k veci, ano ale clovek sa meni postupne nie skokovo, to iste ked budes mat 40 budes zas ina

barborachors
7. dec 2022

@sergejj ako kto, ja som davno po 30 a som sa teda dost zmenila, ale k lepšiemu - vyzeram stokrat lepsie ako v 20, schudla a spevnelo mi telo a nasla si super vztah. V tvari som doslova opeknela a este aj zmúdrela, hahaha. Za mna 30 naj vek.

poslednepogo
8. dec 2022

@samanthicka Tak určite, v 20tke som ešte o 10 vyrážala do mesta, a teraz po 30tke idem o pol 8 do pyžama a o 10 vyrážam do postele

maryetta
8. dec 2022

Mam 33. Neviem ci som sa zmenila. Mozno skor okolie by vedelo povedat skor. Ale… mam vsetko co som kedy chcela. Muza. Deti. Dom. Uzivam si toto obdobie zo vsetkych najviac.
Pomaly mi konci rodicak.snad maleho vezmu do skolky a zacnem si uzivat aj ten pracovny kolobeh.

Clovek ma ale rokmi nejake skusenosti. Vie ako regaovat. Komu verit. Ako pristupovat ku komu. Takze ano. Ono clovek sa meni. Ale nemyslim ze je to urcene nejakym konkretnym cislom.

olivnik
8. dec 2022

Za mňa.. Menia ta životné okolnosti a nie vek.

valeva
8. dec 2022

@samanthicka ja citim vacsiu zmenu po 40-ke a cim blizsie k 50-ke. Menopauza, priority. Ale ako sledujem zeny okolo seba, len aktivny a zdravy sposob zivota ta zachrani pred priberanim, zdravotnymi problemami a pod. A psychika v tom ide tiez. Takze plati, ze vek je len cislo. Zmenila nas pandemia, situacia, ale je na kazdom z nas co si pripustime a ako budeme smerovat. Inac mam ten pocit, ze 30 som mala vcera, tak cas leti.

jana_eyre_2
8. dec 2022

Neviem koľko máš rokov, ale.. predstav si aká si bola keď si mala 15rokov? Rovnaká ako teraz napr. V 27rokoch? Ak áno to je trocha zarážajúce, ak nie tak je to veľmi normálne.. a tak je človek ak po 30tke prirodzené iný ako bol napríklad v 20tke.. clovek sa nemení vekom, ale skúsenostami a prežitym životom.. čiže ráno po 30tych narodeninách nebudeš zrazu iná ako keď si včera mala 29rokov, ale určite budeš iná ako keď si mala 22..

gabrielkaa
8. dec 2022

Nezmenila som sa ani po tridsiatke, ani po štyridsiatke. Vek ako taký ma nezmenil, skôr to čo som prežila. Napríklad dosť ma zmenilo narodenie mojej dcéry, alebo keď sme sa odsťahovali zo Slovenska. Také tie zásadné životne zmeny podľa mna menia človeka.