Manželovi chýba slobodný život

4. nov 2022

Mám manžela a dve deti.S manželom sme sa neskoro našli, teraz má 42r a už nevládze toľko ako zamlada.Ani nemá takú trpezlivosť na deti a na všetko.Ked sa mu niečo neľúbi alebo chce mať pokoj,tak často má reči,že on chce byť sám,že chce sa rozviesť,že chce mať kľud od každého od detí a odo mňa.Ze nevedel aké to je ťažké a vyčerpávajúce mať rodinu a deti.Ze nemôžme nič robiť sami,aj keď ideme niečo kúpiť alebo vybaviť,musíme brať deti so sebou.Ze nemôžme nikam vypadnúť vo dvojici atď.Ako mne to nevadí,viem že keď sú deti tak treba sa starať o ne a že už nič nebude ako predtým.No manžel to dosť prežíva,často má chvíľky že mi to vyčíta že som mu pokazila život,že není šťastný a že chce byť sám.Ked je kľudný a opýtam sa ho či sa chce ozaj rozviesť,povie že nie,len že má už zo všetkého dosť a nevie čo robit.Dieta sme chceli obaja,bolo to spoločne rozhodnutie.Sme sa o tom bavili ešte pred svadbou.Lenze manžel povie že predstava bola iná a realita je úplne iná.Neviem ako mu pomôcť,čo robiť,alebo po čase keď deti vyrastú bude lepšie...

iritka
4. nov 2022

nema vam kto deti postrazit a aspon raz za cas si spravit rande sami, pripadne vikend? je to s tymi detmi kolotoc, mna to tiez niekedy uz vycerpava ale su moje a nikdy by som ich neopustila pre to aby som mala svoj pokoj a slobodu. aj on chcel deti, tak ich ma. ked vyrastu nebudu vas tolko potrebovat....

viestta
4. nov 2022

Zabezpečiť stráženie pre dieťa a ísť "žiť" bez neho. Aspoň občas.

7lenka11
4. nov 2022

Chápem ťa, poznám takých ľudí, ktorí mali rodinu neskoro a zrazu zistili, že prišli o svoju slobodu a pohodlie. A teraz tým trpia..
Na tvojom mieste by som si určite vyčlenila nejaký víkend len pre vás dvoch. Hádam sa nájde niekto, kto vám vezme deti na sobotu/nedeľu, prípadne si niekoho zaplaťte raz mesačne (napríklad vždy prvý víkend v mesiaci).
Otvorene by som sa dohodla s manželom, že bude mať niektoré dni svoj pokoj a svoj vlastný program. Napríklad môj muž 3x do týždňa robí šport, 2x večer a 1x skoro ráno. Je to výlučne jeho čas, do ktorého mu ja nezasahujem, ani mu vtedy netlačím alebo nerobím iný program. Niekedy idú po futbale aj na pivo s kolegami. Nevadí mi to, on je zase ochotný mňa "uvoľniť", keď chcem niekam ísť.. Všetko je podľa mňa o dohode. Deťmi a rodinou sa život nekončí...

luccija
4. nov 2022

Nepoznam cloveka co by to obcas nepovedal.Ako su velke?vyhrazanie sa rozvodom je detinske nepaci sa mi taka sebalutost.Ja chcem mat pokoj a hodim na krk deti tebe.Treba zatnut zuby, chodte niekam sami pre deti najst na par hodin opatrovanie.Alebo sam ..ma nejake hobby sport, co ho bavi?Niektori chlapi sa lutuju viac ako by mali.S detmi budes stale nieco riesit este roku rokuce.

zooeynka
4. nov 2022

Vzala si si sebeckeho chuja, to je cele....totizto kazdemu rodicovstvo obcas ide na nervy, ale normalny rodic nebude vyplakavat nad starym zivotom, kuvikat okolo toho a zneprijemnovat partnerovi zivot kecmi o zniceni zivota a rozvode. Uplny chuj, prepac.

amiaja
4. nov 2022

Panko nech sa spamata, sprava sa jak male rozmaznane decko ze on uz nemoze hento, toto.. deti zmenia zivot o 180 stupnov, na to nie je nikto pripraveny.
Ma nejake zaluby, konicky? Raz za cas nech vypadne z domu, nech sa venuje veciam ktore mal rad za slobodna, vyvetra si hlavu a naberie energiu. A to iste nech dopraje tebe. A potom si doprajte aj spolocny vecer/vikend bez deti. Dajte ich postrazit starym rodicom, pripadne opatrovatelke.
Psychohygiena je dolezita ale za to sa nemusi hned vyhrazat rozvodom a vypustat hentake veci ze lutuje ze ma rodinu. Chumaj

tanyan
4. nov 2022

Pri dobrom plánovaní sa dá zvládnuť všetko. Môj manžel chodí do práce, pomáha v domácnosti (varí, upratuje, perie...), hrá futbal (2-3 tréningy za týždeň plus zápas), chodí do fitka (2-3 krát za týždeň) a trávi aj čas s dcérou (povinnosti aj zábava).
Musí namiesto sťažností niečo urobiť pre zvýšenie svojej radosti zo života!
S takýmto prístupom by nebol spokojný ani bez detí, ani slobodný, ani...

autor
4. nov 2022

On bol slobodný mládenec,myslel si že už ostane navždy sám.No spoznali sme sa v práci a padli sme si do oka.Deti majú 1 a 3 rokov.Manzel nemá žiadne záujmy,no rád robí na dome také domáce práce.Kamaratov nemá.Postrazit nám nemá kto pomôcť myslím babky.Nad stráženim som ešte nerozmýšľala

stanulienkat
4. nov 2022

Najdi niekoho na strazenie a aspon na 1 den vypadnut. Aj mu verim, ze ma toho plne zuby. 2 male deti tak skoro po sebe nebol dobry napad.

daniela1911
4. nov 2022

Neviem, podľa mna je to povahou a aj tým, ako žil predtým.. ako slobodný mládenec.
Áno, je fajn, dať postrážiť deti a byť vo dvojici, ale reálne? Bude mu to stačiť 1x za týždeň niekde ísť aby nepindal? Či ten deň bude všetko Ok a ostatných 6 dni bude zas u muža depka? Podľa mňa to musíte len vydržať kým deti podrastú alebo nech sa muž rozvedie…. Povedz mu, že budeš žiadať striedavku, až máš aj ty pokoj 😀

marianarem
4. nov 2022

Aj my sme mali dieta neskoro, scasti ho chapem. Riesila by som to asi v prvom kole tak, ze by som mu povedala, ze ok, da sa to pochopit a ak mu to pomoze, nechbsi zafrfle a postazuje sa. Ale ze je nepripustne, aby to robil tak, ze bude hovorit o rozvode a hadzat to na teba, ze ty si mu skazila zivot. Je dospely a za svoje ciny a rozhodnutia si zodpoveda sam. Takze nech svoje staznosti formuluje sposobom:"Boze, mne tak chyba sloboda, mam svoju rodinu rad, ale niekedy je toho na mna vela." No a nech mysli na to, ze bude lepsie a na akej cennej veci sa podiela.
A ano, obcasne strazenie deti by mohlo pomoct, alebo aj pravidelne, ze bude sa mat na co tesit.

katarinakatka57
4. nov 2022

Fúha, aj som z temy odisla, ale nedá mi to...no, k tomu ze má 42 rokov. Tu na mk, ked sa niekto spýta, ci je neskoro rodit v 40-ke, 90% zien odpovie, ze nie, je to normálny vek v dnesnej dobe, u muža duplom. Takze nezvalovala by som to na to, ze uz k nim nemá trpezlivost. To, ze máte seti hned po sebe je ok, vacsina má deti hned po sebe, a ked ste sa spoznali v neskorsom veku, jasné, načo čakať (to reagujem co vyssie pisali ze 2 deti po sebe nebol dobrý nápad).
Tvojho muža považujem za jedného nevďačného chuja, mal by byt stastný, ze ked si myslel, ze prezije zivot sám, tak do cesty si mu vošla ty, a máte krasne zdravé detičky. Ze je unavený, je normálne, aj ja som, aj moj muz je, tiez mám chvilky ked mám chut utiect z domu, no vzdy si poviem, deti som chcela, tak mám čo som chcela, oni ma neprosili aby sa narodili. Aj moj muz má obcas nervy, no aby ti tvoj muz hovoril, ze aby ste sa rozviedli, aby on mal svoj klud, to uz akoze presahuje hranice. To ze tvoj muz nemá kamošov, lubi vonku co to porobit, je tiez ok, moj je tiez podobný...ale ako som čitala tento prispevok, má neskutocne sprosté reči, az ma nasral, ako som to citala...ako ok, pojdete na vikend nejako, a potom co? Dalsie dni zas bude frflat?🙄a bude hovorit ze sa chce rozviest??? fú, nie som vobec za radikalne riesenia, ale normalne by som ti povedala, odid od neho, aspon na 2 mesiace, nech vás "stratí" a mozno sa pánko uvedomí🙄🙄🙄 ( ako jasné, neurobis to, ani ja by som to neurobila, ale som taká nahnevaná ked toto čítam, že až...a este aj taku dobrú ženu má, ako si ty, ze hladas riesenia, aby si on oddýchol)....mal by dakovat tomu hore, ze má rodinu....

ivangeline
4. nov 2022

Deti vyrastu rychlo. Potom bude lutovat. :/ Chapem ho ale ze by som hovorila o rozvode a podobne...to uz je prilis..

autor
4. nov 2022

@katarinakatka57 Je to ťažka situácia,aj ja som x krát taká unavena že ledva čakám kedy padnem do postele.No nikdy som nemala blbé reči ako môj manžel.

ropucha6
4. nov 2022

Fuuu, tak naco si robil deti a az dve po sebe, ked nema pokoj? Ved nech teda zaplati opatrovatelku, ked nema na nich nervy. Az mi ta luto prislo, ze este ty musis riesit “boliestky” pana manzela a taketo reci pocuvat o pokazenom zivote.

hederamonstera
4. nov 2022

Ja sa obcas citim ako tvoj muz ale nikdy by som to mojmu drahemu takto nespliechala do tvare, lebo su to hnusne slova. Kebyze to mne povie, tak som z toho dost nestastna.
Je ako decko, nema kamosov, nema zaujmy, vyzera ako znudeny zivotom. Nech si nieco najde, a nuz ostava mu len vydrzat. Ale takto ti rozpravat je fakt hnusne

pbra40
4. nov 2022

By som mu naspat odvrkla na ten rozvod, ze nech nema blbe reci, lebo pri striedavej starostlivosti len uvidi, co to je starat sa o deti a sam.
Raz mate deti spolu, tak to spolu aj zvladnete. Normalne ma to vytocilo. On si chudacik myslel.... no tak, je to tak ako to je a nech da konstruktivne napady, ako si to co najlepsie sprijemnite (strazenie, aupair).
Lebo zenu a matku to bavi a naplna kazdy den, este aj ufrflaneho chlapa pocuvat

autor
4. nov 2022

@hederamonstera A ja sa tak cítim zle z toho čo hovorí.

derdia
4. nov 2022

Podla mna vyhorel....skusit psychiatra. Lubi vas ale nevladze... Ma vybite baterky.

valeria_h
4. nov 2022

To je dobrý blbec. Samozrejme, že realita je iná než predstavy, dieťa nie je hračka ktorú odložíš. Podľa mňa je nezrelý.

stannkal
4. nov 2022

Ja si myslím ze každému rodičovi občas chyba sloboda. Ale fnukanie a vyhrážanie sa rozvodom je dosť detinské. Musíš mu dat jasne najavo ze nebudeš tolerovať také správanie. A ako druhý krok, vymyslieť nejaký systém fungovania, aby každý z vás mal aj čas na seba.

retatka
4. nov 2022

Nuž, to je riziko keď si niekto začne so starým mládencom .Bol zvyknuty na svoj kľud ,pohodlie ,nikto ho neotravoval .No normálny človek a hlavne zrelý už v 40 tke si zváži a neurobí si dve deti po sebe a nevypúšťa potom tie otrasné slova z huby.Mal ostať sám a nerobiť nešťastnou deti a ženu .

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
4. nov 2022

@zoro9836 ty vole, tebe sedia na kábli? 🙄
Ísť žiť bez dieťaťa, ktoré je spomenuté v prvej vete súvetia, nie bez chlapa.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasenaef
4. nov 2022

@zooeynka bohvie ako by sa mu pacilo,keby je to naopak a nacvicuje pani manzelka 😉

namornicka
4. nov 2022

Aby sa tvojmu muzovi raz tieto necitlive slova nevypomstili. Starnuci chlap
bez zaujmov, bez kamosov …… predpokladam, ze po patdesiatke si uvedomi, ze by uz s odrastenymi detmi aj rad travil cas. Ale ked si s nimi ten vztah nezacne budovat teraz, potom uz bude neskoro. Teenager nema zlutovanie s nikym kto nie je “in” nieto este s clovekom, co okrem prace okolo domu nema ine konicky. Oni mu raz splechnu, ze o jeho spolocnost nemaju zaujem.