Manžel odišiel zo spoločnej postele

21. nov 2023

Odkedy sa nám narodilo druhé dieta, manžel už dlho hlásil že bude spat s prvorodenou v detskej izbe. Že aby sa vyspal do prace - chápem. Ale je tomu už pomalicky 4ty mesiac a ani jednu noc nespal v manželskej posteli (ani cez vikend). Neviem čo si mám o tom myslieť, už som mu o tom aj hovorila a on stále iba bla bla že keď bude mať rok a neviem čo.. vsimla som si že sme sa kus oddialili odkedy tomu tak je .. sexuálny život to neovplyvnilo, tam fungujeme inde.

domkakvet
21. nov 2023

Ak sa dieta stale v noci budi a on vstava do prace, tak tomu rozumiem.

zuzkaa1991
21. nov 2023

My s mužom nespime v spolocnej posteli asi 5r odkedy mame dceru presne preto aby sme sa nerusili navzájom ;)

autor
21. nov 2023

@zuzkaa1991 nechýba ti to? Mne ano..nekonecne rozhovory pred zaspávaním, objímanie, neha ….

terry658
21. nov 2023

My takto fungujeme až teraz pri treťom. Jasné, že človeku to chýba,tak manžel raz za dva týždne prikvitne do spálne. No mne tam v noci vadí. Kým zaspávame v objatí je to krásne ale akonáhle je malý celú noc hore a ja vidím fyzicky ako on spí a ja sa trápim celá zúfalá,tak ho mám chuť zabiť. Takže romantika je jedna vec ale ak by bol pri mne každú noc,tak sa rozvediem alebo sa stanem vrahom

domka222
21. nov 2023

Budú tomu 4 roky😀 nezvládla som počúvať celú noc deti aj chrápanie

zuzkaa1991
21. nov 2023

Tak my sme spolu vecer v spalni kecame pozerame tv a potom idem spat k.malej vedla
Ja mam krehky spanok takze som bola velmi rozbita v noci nie stale dobre spim plus od 4:50 muzovi zvoni budík každý den potom do 5:50 sa chysta do prace a to by som bola cely cas hore a nam.do škôlky zvoni o pol7🙈 takze som bola rozbita.... 😇

sapetka
21. nov 2023

Moj spi uz dva roky mimo spalne a ja spim s malou🙃

andrejka1974
21. nov 2023

U nás to tak bolo vždy do jedného roku oddelene izby môj je stolár a musel sa vyspať po roku deti smerovali do detskej izby

petamich
21. nov 2023

moj manzel bol asi rok na gauci 🙂 absolutne mi to nevadilo a teraz by som ho tiez najradsej odstahovala, strasne zacal chrapat 😂

ale teda u nas sa nikdy vdakabohu nepraktizovali nekonecne rozhovory, objatia, neha 🥴 my v spalni (obzvlast odkedy mame dieta) spime ale teda chapem, ze niekto to moze mat inak

minenkak
21. nov 2023

My sice nemáme dieťa ,ale keby sa so mnou muž chcel v posteli tak ma smolu,ja ľahnem a spím na svojej strane postele, možno chce mať jednoducho kľud aspoň večer.Predsa len práca, potom dve deti,ty ,asi má toho dosť,toho džavotu dookola

hefo
21. nov 2023

A druhé dieťa spí s tebou v manželskej posteli, alebo vo vlastnej postieľke? V druhom prípade to od neho nie je pekné, najmä ak vie, že ti ten večerný spoločný čas chýba.

deti95060810
21. nov 2023

nikdy sme nespali osobitne...vždy spolu - síce kedysi medzi nami aj 2 deti v posteli a ďalšie v postieľke vedľa mňa, ale vždy spolu...

u nás spí mm na gauči za trest - keď príde naťatý ako Rus. čo je asi 1-2 krát za rok... 😀 vtedy žiadna posteľ - musí mu stačiť aj gauč v obývačke...

lonely66
21. nov 2023

autorka, keď nastúpiš do práce a po práci ťa budú doma čakať deti, muž, domácnosť a kopu ďalších povinností, zabudneš na "nekonečné rozhovory pred spaním". zjavne máš mimoriadne "dobré", nenáročné deti, keď si večer čiperná a túžiš do neskorých hodín kecať s mužom, ktorý zrejme celý deň robí, potom príde domov, zavesia sa naňho deti a možno pomôže aj v domácnosti a večer je rád, že si ľahne a spí.

tramtada31
21. nov 2023

My sme si povedali, že je blbosť, aby sme sa nevyspali dvaja. On zase potiahol za mna cez deň, keď som potrebovala dospat. My sme sa stretavali, keď deti zaspali a vtedy sme kecali.

angel993
21. nov 2023

Môj muž sa tiež potrebuje vyspať a kopance detí ho budia, takže spí v inej izbe. Ja si večer, keď uspim deti, idem ľahnúť k nemu. Keď zaspí idem spať k deťom, lebo chrápanie mi fakt nechýba 😁

betulinka1
21. nov 2023

Ani my spolu nespime v jednej izbe asi pol roka. Chrapanie, putovanie deti hore dole. Ja sa smejem, ze nikdy neviem s kym sa zobudím. Muz ma strasne slabý spanok, on sa zobudí na vsetko a ked rano skoro vstáva, tak ho behanie deti budilo, tak sme to nocne presúvanie posunuli a rovno chodi spat do druhej izby nech sa vyspi. Cez vikend sa sice snazi spat pri mne ale aj tak ho maly z postele v noci dostane. Na zaciatku mi to nejako vnutorne vadilo ale potom som to prestala riesit.

janickacrazy
21. nov 2023

No nenapísala si žiadne detaily, či sa malé budí v noci často, ale tak predpokladám, že asi áno, keď sa manžel odsťahoval. U nás manžel stále spal v spáli okrem pár nocí, kedy deti boli choré alebo im išli zúbky, že ozaj nespali pomaly celú noc. Inak stále v spálni, ale tak každý pár to má inak. Skús sa s ním porozprávať, možno aspoň cez víkend by mohol jednu noc obetovať.

marseillefan
21. nov 2023

Tiež nespím s manželkou v posteli už niekoľko rokov a nijako negatívne to náš vzťah neovplyvnilo.

osky
21. nov 2023

@deti95060810 presne!!!!
S rozdielom,ze ked obcas pride staty tak na gauci spim ja.
Lebo on hodi sprchu,tym padom moze do postele.len on-chce sa rozpravat,a nechape,ze chcem spat.
Tak na gauc potom utekam ja😂😂😂
Aoe je to chvalabohu obcas...tak ok.

Ale k veci:
Takto sa ludia odcudzuju.
Kazdy si v podstste zije to svoje.
Aj ked deti placu....vsak su aj jeho....aspon cez vikend.

matkahelka
21. nov 2023

ja som 16 rokov vydata a asi 10 nespim s muzom v spalni. my sa smejeme, ze sme taka kralovska rodina, kedy si splnime "partnerske povinnosti" a potom sa kazdy poberie spat inam 😂 ziadnu dramu z toho nikto z nas nikdy nerobil, on chrape, ja sa prehadzujem, nevyspal by sa ani jeden z nas.

cubo2
22. nov 2023

"nekonecne rozhovory pred zaspávaním" 😀😀 čo? My sa rozprávame počas dňa, večer pred spaním umyjeme zuby, ľahneme a o chvíľu spíme 😀

autor
22. nov 2023

@cubo2 héj no my sme sa vždy zvykli rozprávať aj pred spaním. Je to super, vyskúšaj ;)

jesenzima
22. nov 2023

Ach, muž vyjadrí svoj názor a postoj, a pre teba je to blablabla... Čo tak rešpektovať jeho rozhodnutie?

nivea777
22. nov 2023

možno sa mu len už nechce rozprávať a nebolo to také super,ako si myslíš ty🙂 My spávame oddelene len keď je niekto chorý a som nešťastná z toho takže ja by som takto fungovať nevedela.

aurinia
22. nov 2023

My sme to mali kombinovane....mali sme posteľ v detskej....tam som malého uspavala, keď zaspal, isla som do spálne, keď ma nadránom zobudil na kojenie, zostala som tam spat do rána. Takže čast noci v spálni, čast v detskej. Muža to nebudilo. Mne by to chýbalo, keď vstávam, vždy muža hladkám po chrbte, pritúlim sa k teplému telu, drzime sa za ruky. Keď sú deti malé, vtedy sa to nejak pokombinuje, docasne dorieši. Na trvalo by mi to chýbalo. Malo kto cvaka o druhej kartu.

thoughtfulweirdo
22. nov 2023

@lonely66 To nemusí byť pravda, ja mám dvoch nespavcov, boli mesiace, kedy som spala dokopy 4 hodiny prerušovane a to bolo už zlepšenie, a čiperna som v noci či je piatok, sviatok, po 12ke aj po nočnej s deckami 😄 môj muž zase ráno o 5 vstane svieži a čulý bez ohľadu na to, či spal 8 hodín alebo 3. Neskôr ho to dobehne, ale vrchol jeho produktivity je skoro ráno, môj naopak neskoro večer/v noci.

3petka
22. nov 2023

My sme tiež s manželom rozmýšľali že si zariadime oddelene izby. Clovek sa naozaj lepšie vyspí. Vztah by nám to nijak neovplyvnilo stiskame sa cez deň, sexuálny život je nadmieru ok pri dvoch deťoch. Tak ak je všetko ostatne ok nerobila by som z toho vedu.

thoughtfulweirdo
22. nov 2023

Autorka, musíte sa len spolu dohodnúť a nájsť kompromis. Keď je pre teba spoločné spanie dôležité, prd ti pomôže, že pre 30 iných žien nie 😅 u nás doma, keď sa nevieme na niečom zhodnúť, jeden druhému stručne predostrie "toto a toto mi chýba, je pre mňa dôležité, aké pre teba vyhovujúce riešenie navrhuješ" a druhý si potom vezme čas a sám so sebou hľadá, čo by s tým dokázal urobiť. No a potom sa snažíme stretnúť niekde uprostred 😁

tetapetra
22. nov 2023

12r v oddelených izbách s toho 14r manželia 😁. Nič nie je dôležitejšie ako pokojný, ničím nerušený spánok

mladena
22. nov 2023

Nie, nebavilo by ma žiť s mužom ako spolubývajúci čo si len delia povinnosti a starostlivosť o decká. Ale mňa nemôžeš brať ako vzorku, lebo ja som decká ani nikdy nechcela.