Pekny den prajem, mam taky problem a neviem ako sa k tomu postavit. sme pomerne mladi par, manzelia uz cez 3 roky no manzel somnou nechce sexualne zit a dovod mi nepovedal. Najprv to bolo stale menej a teraz aj 3 mesiace nic. Hovorila som mu uz ze to nie je ok, pytala sa v com je problem no nic konkretne mi nepovedal. Sebavedomie mi islo dole necitim sa milovana a neviem ako takto dalej…ja som aj odporucala poradnu no on to odmieta. Zacinam mat uz myslienky na inych viem ze je to zle ale chyba mi ta intimita a ja neviem co mam robit a neviem si takto predstavit zit dalej kedze mam len 30.
A žiadne iné problémy medzi vami nie sú? Všetko ostatné je v najlepšom poriadku?
To krestanske hladisko ma v tom vsetkom aky vyznam? Ste silno veriaci krestania bez sexu pred sobasom?
A neboji sa nahodou neplanoveneho tehotenstva? Vela moznosti ochrany nemate, a bezpecna je len ta, ktoru aplikuje
Z kresťanského hľadiska?? No ani podvádzať, ani rozvádzať, ani sa chrániť. Ani nenútiť. 🙄 A čo tak rozhovor?
Keď ste taký veľký kresťania mali by ste vedieť čo je hlavnou náplňou manželstva, to vaše ju neplní.
Nic konkretne nepovedal ? To znamena ze povedal co???
Z krestanskeho hladiska mu mozes povedat, ze odmietanie sexu v manzelstve je tiez hriech...
Vela moznosti nemas... sex nie je zakladom vztahu, ale pokial nefunguje, ide do tatam cely vztah...
Ked bude v dobrom rozmare (volno, vinko...), porozpravat sa s nim. A skusit ho nenapadne zensky zvadzat. Nie priamociaro, okato (s prekuknutelnym cielom), skor tak rafinovane. Mozno sa chyti...
@guiseppinka tak to si riadne na omyle. Sex z kresťanského hľadiska ani náhodou nie je povinnosť. Povinnosť je splodiť dieťa. Ak si túto povinnosť splní, z kresťanského hľadiska je správne už po zvyšok života nesexovat
@simona20201309 ale to nie je pravda ze sex je v krestanstve len na plodenie deti. uz tu bolo viac takych diskusii. nevieme ci ma autorka deti.
autorka ale vy nezijete manzelsykm zivotom to moze byt dovod na anulaciu. skus to postudovat alebo sa opytaj na spovedi.
ak ani nekomunikuje ani sa nesnazi a tvari sa ze je vsetko v pohode tak fakt jedine asi ta anulacia
@simona20201309 nie, nemylim sa... mas skreslene predstavy... cielom nie je iba plodit deti... keby bolo, tak je zena plodna cely cas... preto su plodne a neplodne dni. Sex ma sluzit aj na potesenie manzelskych partnerov a utuzenie vztahu...
Toto asi pocut nechceš ale mne z toho vyplýva iná žena na obzore
"V protestantských cirkvách je možný nový cirkevný sobáš, ale len pre tú stránku v manželstve, ktorá je z ľudského hľadiska na rozvode nevinná a stala sa len obeťou rozvodu zo strany druhého manželského partnera. Sobáš rozvedených je možný len po súhlase (dišpenz) dištriktuálneho biskupa. Súhlas žiadajú do manželstva vstupujúci cestou farského a seniorského úradu, po predložení rozsudku o rozvodovom konaní."
http://www.ecavba.sk/info_sobas_det.php?id=1274...
Ktorých kresťanov máš autorka na mysli? Veľmi všeobecne si napísala.
Treba z neho vytiahnuť príčinu,moznomzdrav.problem.Ak nemá záujem to riešiť tak je to dôvod na anuláciu manželstva Predpokladám. Ze chceš deti a takto k nim neprídeš.
@simona20201309 akože dvaja keď sa zoberú napr v 22 rokoch do 25 splodia deti a už viac nechcú,nemôžu sexovat hej 😅😅
Dobrý vtip ( alebo žeby zly)
Dala si málo informácii, čakali ste až do svatby?
Mali ste už pred tým vzťahy?
Ste veriaci len na papieri alebo úprimní?
Máte svojho kňaza- spovedníka?
Môže byť gay, asexual, ale máš právo vedieť pravdu.
Takze rozhovor a naozaj môže byt vaše manželstvo neplatné.
Držím palce!
Jáj moja, načo strácať čas, máš len 30, ešte máš more času masť so niekoho normálneho.
@simona20201309 ty si dobre mimo 🤕
Opýtaj sa kňaza ake máš možnosti. Miluješ ho? Nemôže mať zdravotný problém?
Mozne je vsetko. Znama nasla svojho muza v posteli s chlapom. Priznal sa ze je gay. Boli cirkevne zobrati a mali spolu aj dieta. Cirkevne ich "rozviedli" kedze to vedel a zatajil jej pred sobasom.
Však kresťansky je sex na plodenie detí :D to koľko ich chceš naplodiť :D :D
@rozkvet1 sex v manzelstve hriech nie je dokonca je to brane ako povinnost voci manzelovi/ manzelke
@tiezjedna ano je to tak ako pises
@katkazuz takto, niesom katolicka ja verim na zaklade biblie a studovania nej, nie na zaklade denominacie. Snazim sa zit podla jej principov. Mala som vztahy predtym aj on mal. Mame aj jedno dieta.
Nuž čo, čo si si vzala, to máš. Buď to vydržíš, kým vás smrť nerozdelí alebo sa rozvedieš, čo nepripadá do úvahy asi, tak sme zase pri bode jeden..