Ahojte. Mám 22 rokov. Pohlavne som začala žiť v 20 rokoch. Mala som jedného sexuálneho partnera. Už vyše roka som s nikým nespala.Občas mám pocit že som úplne iná než dievčatá okolo mňa. Všetky moje kamarátky mali niekoľko sexuálnych partnerov. Nevadí im spať s niekym koho nemiluju. Mne sa to veľmi hnusi len tak s niekym spať. Nikdy by som to neurobila. Ja si už ani neviem predstaviť ze znova začnem niekomu dôverovať po mojej predošlej skúsenosti. Dokonca som si povedala ze intímne začnem znova žiť až po svadbe aby mi znova niekto neublížil. Je tu ešte nejaké dievča rovnaké ako ja?
@natasa90 vsak urob ako ti to je najlepsie. Najdi si ale takeho s nizsim libidom, aby ste boli kompatibilni (lebo ak ti to rok nechyba tak asi u teba nebudu tie tuzby prave najvyssie). Ublizit ti moze aj dlho po svadbe, kedykolvek, aj ked je to dobry clovek, aj ked spolu zazijete vela pekneho ... to je risk ked sa ide do akehokolvek vztahu.
@natasa90 urcite si daj cas na zahojenie psychiky po rozchode kym si zacnec cokolvek s niekym inym, ale na tvojom mieste by som to nechala otvorene a riadila sa neskor podla pocitov. Ak bude stale pretrvavat ten strach z opatovneho zranenia novym partnerom, bolo by fajn porozpravat sa o tom s terapeutom nech si zbytocne nezatazujes nieco co ma potencial byt pekne.
@kikus7
Tu je veľa žien, ktoré budú tvrdiť, že sex treba skúsiť, lebo si partneri nemusia vyhovovať a podobne ... tá stále spomínaná mačka vo vreci. No, každý rozvedený, ktorého poznám, mal sex pred manželstvom, či už s tým partnerom, s ktorým je rozvedený alebo aj s viacerými partnermi pred tým ... napriek tomu k tomu rozvodu došlo. Poznám veľa párov, ktorí so sexom počkali do manželstva a sú spolu šťastní a všetko je v poriadku, poznám také páry veriace aj neveriace ... čiže nie je to len o viere. Ja som so svojím mužom 15 rokov, čoskoro budeme 11 rokov manželia, máme tri deti, sex sme mali spolu prvýkrát po svadbe, obaja sme boli panici. Máme krásne a spokojné manželstvo, naplnené úctou, rešpektom, milujeme seba návzajom a naše deti, ktoré s láskou vychovávame. Náš sexuálny život je veľmi intenzívny (pri troch deťoch, podotýkam) a pestrý (žiadne milovanie výlučne po tme v misionárskej polohe pod paplónom). Takže áno, dá sa to aj takto bez skúšania a testovania, či si “sadneme”. Moja skúsenosť je taká, že keď funguje vzťah, funguje aj sex. Pokiaľ funguje vzťah a sex nefunguje, dá sa to opraviť, keď obaja chcú. Ale pokiaľ nefunguje vzťah, sex to neopraví. A áno, priznávam, že je možnosť, že tí dvaja si fyziologicky nejako extrémne nesadnú, ale myslím, že toto je ozaj minimum prípadov.
@natasa90 po svadbe ta nemoze zranit, alebo ublizit ti? To je hlupost a zrazu zistis ze budes s niekym zit kto ti absolutne nevyhovuje. Je x prioadov, dokonc som citala aj o Spievanke, ze spala s muzom az po svadbe a ze to bolo dlho dost tazke. Mala som dve spokuziacky,ktore boli veriace a sex chceli az po svadbe, obe sa vydavali kratucko po zacati vztahu,lebo samozrejme chlapi nechceli catkat uz a oni zamilovane...ale je to samozrejme tvoja vec, len si uvedom kolko je tu tem od zien ako sa k nim spravaju chlapi v posteli a inde..aj tam zistis aky je chlap sebec a ci s nim vobec chces byt.
v rýchlosti si prebehni fórum aby si zistila koľko chlapov je v sexe sebeckých alebo neschopných (a neochotných niečo na tom zlepšiť) - takto chceš žiť v manželstve? no nech sa páči 🤐
@zuzanka.zuzu já nie som závislá na sexe.. Myslím ze keď sa chce tak všetko sa dá riešiť
@natasa90 zivot je o riziku, sklamaniach, kazdy den novy problem, nove riesenie. Ak sa budes k vsetkemu staviat vo firme mitigacie rizika absolutnou neaktivitou nic tym nevyriesis. Ostanes zit v bubline. Skoda, ze ti v puberte doma nevysvetlili, ze sklamanie je prirodzenejsie a castejsie ako ruzove sny. Predstav si, ze si povies, ked pojdem cez cestu, moze ma zrazit auto; tak uz nikdy nepojdem cez cestu radsej. Ulahcis si zivot?
Žiaľ, niektoré ženy namiesto truhlice majú rovno diaľnicu. Ja som spala s manželom až po svadbe a tu som, klape nám to. Mám kamošku, tá sa dala ovplyvniť frajerom a tiež ju potom nechal. Bola hotová z toho a druhýkrát spala až s manželom po svadbe a všetko funguje.
@kikus7 je mi to luto ze si takych nenasla, ja som nastastie takeho nasla a prvy sex sme mali az po roku chodenia. Sam mi vtedy povedal ze nechcel aby to vyzeralo ze mu ide len o jedno. Ja som bola ale pripravena uz skor. Myslim si ze je dost chlapov ktori su natolko inteligentni ze nemaju problem pockat len na druhej strane je otazne ci ty uz nemas taky blok v sebe a necakali by az prilis dlho. Darmo sex je krasny a k zivotu patri.
@janulka1802 myslim ze netreba urazat, ked niekto spi so svojim priatelom a neskor to je manzel,tak neviem o akej dialnici vravis. Treba troska rozlisovat medzi tymi cez ktore preslo cele mesto a medzi tymi ktore spia iba so svojim partnerom.
no vidis a ja som zacala s mojim muzom najprv len sexovat..pokial ta chlap fyzicky pritahuje tak sa ti nema preco hnusit mat s nim sex ale to uz je o zmyslani...ale ok, no a uz sme 9 rokov spolu..čiže niekedy to začína aj takto
@pininka1neurážam žiadne ženy, ktoré spia s priateľom pred svadbou. Nemám na to jediný dovod a nič také som nenapísala. Veľmi dobre si to pochopila, aké ženy mám na mysli.
@kikus7 Môžem sa opýtať, prečo si išla bývať s chlapom, ak si s ním nechcela sex (čiže nepovažovala si ho za toho pravého, nevyhovoval Ti charakterom)? Myslím, že sa nemôžeš čudovať, že Ťa nepovažoval za partnerku, ale len za spolubývajúcu.
A ešte mi je veľmi divné toto, čo si napísala: "A čo sa týka toho, že žena z toho niečo má. Ako ktorá. Také, ktoré idú s každým, isto áno. Lebo chcú sex a dostanú ho. Ale nie tie, ktoré v živote chcú lásku." Zrejme si to myslela ináč, než si to napísala, lebo teda tvrdiť, že žena, ktorá chce v živote lásku, nemá nič zo sexu, je... hmmm, ako to slušne napísať... hlúposť.
@natasa90 to teraz tak vnimas, lebo si sklamana ale uvidis, ze ked najdes spriaznenu dusu, tak budes mat s nim sex aj pred svadbou 🙂