Kamarátove rýpavé reči

20. nov 2022

Ahojte. Chcem od vás radu ako odbiť so slušnosťou rýpave reči od manželovho kamaráta. Stretávame sa roky,chodíme na dovolenky a rozumieme si. No teraz sa im narodilo tretie dieťa. My máme dve( 22,11-rocne) takže už určite neplánujeme deti. Nielen že máme svoj vek no chceme si už užiť aj to svoje čo sme zatiaľ museli dávať skrz deti do úzadia. Oni si k 40 dopriali bábo. Je to ich rozhodnutie a ja som rada za nich. Dve staršie deti majú 11,8 rokov. A teraz k tomu problému. Keď sa stretneme už počas ich čakania a aj počas zapijania po pôrode rýpave reči. ,,a čo vy? Kedy tretie? Ako vám to pristane..... A tri sú ideál ,, Mám chvíľkové nutkanie ho niekam poslať či si uvedomuje že my už máme dospelé dieťa a či mám rodiť do 50 len preto aby som niekomu ulahodila. Teraz máme ísť na návštevu a mám hrôzu ako zas borec sveta bude ryt.

maribell
20. nov 2022

Však mu ty na oplátku šplechni, aké je to úžasné mať veľké deti a robiť si čo chceš. 😁

pribinak
20. nov 2022

Toto by mal vybaviť muž, ako chlap s chlapom

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenajezova
20. nov 2022

Tak asi len ignorovať....

maribell
20. nov 2022

Ja by som volila rovnakú taktiku ako má on (rovnako som ti písala v prvom komente). Začni ospevovať život s odrastenými deťmi. Podpichuj ho, kedy pozve ženu na romantickú večeru? Že by im to prospelo, treba sa aj o vzťah starať. Alebo predĺžený víkend, Wellnes, dovolenka len vo dvojici. Kedykoľvek môžete kamkoľvek vybehnúť a nemusíte riešiť spánok, plienky, kŕmenie, kočík.... Joj, inak by som sa v tom rozplývala 😅

lindous
20. nov 2022

Keď už si mu na to niečo povedala a on nič, tak buď úplne otvorene povedať, že ti tieto jeho reči vadia, môže to myslieť v dobrom a neuvedomuje si, že ty to vnímaš inak, proste úprimne a dôrazne povedať, že vy už neplánujete, ste spokojní a viac sa k tejto téme vyjadrovať nebudeš .... alebo potom nereagovať vôbec, zmeniť okamžite tému, akoby ani nič nepovedal... teraz sú z toho asi nadšení, verím že to prejde ...

zuzitko74
20. nov 2022

Keď s tým zasa začne, znudene sa naňho pozri a povedz: ,,bla, bla, bla, bla..." Opakuj toľkokrát, koľko bude potrebné.

tomikejt
20. nov 2022

Toto aj ja občas počúvam, mám dvoch synov 11 ročného a 2 ročného a od pár ľudí som už počula že kedy bude tretie, že sa musíme posnažiť o dievčatko 😅 ja vždy poviem že díky ale neplánujem lebo už sa teším keď aj druhy bude veľký a nemám záujem zase riešiť plienky a v noci nespat.

tehulka2011
20. nov 2022

Je za tym zavist a strach z toho, ako to zvladnu oni

autor
20. nov 2022

@maribell ak by som začala o dovolenke či wellnes tak to otočí že neviem čo je pravá náplň života. Príde mi to že len ich život je ideál a náš len nudná náplasť .

viestta
20. nov 2022

Takých treba ignorovať. Keď nepomoze, tak poslať do múky. Na hrubé vrece, hrubá záplata. Žiaľ niekedy sa ináč nedá.

mariejenka
20. nov 2022

Mu asi zahrabalo, cudzej zene (myslim nie vlastnej) toto vykladat stale,ked sa stretnú. Ak neprestane, musis mu na rozum povedať,ze viac deti uz mat ty s mužom nebudete, máte dve už veľké a chcete žiť uz svoje životy.
Ja mam 6 a 2 ročné deti, a ked ma niekto dlhsie podpichuje ze este jedno, moj pohľad zabíja....
O reprodukcii sa nemienim baviť s nikým okrem muža môjho.

autor
20. nov 2022

@tehulka2011 mne to napadlo. Tak minimálne sú teraz do 50 finančné zaviazani. Veď aj my sme boli radi že staršie dieťa sa osamostatnilo a my konečne ideme kde chceme. Zodpovednosť a strach ostáva veď je to stále naše dieťa no po finančnej stránke sme na tom ako keby máme jedináčika.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
koniarova
20. nov 2022

To ozaj ťa len toto trápi?Nerob z toho drámu a pošli ho do riti nabudúce. Čo nemáš ústa?

autor
20. nov 2022

@koniarova ústa mám a aj takt.do riti ľudí neposielam. Píšem tu o slušne odbitie. A áno trápi ma to. Vidíš každý má svoje trápenie.

autor
20. nov 2022

@elizabet173 povedala som mu to minimálne trikrát. Čo už dáko tu návštevu prežijem, len mi je smiešne že len mne to stále vnucuje. 🤷

diewcatqoo
20. nov 2022

Ked je on netaktny, bud aj ty. Odpovedaj stylom, ze uz mas svoj vek a chces mat konecne pokoj. Ze im vobec nezavidis to nocne vstavanie, ten rev doma, to, ze budu musiet "na stare kolena" skakat okolo maleho dietata. Vymenuj vsetko zle, co ti napadne a podotkni, ze si stastna, ze toto uz nebudes zazivat. Bude sa citit trapne a prestane.

loginexistuje
20. nov 2022

na hrube vrece … proste odpovedz mu jeho stylom a pochvalnsa ze pojdete na dovcu atd resp by som povedala nieco v style
ze nechapes starych chlapov co si urobia na stare kolena male dieta ze ci si kompenzuju nieco

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vroni
20. nov 2022

Bola by som sprosto asertívna a s tým najmedovejsim úsmevom povedala, že môj muž si vie dat pozor a nemusíme hľadať výhovorky, prečo sme mali hodinu pred penziou ešte nehodu.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. nov 2022

Maminy ďakujem. Dáko tu návštevu prežijem a budem ignorovať čo sa dá. I keď on skôr rype keď ma obecenstvo tak hádam teraz si dá pohov.

breznica
20. nov 2022

@vroni 🤣🤣

autor
20. nov 2022

@vroni no to keby mu poviem😂😂😂tak by to neprežil. Ale mám to nutkanie byť totálne štipľavá. Ale to už by mi viac so svojou povahou neomylneho dvere neotvoril.

mikadooo
20. nov 2022

Tak vymyslí nejakú milosrdnú lož (po dohode z manželom). Že radi by ste, ale nedá sa 🤷. Alebo mu povedz, že si už žiaľ 3x potratila a je ti to dosť nepríjemné, keď sa pýta na tretie. Že keď to dobojuješ do úspešného konca, určite im dáte vedieť. Možno konečne sklapne.

mata1001
20. nov 2022

Povedz mu ,ze uz je trápny a nech s tym uz laskavo prestane, ze nie raz si mu povedala, ze deti uz mat nechcete...a s muzom sa doma dohodnite, ze nech mu aj on uz nieco povie...a ked sa urazi jeho problem...a este by som povedala pred vsetkymi aj jeho zene, ze nech ho uz ukludní, lebo je trapny.

skeblicka
20. nov 2022

Kľudne sa ho spýtaj, či ti to 3 dieťa chce urobiť on keď mu táto téma nedáva spávať😊😁je to slušné a nech si chlapec uprace v hlave.

denopeno
20. nov 2022

Jednoducho mu treba vysvetliť, že každý má svoje predstavy o živote, počte detí, náplni života ..... a tie sa líšia. Každý nech žije tak, ako mu to vyhovuje a nevnucuje svoje predstavy ako tie najsprávnejšie svojmu okoliu. Mal by pochopiť.

sashabb
20. nov 2022

Moja odpoveď by bola NAČO by mi bolo? ak by rozvinul nejaké jeho trápne reči, tak už to vieš ukorigovať. Príp. mu povedz, nebude už som stará 😝