Ahojte dievčatá. Možno ťažká dilema na neďeľňajší, oddychový deň 🙂.
Tie, ktoré ste v situácii, že ste v manželstve/partnerste nešťastné, resp. vzťah ochladol a ste spolu iba kvôli deťom/majetku alebo iným dôvodom, prípadne tie, ktoré partnera nemáte, ani nechcete, ako riešite sexuálnu stránku? Veď predsa sú to naše biologické potreby a ich nenapĺňanie má na telo a dušu rôzne negatívne vplyvy. Predsa sme aj duchovné bytosti, preto nerád hovorím slovo sex. Sex je niečo povrchné, iba fyzické, bez hlbšieho významu, ten majú zvieratá a niektorí ľudia, ktorým ide len o dosiahnutie orgazmu. Tu rozprávam o milovaní.
Riešili by ste vašu situáciu milencom aby ste si naplnili túto stránku života, alebo radšej by ste sa uspokojovali samé a vzdali sa myšlienky nájsť si dlhodobého milenca, s ktorým by ste si napĺňali vaše intímne túžby, pričom by to malo blahodárne účinky ako na vaše telo aj dušu?
Sám som v podobnej situáci, kedy plnohodnotný vzťah momentálne riešiť nechcem z viacerých dôvodov, keďže veľa športujem, mám dieťa, ktoré aj keď nebýva so mnou, tak s ním chcem tráviť veľa času a dať mu čo najviac otcovskej lásky, no túžim po ženskej energii a nehe ako každý zdravý a normálny chlap a naplniť si aj intimnu stránku .
A myslím, že morálne hľadisko riešiť je pritiahnuté za vlasy.
Bola som v zlom nefungujúcom manželstve. Nemala som naplnené potreby, nielen sexuálne, ale mám zásady a tých sa držím. Nehľadala som si milenca. Prieči sa mi to.
Mimochodom, kľudne mi môžte napísať aj súkromnú správu, ktoré nemáte odvaju písať takto verejne, alebo ktoré tu máte známych, resp. fotky, aby vás náhodou niekto nespoznal, keďže viem, že toto je citlivá téma.
@janulka1802 A nemyslela si aj na to, že z mileneckého vzťahu môže vzniknúť aj plnohodnotný vzťah?
Nezijes s manzelkou s dietatom tak co riesis? Si slobodny.
@ignis01 nie, najprv človeka potrebujem spoznať, aby z nás boli milenci. Inak, myslím, že skvelí milenci (čisto fyzicky, živočíšne) môžeme byť určite s mnohými ľuďmi. Proste chémia vie zafungovať, no pre šťastný, spokojný život len dobrý sex nestačí. Dôležité sú vlastnosti, charakter, spoločné hodnoty atď.
@janulka1802 To áno, presne to som mal na mysli. Aj na milenecký vzťah si musíš s človekom sadnúť= rozumieť si s ním, mať podobné názory, pohľad na svet, na život a čo nesmie hlavne chýbať je chémia.
Pritiahnute za vlasy je neriesit moralne hladisko. Normalny clovek vydrzi bez sexu kym si veci neda do poriadku.
Pod slovom milenec si predstavujem človeka, s ktorým sa stretávam výlučne za účelom sexu, takže jediné v čom si musíme sedieť je táto stránka... pokiaľ sa začínajú rozoberať aj ďalšie veci, udržiava sa kontakt, prípadne stretnutia aj mimo sexu, riešia sa pocity, tak je to za mňa nejaký divný nevzťah, v ktorom sa minimálne jeden bojí záväzku a chce zo vzťahu brať len tie výhody a to už sa mňa redflag je... takže ty možno hej, ja by som s milencom emocionálny sex mať nevedela a podľa mňa by to tak byť ani nemalo, lebo keď sú tam emócie, vedie to k tomu, že minimálne jeden bude zranený a čo vidím vo svojom okolí, tak to často naozaj takto končí
Otazka znie tak, ci existuje nieco medzi plnohodnotnym vaznym vztahom (spolocne byvanie, hospodarenie, spolocne deti (spojenie ludi [so zavazkami] do jedinej rodiny...)) a "zivocisnym" (mechanickym, pudovym) sexom. Zda sa, ze podla vacsiny dam nie a podla mnohych (vacsiny?) muzov ano. Cize nieco dlhodobe, seriozne, ale (z akychkolvek dovodov z jednej ci oboch stran) nie vztah s uplnym spojenim zivotov, byvania, financii/majetkov... Dalsia moralna dilema...?
Áno, je.
@bg92 Naozaj? Keď som sa rozvádzal, boli sme za psychlógom (podotykam, že niekedy bol šéfom slovenskej komory psychológov) a vieš, čo mi poradil, keď som mu povedal, že ma manželka nepriťahuje a nesedíme si ani po bilogickej stránke, lebo jej feromóny mi nevoňali?
Že si mám nájsť milenku a brať to ako futbalový zápas..... odohrám a spokojný sa vrátim domov. ......
Nemám rád ani futbal, ani sex 🙈..Takže toto je sex... bez citov, bez emócii, čisto iba telo na telo.
@ignis01 je to tvoj zivot. Ako ho prezijes je na tebe. Neviem preci mas potrebu zistovat u inych ako to maju. Kazdy sme iny
Ja by som nedokázala mať milenecký pomer bez lásky. Pre mňa k sexu patrí láska. Minimálne by som musela byť namotaná a riadne buchnutá do toho chlapa a to by som potom zas nevedela byť v manželstve. Pre mňa neexistuje sex len ako telesná činnosť bez emócií a citov.
@madeincssr 100 ľudí, 100 chutí, 100 názorov. Ziadny nieje ani správny, ani nesprávne, to iba konkrétni jedinci ich subjektivne zaradia do tych kategórií správnych a nesprávnych.
Riešenie je ľahké.... spoznať sa s niekým, kto má v rovnakej kategórii zaradené správne, ako aj ty a nemá ich medzi nesprávnymi a dilema vyriešená ;).
@ibatanecnica Veď na to je diskusia nie? To by som ja mohol napisať tebe, že neviem naco máš potrebu komentovať môj príspevok ;)
Nečítala som zatiaľ odpovede ale prvé čo mi udrelo do očí je ako si to pekne ospravedlnujes. Ale v konečnom dôsledku len miešaš pojmy. Milenka nebude mať nikdy blahodárny vplyv na tvoje duševné zdravie. Práve naopak!
Áno potrebujeme aj fyzický kontakt ale ak nechceš len sex a nerád toto slovo používaš a chces byť za chrumkaveho a nahovárať sebe aj druhým, že ti ide o skutočné milovanie, tak to tak nebude fungovať. Milenec/ja je hlavne o napĺňaní potrieb. Bohužiaľ, vždy bude len suplovať niečo čo nemá jedinec vo vzťahu. Pokiaľ máš už seriózny vzťah, kde prijimas všetky plusy aj mínusy, kde preberas ZODPOVEDNOSŤ, tam už je toco inom. Buď som v tom celý, alebo mám tajný milenecký vzťah aby som si naplnil svoje zvieratkovske potreby. A nie, morálka nie je nič pritiahnuté za vlasy. Keby boli ľudia morálni a zodpovední a stali si za svojimi rozhodnutiami, tak by aj vzťahy vyzerali inak.
Ak budeš mať tajnú milenku a hovoriť tomu kontaktu hociako sofistikovane, časom ťa to dobehne. Ak už pre nič iné, tak vždy je tam jeden nejasný element - druhá osoba. V tomto prípade si ale musíš ujasniť veci a ty sám. Dozrej a preber zodpovednosť za svoj život a nehľadaj skratky s ezoterickymi vysvetleniami svojich potrieb.
@ignis01 neuznávam také, že doma mám manžela, ktiry je skvelý otec, postará sa k všetko, ale o môj rozkrok sa musí iný.
Keby som bola slobodná, tak neviem, asi by tam muselo chýbať aj niečo iné, ako len poškrabať...
Ja mam rada komplexnosť, všetko musí do seba zapadať.
@ignis01 ved ja som ti napisala svoj nazor. Rob ako to citis chces bez ohladu na nazory druhych. Tiez si zijem zivot podla seba a nepytam sa druhych ako to maju robia citia ini.
@ignis01 odkedy som mama a nastavujem moralny kompas svojmu synovi, chcem robit veci spravne. Radsej by som sa s muzom rozisla nez zila dvojity zivot. Lebo raz by sa mi moj dospely syn pozrel do oci a to by som neuniesla…