Prosim o nejaku inspirativnu knihu pre chlapov, ktora by tomu mojmu vysvetlila, ako motivovat zenu, mna, k sexu. Mame dost problem v spalni, on by aj chcel, ale ma svojim pristupom od toho iba odradza. Ja mu vysvetlujem roky, co potrebujem, ale mozno to neviem podat formou, ktorej by rozumel, ktoru by prijal. Nieco o tom, ako zenu navnadit. Robit to iba z povinnosti, alebo lutosti ma uz nebavi. Ma niekto nieco osvedcene?
@mimca77 spravne si to pochopila, dakujem ze zhrnutie 😉 . Moj manzel proste nevie, ako na zenu, aby chcela sex. U nas je to len o tom, ze on chce a ja mam naplnit jeho potrebu, co uz mi ale po rokoch robi dost problem, citit sa ako rohozka. Je to realny problem vela parov, nie je na tom nic smiesne.
Problém je, že každá žena je iná, takže niet lepšej knihy ako keď mu to ty poriadne vysvetlíš. Vieš čo funguje najlepšie na moju ženu? Keď jej dá sa povedať, že rozkážem, že ideme. Žiadne prosíkanie, žiadne sladké rečičky.. A vieš ako to viem? Povedala mi to. Čítal som veľa knižiek, ale toto veru v žiadnej knihe o sexe nebolo. Je to proste proti všetkej logike toho, čo som kedy o ženách počul a čítal...
Jasne, ze na tom probleme nic nie je smiesne, to ani nahodou, len ta formulacia mi prisla vtipna, sorry 🙂 uprimne, nemyslim si, ze nejaka kniha, to je jedno ci odborna alebo beletria, v tomto pomoze. Mozno skor psycholog alebo sexuolog. A este je otazka, ci nemozes aj ty mat nejaky problem, ktory ti sposobuje nechut, potom by on mohol aj ruky polamat a nepomohlo by to. Asi je to na spolocny rozhovor s odbornikom, ak by bol k tomu ochotny. Ak nie, tak fakt skus napisat ako si mu to vysvetlovala, a mozno muzi co sem chodia ti vysvetlia, co je na tom z chlapskeho hladiska nepochopitelne.
@marseillefan vysvetlujem roky a nic......vela krat to mame s inymi vecami tak, ze mozem vysvetlovat, presviedcat kolko len chcem, je to bez vysledku. Ale staci, ze mu presne to povie niekto iny, alebo si niekde na nete precita a uz sa chyti. Preto skusam nejaku knihu, len ich je vela.
@mimca77 ja nechut nemam, len je ubita tym jeho pristupom. Ja potrebujem aj kus romantiky, aj ked nie som vyslovene kvetinka, ale co je vela, to je moc, po 14. rokoch sa to stale zhorsuje. Je to nas jediny problem, ale velky a chcem ho riesit, lebo viem, ze to riesitelne je.
A aký má teda prístup? A aká je Tvoja predstava?
toto sú také omáčky, však presne napíš čo chceš, ako to chceš... marseillefan napísal, že tá jeho je najradšej, keď jej to prikáže, mňa by d*blo. ja mám rada hladkanie, do minúty môžeme 🙂 kamoška rada chvíľku cupká pred mužom iba nahá, proste sa prechádza po byte a "dráždi" ho - JU to vzrušuje (ok asi aj jeho). na každú platí niečo iné, napíš čo na teba.
prečo si myslíš, že sa to po 14 rokoch zmení?
Nechcem nikoho urazit, ale ja nechcem rozoberat nas problem, len by sa mi zisiel tip na nejaku knihu. Ked si to tak po sebe citam, ani sa necudujem tym komentarom, ale kto chce, urcite pochopi pointu. Tolko som rozmyslala nad formulaciou, az som to premyslela 😀
Na toto nie je kniha, mali by ste si nájsť dobrého psychológa -
toto je konkrétna situácia, ktorú by ste si mohli vysvetliť aj samy, ale keď poviete psychológovi obe strany svoj názor, tak on to vysvetlí.
5 jazykov lásky. Konkrétne o sexe neviem.. to je fakt o komunikácii a porozumení.
Sama si dosť zmätená a podľa mňa nevieš čo chceš. A keď nechceš rozoberať problem a my nemáme šajnu kde ten problem je tak akú knihu ti máme odporučiť ?
každý pár má v intímnej oblasti určitý rituál, alebo niekoľko, ktoré im vyhovujú. Tebe to nevyhovuje roky, ale ťažko po 14 niečo zmeníš, oživiť áno, ale otočiť ho o 180 stupňov, určite nie.
@sunny8 viem presne čo chcem, zmätená nie som, aj keď uznávam, že podľa mojej formulácie sa to môže zdať. Len tu nechcem zachádzať do detailov.
Nechápem, prečo sa tak brániš detailom. Veď diskusiu si založila anonymne, nikto nevie, kto si. Takto naozaj nevieme, v čom je vlastne problém.
pochybujem, že mu pomôže kniha ...keď nechápe z tvojho vysvetlenia, skús ho teda v posteli viesť ...ukázať mu čo sa ti páči a čo od neho chceš ...na chlapa musíš ísť priamo ...inak nepochopí
Ja to teda skúsim nejak zhrnúť. Môj manžel je tak trochu technickejší typ, nie je veľmi na romantiku. Ja tiež tak podobne, ale v intímnom živote potrebujem objatie, pusu, pohladenie hocikedy spontánne a len tak, lebo mi to pomáha nakopnúť sa k intimnostiam. Realita ale vyzerá tak, že manžel to robí až vtedy, keď už by rád sex. No a rokmi sa to nenápadne stalo bežnou súčasťou nášho života. Následky toho sú také, že ja už nechcem ani tie nežnosti, aj obyčajná pusa je sprevádzaná podozrením, že mi ju dal, lebo chce večer sex. Samozrejme náš sexuálny život ide do hája..... Snažím sa mu to vysvetliť už roky, vždy sa tvári, že chápe, že príde zmena, ale realita je taká, že zmena je minimálna, alebo žiadna a každé ďalšie takéto sklamanie nasu situáciu viac zhoršuje. Takže hľadám iný spôsob, ako pomôcť nášmu vzťahu, aby pochopil, že ako on potrebuje sex, ja potrebujem spontánne neznosti, aby som mala chuť na sex. Viem, že ma miluje, je inak skvelý manžel, úžasný otec pre naše deti, ale táto jedna vec nám kazí vzťah, o ktorý ani jeden z nás nechceme prísť. On viac- menej chápe, aký mám problém, ale asi tomu nerozumie dosť do hĺbky na to, aby to vedel dať do praxe v takej miere, ako to ja potrebujem. Rozmýšľala som nad sexuologom, ale u nás to nie je problém mojej nechute na sex ako takej, ja len nedostavam tú správnu prísadu. Neviem, či sexuolog rieši aj tento typ problému, možno skôr psychológ, ale jedného, či druhého, neviem sa k dopátrať k niekomu v našom okolí, kto by nám vedel pomôcť. Tak teda skúšam nájsť nejakú knihu, ktorá by môjmu chlapovi otvorila oči, lenže našla som toho veľa, tak sa pýtam, či mi náhodou nevie niekto niečo dobré odporučiť. Snáď som už bola dosť konkrétna 🙂. Rozpisovať som sa tu nechcela kvôli tomu, aby sa neriešil môj problém ako taký, naozaj by som potrebovala iba nasmerovať k odbornejsej pomoci. Ešte dodám, že manžel nie je sebec, ani ignorant, ani nič podobné, len takéto pre väčšinu ľudí normálne veci, horšie chápe. Holt každý sme iný, v niečom zvláštny pre druhých.......... Obidvaja to chceme riešiť, záleží nám na sebe
Ked vies presne co chces, a on si to "musi precitat", tak mu pocas dna pis sms-ky. Presne vetu po vete a pridaj smajlika, ktory sa k tomu hodi. U nas toto funguje na 100% medzi inym. Vymiename si s mm taketo spravy a je jasne ako ten den skonci.
Alebo najdi sama clanok na nete, ktory sa ti páči a preposli mu. Trocha zvláštne ze pi 14r.si neviete najst nejaky "sposob"
@giertlova ďakujem za tip, pozriem to 🙂
Viem asi o čom hovoríš. Tiež nemám problém sa nechať "prehovoriť" žiaľ len tak to na mňa nepride, keď, tak len výnimočne,... No keď by ma trochu škrabkal, hľadkal, cez deň objal len tak "nezištne" mala by som chuť, ale žiaľ môj na takéto veci nie je. Kúpila som aj knižku 5 jazykov lásky, že si prečítam ja, podsuniem to aj jemu, ale veru jeho neprinutim si prečítať nič, ani článok nie to ešte knihu. Hovori mi, že nemám na neho chuť, že ma nevzrušuje, vysvetľujem že potrebujem romantiku...on mi odpovie že ja jeho vzrušujem aj bez romantiky tak prečo to nie je aj naopak? Výhovorky typu hormóny neuzná.. (štítna, kojenie, atď) hovorili sme o tomto nespočetne veľa krát ale on tvrdí stále len svoje. Aj keď je dobrý milenec, nevie ma navnadit aby som mala chuť aj predtým.
Cize ty nechces, ale chcela by si chciet, a preto chces, aby si on precital knihu, v ktorej zisti, ako ma presvedcit teba, aby si chcela? A on si taku knihu chce precitat alebo by sa zisla aj nejaka, ktora by zas tebe vysvetlila ako motivovat chlapa, aby chcel citat o tom, ako motivovat zenu, aby chcela? 😀 Mozno by bolo fajn vysvetlit, kde je problem, aky je ten jeho pristup, ktory ta odradza a co je to, co od neho vlastne potrebujes.