Dá sa druhýkrát ľúbiť tak ako prvýkrát?

19. mar 2023

Prosim Vas vy co ste rozvedeni (ja nie som partner je)
Da sa este druhykrar lubit tak ako prvykrat?
Alebo druhykrat to je uz len tak, ze vyhovuje mi to tak ostanem s tebou.
Moze sa clovek zalubit viackrat?
Priatel je rozvedeny 10 rokov, z manzelstva nema ziadne deti ani nic podobne. No ja stale bojujem v sebe s tou otazkou, ci ma bude niekedy lubit tak, ako zenu, ktoru si vzal a prisahal jej (bol zenaty rok).
Viem, mozno som blba, ale niči ma to :(

ckocka
19. mar 2023

A to sa pýtaš iba ohladne rozvedených, predchádzajúce vzťahy bez manželstva ťa netrápia?

autor
19. mar 2023

@ckocka ospravedlnujem sa, ze som to napisala tak, len vzdy mam pocit (neukrizujte ma) ze to manzelstvo je trocha “viac”.

pralinka25
19. mar 2023

tak mozno ani ju nelubil tak uplne naozaj. inak by asi spolu boli. manzelstvo neznamena aj vacsiu lasku.
a aj keby myslim si ze sa da zamilovat aj viac krát a aj vo vyssom veku. tvoja obava nie je opodstatnena

ckocka
19. mar 2023

Dá sa lúbiť 10x bez manželstva, a dá sa nelúbiť ani raz a byť trikrát rozvedený.. Alebo lubovolná kombinácia uvedeného.

autor
19. mar 2023

@pralinka25 praveze ju lubil az velmi. Viem to od neho aj od znamych, ktory vzdy predomnou hovoria ako hrozne ju lubil. Zial manzelstvo im nevydrzalo skrz nezmieritelnych rozdielov.

deti95060810
19. mar 2023

áno dá... prečo nie.
isto si pre neho v niečom jedinečná . aj keď priznávam, človek je už troška viac oťukaný a tým pádom aj viac prešpekulovaný...

macekovam
19. mar 2023

Tak keď sa rozviedol tak asi neľúbi... Takže máš veľkú šancu ze bude lubit viac.... A o to viac si môžeš byť istá ze ta ľúbi ak sa rozhodne oženiť sa znova

macekovam
19. mar 2023

Co je nezmieritelny rozdiel?

dzulli1980
19. mar 2023

No poviem otvorene, keby som bola chlap, za partnerku by som Ťa nechcela mať ... nemáš iné problémy? ... toto je presne ten prípad "nemám problém, vyrobím si ho" ... mala som viac partnerov, no len jedného som ľúbila tak, že ma normálne fyzicky duša bolela, keď sme sa rozišli ... dnes mám manžela a poviem otvorene, keby vedľa seba postavili tú moju TOP lásku a môjho muža (ktorého proste ľúbim takou nejakou inou láskou ako tohto svojho ex), vyberiem si svojho muža ... asi toľko k ex-priateľom, ex-manželom atď. ... všetko je relatívne ... užívaj si vzťah, užívaj si prítomný okamih, proste nerieš minulosť.

autor
19. mar 2023

@dzulli1980 Ďakujem! Najlepsi nazor aky som kedy citala! Skutocne dakujem!

autor
19. mar 2023

@macekovam to nechce, povedal ze uz nikdy viac

viestta
19. mar 2023

Kazda laska je ina a na lasku neexistuje merna jednotka, ani nie je ziaden etalon, s ktorym by sa laska dala porovnavat. Podla mna riesis sprostosti. Bud vies, ze ta miluje alebo pochybujes. Ked neveris, ze ta laska je taka aka ma byt, tak sa na to vykasli, lebo tie tvoje konstrukcie o sile lasky su nazmysel a znicia teba a aj vas vztah

liljana
19. mar 2023

On je snad tvoj prvy? Ty si predtym nikoho nemala? Tak si sama odpovedz, ci vies iba raz a dost. To je, ako keby si tvrdila, ze sa zalubis v 14, rozidete sa a vtedy si si uz minula vsetku svoju lasku az do smrti. Aleluja.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pralinka25
19. mar 2023

no tak kedze to trvalo tak kratko nazvala by som to skor zalubenim alebo poblaznenim. nie laskou. pod slovom laska si ja teda predstavujem rozhodne nieco ine.

andreatytler
20. mar 2023

To co mali bolo urcite zalubenie. Po roku opadlo a zistili ze spolu nedokazu zit. Ono je to prijemny pocit byt po usi zalubeny a ked s tym clovekom ostanes, tak mas na tie casy pekne spomieky, ale to druhe stadium co pride ked zalubenost opadne je podla mna ovela dolezitejsi. Ako dlho ste vy uz spolu?
Ale zase ak mas pocit ze ta nikdy nelubil, tak je to mozne. Ked sa clovek velmi sklame v laske, moze sa uzavriet a uz nie je schopny sa otvorit citmi inemu cloveku.

miadi
20. mar 2023

Hrozne ju lubil.. a boli rok manzelia. Uspokojila si sa s vysvetlenim “ neprekonatelne rozdieli.” Nema zaujem ti povedat presne co sa stalo. Takze az tak hrozne ta nelubi ked ti ani nevie vysvetlit otvorenejsie nieco podstatne v jeho zivote co sa stalo pred 10r. Svadbu s tebou nechce Ved on uz raz zenaty bol rok., co chces Ty ? Toto? Neistotu ci ta miluje Lebo legenda a kamosi hovoria ze volakedy hrozne miloval svoju ženu 365dni. . Nepoznas ho az tak ako by si mala. Neotvori sa ti. Z toho prameni tvoja neistota ci ta miluje ? Viac ako miloval ex? Teba si nezoberie stacilo mu jedna skusenost s inou zenou . Co chces ty nie je az take dolezite Ved ty sa prisposobis.. Neviem ci ta miluje . Skor si poloz otazku ci sa milujes ty dost na to aby si mala v zivote to co chces. Ak chces manzelstvo a deti mas na to pravo . Ak chces byt len partnerka.. aj to je tvoja volba. Ale mala by si v tom mat jasno a dat to Jasne najavo aj jemu . Nie len tisko dufat ze on casom z lasky k tebe zmeni nazor.

h2
20. mar 2023

Dá sa ľúbiť hocikoľkokrát. Ale tento tvoj priateľ ťa neľúbi, alebo aspoň nie tak, ako svoju prvú ženu.

svetlonos
20. mar 2023

Autorka,
pisala som ti inymi slovami ale pointa na vlas rovnaka ako od dzuli.
Svtym ex to bol nesmierne hlboky vztah, doslova spojenie duší. Aj napriek 400 km som citila fyzicky jeho objatie. Hned potom som mu volala a len tak sa opytala, co robi. Povedal, ze sa prave zobudil a predstavil si ako ma obijma. Taketo sa nestalo ani raz ani dva x.
A tiez by som si vybrala mojho mm z nich dvoch.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mladena
20. mar 2023

ale prosím ťa, rok bol ženatý no čo je to... zbytočne žiarliš na bývalku a vytváraš si fantázie..... a tvoj priateľ možno tiež, že hrozne ju ľúbil chacha..... keby ano boli by spolu aj keby museli žiť na marse... že nezmieriteľne rozdiely no cha cha Prepáč za ironiu ale riešiš hluposti fakt

vasjar
20. mar 2023

Dá, ja som zaľúbená aj na 4x (predošlé vzťahy neboli manželstva), a ten 4x som sa vydala

jana_eyre_2
20. mar 2023

A pre teba je tvoj priateľ ten, ktorého ľúbiš prvého?

Ja som síce len raz vydatá, ale v minulosti som mala jedného partnera ktorého som pokladala za svoju životnú lásku.. veľmi som ho ľúbila, fakt že veľmi.. no a rozišli sme sa, mala som dojem že už ľúbiť nikdy nebudem.. a dnes? Mám muža už skoro 20r ktorého ľúbim, mám s ním deti a bývalý je už veľmi dávno zabudnutý..

To že sa dá silno ľúbiť len raz v živote sú len romantické kecy z červenej knižnice.. nepochybuj o sebe..

katuskamala1
20. mar 2023

Na tvojom mieste skor riesim preco boli manzelia len rok. Lebo to vypoveda o tom,ze nevedeli najst kompromisy,komunikovat, nevedeli riesit problemy a ako riesenie navrhli utek = rozvod.
Toto ries a toho sa obavaj a nie lasky. Laska bude taka,ako sa budes o nu starat..

kiki68
20. mar 2023

No ja som mala roky vztah a mali sme sa aj brat, zislo z toho nastastie. Ale 7 rokov vztahu a byvanie spolocne atd. A druhy vztah, co som mala po tom prvom a aj mam je zase o inom a bolo to tiez velmi intenzivne. Clovek urcite nelubi iba jeden raz v zivote. Hlavne ked sa nieco s tym vztahom stane a musi z toho vztahu odist. Bud niekoho este stretne alebo nie. To je o stasti

marseillefan
20. mar 2023

Tak tú druhú asi až tak veľmi neľúbil, keď sa rozviedli.. že? 🙂
Ja som s manželkou 20 rokov a už by som žiadnu inú ženu tak neľúbil a ani by som sa už znova neoženil a nechcel mať deti. Proste už mám toľko odžité, že už si to neviem predstaviť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vilma7
21. mar 2023

Samozrejme že da, ale vždy s ľúbi ináč. Ja som dvoch rôznych ľudí nikdy nelubila rovnako...vždy to bolo nejaké iné.

tumira
21. mar 2023

podla mna da a dokonca este aj viac ako prvykrat, aspon moja skusenost je taka a nevidim na tom nic zle, ale tak su rozne sposoby, intenzity lasky 🙂

elly11
25. mar 2023

Absolútne nerieš. Je rozvedený. Bol ženatý rok. Nič sa nedeje. Bude ta milovať za to aká si.

Ja to mam takto. Ja rozvedená, on rozvedený. Obaja jedni dieťa.
Sme šťastní ze sme konečne šťastní.. Našli sme sa. 😘