Ahojte,chcela by som poprosit tie ženy,ktoré boli podvádzane a znovu dali šancu manzelstvu.Ako znovu verit (hlavne keď vidím že sa snaží).Je to veľmi ťažké,no rozhodla som sa zostať (prosím rešpektujte) a chcela by som poprosiť aby ste sa vyjadrovali len k téme.Je najlepší otec,doteraz bol bezchybný manžel,no stalo sa.Uz to bohužiaľ ani jeden nevrátime späť.Chcem len poprosit tie ženy,ktoré zostali v manželstve,vedeli ste sa cez to preniesť niekedy,nemyslieť na to,nevracat sa k tomu?Ďakujem veľmi pekne za slušné odpovede
Ono to uz stale v tebe bude, ale ked mate fungovat a dala si mu sancu, v prvom rade mu to nesmies vyhadzovat na oci pri kazdej hadke a ziadne ironicke poznamky apod, lebo potom to nema vyznam. Drzim ti velmi prsty, aby sa to uz nikdy nezopakovalo.
Je to ťažké, stále to mam v hlave nedá sa to zabudnúť,ale dá sa spraviť hrubá čiara a skúsiť nanovo ak chcete obaja
@pininka1 ďakujem ti veľmi pekne za tieto slová ..asi máš pravdu,pri hádke som nevyhadzovala na oči...ale podpichla som ho,to máš pravdu a asi to nie je vhodné...nie je to že sme sa hádali,potom ako sa to stalo sme sa veľmi dlho rozprávali,o nás,deťoch,o všetkom...nie je to že sme bachli dvermi a koniec,hádky,krik.Tak asi musím aj ja sa od toho už odputat
Veriť uz nebudeš nikdy. Pri každom nejakom rušivom elemente ti to okamžite naskočí pred oči.
Ja som dala raz opat sancu a sklamala som sa znovu. Odvtedy 2. sancu uz nedávam. Mohol by byt tým najlepším otcom, ale keď je na nič manželom, co z toho... človek si ma uvedomiť ako sa ma správať tak aby nezranil toho druhého.
Proste panta rhei.
U nas sice neslo o fyzicku neveru, ale mozno viac mi vadilo to, co si pisali ako to keby ju niekde oprel. Velmi casto mam chut mu to vykricat, alebo nieco zabrdnut, ale sama sebe som slubila,ze nie, nebudem to robit. Ale to neznamena ze na to nemyslim, ked je b robote a pod. Proste je to tak, ze to v tebe ostane, len si sama musis urcit prioritu, ci chces, aby ta to zozieralo cely den, potom mozno bude lepsie ked pojdete od seba.
@lienka.7 ďakujem aj za takúto odpoveď,mrzí ma čo sa stalo tebe.Ja som sa rozhodla šancu dať,či nebudem ľutovať,čas ukáže.Ak budem,sama si za to môžem.Ale budem myslieť aj na tvoje slová.Tu nešlo len o to že je super otec,bol aj super manžel (myslím predtým ako sa to stalo).
@pininka1 ďakujem,porozmýšľam...je pravda že viac času ubieha,tým je to lepšie asi,ale aj tak...
Ono sa vraví, ze odpustiť dokážeš, ale zabudnut nie.
Neviem co sa medzi Vami stalo, ono to viac menej závisí aj od toho.
U nás to nebola nevera ale klamstvo, aby som bola presna.
Drzim palce aby si to nikdy neolutovala🍀
Čas lieči
@lienka.7 ďakujem veľmi pekne,vážim si to
No je rozdiel keď len raz,alebo mal mimomanželský vzťah dlhšie!ja nie,ale moja mama odpustila,vzala späť a urobil to zase! Ale mama mu to často vykrikovala aj keď sa otec fest snažil.... Ja by som dala ešte šancu ale poslednú🤗a nevracat sa ku tomu
@fairyprincess ďakujem aj za taký názor...tiež som toho názoru bola,pokiaľ sa má to netýkalo...Je inak vidieť to z druhej strany a inak prežívať.Ale ďakujem vám,ide vám o moje dobro😊
@lily14 ďakujem za názor.Mate asi pravdu,nevyhadzovala na oči.Uvidime,keď to nevyjde,snáď sa ešte miniem😛
@fairyprincess prax je iná, tiež som tvrdil ze by som neodpustil
@fairyprincess ani ja nenechám so sebou zametať.Skor som hľadala názory,skúsenosti,ako toto obdobie prekonať,nie ako sa rozhodnúť.Viem že veľa ľudí by neodpustilo,doteraz som si to myslela aj ja.No stalo sa,bohužiaľ.
Zalezi, ci aj ten muz sa snazi. Ide to lahsie, ak je rovnako pozitivna odozva a snaha i z jeho strany.
Je to tazsie, ak sa on chce tvarit, ze sa nic nestalo.
@moonlight1210 nie netvári sa že sa nestalo nič,priznal sa aj celej rodine,ľutuje to.No už sa to späť vrátiť nedá.Ale snaží sa,vidim to.Preto to ide i trochu ľahšie.
@fairyprincess tak toto by som nedovolila ani ja.V živote sme si nenadavali,zase mám svoju hrdosť.
@moonlight1210 a aby to nevyznelo že ho obhajujem.Neobhajujem,sám si za to môže.Aj to ako sa trápi aj on.
aky to ma zmysel priznavat sa celej rodine?to je akoze kto: mama , svokra, surodenci?...je to vysoko intimna zalezitost, toto mi pripada ako akt martyrstva a voda na mlyn, ked sa cokolvek pritrafi vo vasom vztahu...stale ty mas byt tym padom ta, ktoru budu vsetci lutovat...
@gelifil nie priznať sa chcel sám,prečo to spravil...neviem...a nikto ma neľutoval,každý povedal že si to máme sami vyriešiť,naozaj sa nikto do toho nemiešal.
Ja som to po troch mesiacoch odpustil a po 6 mesiacoch zabudol. Dá sa to. A to na začiatku som myslel že nebudem vedieť odpustiť. Bolo to ťažké ale podarilo sa. Ak medzi vami bola pred tým laska tak to bude dobre. Laska nezmizla len ju teraz necítiš. Pocity sa vrátia len treba vydržať. Zle myšlienky prídu a je to normálne. Nebojuj s nimi ale odmietaj ich. No čo znovu si tu, pekne odíď, neprosím. Neskôr budú prichádzať riedšie a menej intenzívne budú. Myslím myšlienky na to čo urobil. Je super že sa snaží to je dobre. Potrebuješ nejaké zadosťučinenie ale len to že sa snaží nestačí. No pomáha to. Pomôže keby trpel. Kvôli hocičomu. Ale nemusí to byt a tiež to iba pomôže a nevyrieši. Potrebuješ klesajúci trend a čas. Klesať to môže len pod nejakým uhlom dole u niekoho je strmší u niekoho menej. A niekto tie myšlienky nezvládne a neodpustí vôbec. Teraz mu to musíš pripomínať a spovedať ho. Je to normálne a niečo musí aj on vydržať. Ale malo by to tiež klesať. Inak to zle spracovavaš. Je to ako zlomená noha. Ked do nej buchneš tak bolí ale postupne sa lieči. Treba to spracovať a prebolieť. Nesmieš to ignorovať a tváriť sa že je všetko ok. To by sa ti to neskôr vrátilo. Posledná fáza odpustenia je prijatie. Prijatie jeho. Prijatie že nie je dokonalý, že nie je bez poškvrny. A prijatie možnosti že sa to môže aj v budúcnosti opakovať. Dôvera je položenie hlavy na klát pod Partnerovu sekeru a spoľahlivý že neublíži. Vždy je tam riziko. Dôvera je práve to prijatie tej malo pravdepodobnej možnosti, že o tu hlavu môžeme prísť.
Dá sa to. Len treba vidieť zo strany partnera reálny záujem napraviť to, čo sa pokazilo. Pre teba to bude dlhá cesta, na to sa priprav. Dôvera je narušená a prídu momenty, keď sa ti minulosť vynorí v hlave. Podstatné je, aby si mu to pri nejakej príležitosti neoplieskala o hlavu. Tým sa nič nenapraví. Pozeraj sa dopredu a neryp sa v minulosti. Ani slovne, ani psychicky. Veľa sily 🍀
Ja som dal šancu ,dá sa ale už jej asi nikdy nebudem veriť ako kedysi .