Zožiera ma, s kým som žila

7. feb 2023

Ahojte žienky,

možno zvláštny názov diskusie, ale sama som nevedela, ako to pomenovať. Som už vyše pol roka po rozchode, ako tak som sa zahojila, momentálne sa stretávam ešte v začiatkoch s novým chalanom, ktorý je naozaj veľmi dobrý, milý, je ku mne pozorný a hlavne mi ukazuje svoj život taký, aký je a úprimne. Z toho sa teším, ale zároveň som sa v posledných týždňoch dozvedela neuveriteľné veci o mojom ex. Okrem mňa mal ďalších 5-6 žien, s ktorými sa stretával a s ktorými ma podvádzal. Predpokladám, že všetkým hovoril to, čo mne, že si s nimi predstavuje budúcnosť, rodinu, atď. Ja som žila v tom, že máme normálny vzťah a všetko tomu aj nasvedčovalo. Jedna mi to dokonca potvrdila a priebeh vzťahu identický. Okrem toho, milión ďalších klamstiev, zlé veci, priznám sa, že z toho zle spávam, ako som sa to dozvedela. Neplánujem s tými info. nič ďalej robiť, sama som si ich dozvedela úplnou náhodou, ale strašne ma to zožiera, že som s niekým takým rok žila. Že som si to nevšimla, nezistila nejako, neuvedomila si, že som bola nechutne klamaná, manipulovaná, podvádzaná. Úplne ma to zožiera psychicky, vždy mi príde až zle, srdce mi bije, trasiem sa.
Bola som si dať urobiť aj testy, keďže tých žien bolo dosť a našťastie mi všetko vyšlo negatívne, ale tá psychika ma užiera.

Ako to vytesniť z hlavy a prestať si to vyčítať?

bluemoon24
7. feb 2023

Bylo to zlé, ale podívej se na to úplně z opačného úhlu - a to jaké máš stěstí, že jsi na to přišla a už s ním nejsi. Představ si, že by ses to dozvěděla po svatbě a dětech. Užívej si to, že teď jsi ve vztahu šťastná 🙂

hyta
7. feb 2023

Čo si vyčítaš? Vieš ako sa vraví, že láska je slepá. Tvoj ex musí byť riadny manipulátor, keď oklamal toľké ženy. Snaž sa už netrápiť a ak sa s tým stále nevieš vyrovnať, smer psychológ, psychiater. Buď happy, že si sa ho zbavila.👍

autor
7. feb 2023

@hyta áno, tých žien je a bolo veľa. Je to hrozné niečo. Ešte tomu dám nejaký čas, ale ak by sa to nelepšilo, pôjdem na sedenie k psychológovi. Ďakujem.

54tinka54
7. feb 2023

No, žila si s človekom mnohých tvárí.. bola si záľubená, to je normálne, že vtedy veľa vecí prehliadaš.. a možno to ozaj vie tak dobre všetko maskovať, že ani by si nemala šancu niečo zistiť a žila by si takto s ním roky.. buď rada, že si s ním stratila len rok života, ďakuj za to Bohu, vesmíru, alebo neviem komu 😀 jednoducho to, že už takého človeka nemáš vo svojom živote, musí prehlušiť všetky negatívne pocity. A môže pomôcť aj to, keď sa z toho všetkého vyrozprávaš.. možno nejakej dobrej kamoške, alebo terapeutovi.

autor
7. feb 2023

@bluemoon24 áno, to ma drží, že som odišla a už nie sme spolu. Ale také to, že to tak dokázal skrývať a ja som nevedela...strašne niečo

autor
7. feb 2023

@54tinka54 Najviac som vďačná, že som zdravá, to som vedela, že sa musím dať skontrolovať, ale psychike ešte potrvá, kým sa dá dokopy. Kamarátke sa s celou pravdou a tými faktami zatiaľ zveriť nedokážem, možno časom, popr. psychológovi. Hanbím sa.

hyta
7. feb 2023

Prosím uvedom si, že ty sa nemáš za čo hanbiť.

moonlight1210
7. feb 2023

Porozmyslaj, co presne ta na tom zoziera. Pocit, ze si bola z jeho pohladu iba hracka, pouzita? Alebo to, ze si na to neprisla, nevsimla si to? Alebo, ze si si myslela, ze si jedina, jeho vyvolena (mozno bola na to hrda) a v skutocnosti si zistila, ze si bola jedna z mnohych, naivna?
Ked vies dat meno tomu, co ta na tom nici, mozes sa pohnut dalej v spravovavani.

A ty sa nemas za co hanbit. To nie je tvoja chyba, ci prehra.
To on je ten sviniar vo vasom pripade.
Navyse, nebola si sama, kto mu uveril, naletel. Nemas sa preco zle citit, ze ta dostal. Nie si povinna byt superhrdinka.

54tinka54
7. feb 2023

Rozumiem.. tak ozaj zdôveriť sa človeku, ktorý ťa v bežnom živote nepozná.. ale daj si čas, chvíľu to potrvá kým to spracuješ a vyrovnáš sa s tým.. dobrý psychológ dokáže skrátiť ten čas.

kristie571
7. feb 2023

Žila si, to je doležite, že je to už v minulom čase. Časom sa to zlepši uvidiš, nevyčitaj si nič, to nie ty si chorá, ale on. Buď len vďačna, že už s nim nie si. Niečim podobnym som si prešla, tiež som bola vo vzťahu kde ma ten druhy klamal, o niektorych veciach viem, o inych nie a ani nechcem vedieť, naštastie sa ku mne už nič ohladom neho nedostava, žiadne info čo ďalšie mi robil kym sme boli spolu. Dlhšie mi trvalo, než som sa z toho otrepala a uvedomila si že vzťah, ktory mam teraz, taky vobec nie je, že nie každy chlap je taky, že musi ženu klamať, ťahať za nos a mat pred nou kadejake tajnosti.
Pomaha vyrozpravať sa či zmeniť komplet myšlienky. Ale tiež mi trvalo, kym som o tom začala rozpravať niekomu, že čo mi robil a pod. Pusť si hudbu, zatancuj, choď zacvičiť, nech nejak zmeniš myšlienky, či niečo si dobre navar, niečo si kup, rob si radosť, nejak sa poteš a doslova oslavuj, že s nim nie si, že si dokazala z takeho vzťahu odijsť, to je jeho blbosť, že toto robí. Už budeš opatrnejšia, a tieto pocity prejdú, neboj 🙂

liljana
7. feb 2023

Takze miesto toho, aby si bola rada, ze si sa ho zbavila, sa v tom denne prehrnas a vrtas v starych ranach. Vies co? Prestan zit v minulosti a rochnit sa v nej. Vstan a chod von, prestan zabijat zbytocne cas. Este si tym odozenies aj toho noveho.

jajanka31
7. feb 2023

Bud rada ze si na to prišla tal skoro ale ak ta to upokojí ja som to mala 100x horšie... nechcem písať verejné.. ak chces napíš správu.. a ako som sa cez to dostala... mozno zvláštne ale cez iného chlapa...pomohol mi nový vztah

andreja13
7. feb 2023

Je to byvaly, mala by si to zahodit za hlavu, patri uz do tvojej minulosti🙂 Teraz sa sustred na pritomnost, na to, co mas, nenechaj si kvoli tomu znicit ci pokazit pekny vztah🙂

autor
7. feb 2023

@andreja13 áno, ja som šťastná, že je to minulosť, ale tie fakty prišli tak náhle, keď už som s tým rozchodom bola úplne ok, že ma to zasiahlo. Ja som vedela, že ma podviedol, ale že tých žien bolo toľko a akoo to celé bolo, to nie...a jasné, snažím sa teraz už myslieť len na súčasnosť.

autor
7. feb 2023

@jajanka31 píšem ti.

autor
7. feb 2023

@54tinka54 áno, určite sa vyrozprávam.

autor
7. feb 2023

@kristie571 ja tiež isto veľa vecí neviem, a už ani nechcem, lebo to sú strašné veci. Okrem iného aj patologický klamár, veľmi zle. Ale snažím sa už čo najviac pozerať dopredu a hento len v sebe vyfiltrovať.

dianka555
7. feb 2023

Oklamaná si nebola len ty ale aj ostatné ženy , to je na tom najhoršie.

yomiko98
7. feb 2023

Netráp sa tým. Tvoj ex bol asi pravdepodobne veľmi atraktívny ak si v jeden moment dokázal namotať 6 žien. To zároveň dokazuje aj to, že nie si sama ktorá sa ním nechala očariť.

autor
7. feb 2023

@yomiko98 A to je len číslo, ku ktorému sme prišli s babou, ktorá to tiež zažila s ním. Mala s ním ,,vzťah" po mne. Len my sme napočítali 6 báb, ktorým to robil a klamal.

dianka555
7. feb 2023

Aké má on povolanie keď to stíha ?

autor
7. feb 2023

@dianka555 má zabehnutú firmu a robí s akciami a tak. Bohužiaľ čas nato má, ale vždy niektorú aj odkopne a podobne.

katkazocele
7. feb 2023

@autorka preto človek by nemal sa nechať oslepiť zaľúbenosťou ale byť v strehu, Dôveruj ale preveruj sa opäť potvrdilo bohužiaľ... Drž sa a len si daj čas na seba a neskĺzni rýchlo do ďalšieho toxického vzťahu.🙏

katkazocele
7. feb 2023

@moonlight1210 prečo sa jej pýtaš na takéto veci? veď keby chce tak to povie hneď v príspevku, ty dychtíš po detailoch 😔

leskovael
7. feb 2023

Potlapkať sama seba po pleci že je to už minulosť a nie prítomnosť. A naučiť sa nezaťažovať sa s vecami s ktorými (už) nič neurobíme.

dianka555
7. feb 2023

Tak vie ako opantať ženy, čas, peniaze , priestor má, samozrejme aj prax.

miimss
7. feb 2023

Veľmi dobre ti rozumiem a je úplne normálne že sa tak cítiš a je ti z toho zle... Miestami až na vracanie však? Jedine čo ti môže byť útechou že si s ním strávila len rok 🥳. Áno, ešte to potrvá zjavne nejaký čas kým to vytesnis z hlavy. Myslím že najlepšieho je smerovať svoju pozornosť na svoje záľuby, nájsť si niečo nové alebo ak si stretla niekoho tak venuj jemu svoju pozornosť. Ak ťa znovu prepadnú myšlienky naňho tak si len povedz karma je zdarma (alebo božie mlyny melú pomaly ale isto). Ja som s takým človekom strávila takmer 8 rokov... A žijem... Tiež mi hocikedy napadnú myšlienky z minulosti ale vždy si poviem srat nato... Áno trápi ma to do dnes lebo keď máš niekoho úprimne rád a vyzerá to tak že aj on teba tak to naozaj boli keď ti niekto takto ublíži (vedome).

autor
7. feb 2023

@leskovael áno, stále si to pripomínam. Ďakujem.

autor
7. feb 2023

@dianka555 žiaľ vie.

autor
7. feb 2023

@miimss Ďakujem za tvoje slová, snažím sa, teraz sa mi už črtá nový vzťah, pracujem, mám svoje veci, ale asi si musím dopriať ešte kus času, kým to bude už úplne v úzadí